fbpx

Vælg side

BGI akademiet – Snup et år på skilinjen på efterskolen

Er skilinjen på BGI akademiet noget for dig?

Måske føler du dig usikker ift. niveauet på skilinjen – fordi du selv begyndte på ski allerede som treårig … eller tværtimod stadig har din debut på ski til gode?

Og – helt seriøst: Hvordan kan efterskolen BGI have en skilinje … i et land uden rigtige skibjerge og med meget lidt sne? Hvordan skal du nogensinde få trænet nok hér?

Fornuftige spørgsmål.

Slalom dig gennem alle svarene herunder …

Hvor stor en skihaj skal jeg være for begynde på skilinjen?

Lad os lige hakke skistavene i sneen et øjeblik og lægge eventuelle misforståelser på is … for godt nok har efterskolen BGI akademiet udelukkende topkvalificerede og -motiverede trænere og lærere, hvoraf adskillige kommer fra eliten eller landsholdet inden for deres sport – men det vigtigste her på stedet er din glæde og motivation, ikke hvilket niveau du er på.

Du passer perfekt på skilinjen, uanset om du er ny eller garvet skiløber. Du skal være opmærksom på, at du selv skal medbringe ski/boardudstyr.

Hvilke oplevelser får jeg på skilinjen?

Du går en vild tid i møde, så forbered dig på at få sanserne bombarderet med sne- og skioplevelser, som du deler med dine nye venner.

Her er lidt af det, dit år på skilinjen byder på: 

  1. Kom på fem skiture – fire med skilinjen og én fællestur til Østrig for hele BGI akademiet
  2. Træn amok på BGI Backyard – en ny kunstig næsten-døgnåben skibakke på selve efterskolen
  3. Få 2 x 75 minutters skiundervisning om ugen, inkl. barmarkstræning – fx rulleski, mountainbike og balancetræning
  4. Tag miniuddannelse som skiinstruktør – og få viden om alt fra anatomi til materialekendskab

Og husk, at skilinjen er en kombinationslinje, så du tager den sammen med én af disse linjer, du også vælger: dans, spring, rytme, cykling, sports-acrobatik, parkour, fodbold eller håndbold.

Hvordan er mine instruktører på skilinjen?

Sandsynligvis ville vores skiinstruktører få intense alpin-abstinenser over at være væk fra Skandinaviens og Sydeuropas sneklædte bjergtinder bare en gang imellem … hvis ikke det var fordi, de skulle undervise her på skilinjen – og dele ud af deres smittende begejstring og viden om skiløb.

 

Så … hvordan er dine instruktører?

Dicte Mikkelsen, 16 år, skilinjen på BGI, Hinnerup:

”Instruktørerne og måden vi træner på gør skilinjen rigtig god for mig. De er ikke særligt lærer-agtige, men nærmeste vores ligemænd, og de er med på turene, så vi får et godt forhold til dem. Man glæder sig altid til at komme hen til dem – og de er gode til at vise én det, man ikke kan finde ud af, de tager nærmest en i hånden og hjælper en igennem. Jeg synes, instruktørerne er gode til at se på hver enkelt, hvor langt man kan gå, og hvor hurtigt man kan gå frem. Jeg glæder mig altid til at skulle til ski, også selv om jeg ikke lige ved, hvad vi skal lave den dag – ja, selv hvis vi skal stå udenfor i kulden i fem timer og vokse ski, glæder jeg mig. Vi har også meget teori om, hvordan man lærer andre at stå på ski. Undervisningen er meget målrettet.”

Læs mere her:
www.bgiakademiet.dk

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...