Legendarisk skimærke genoptager produktionen

Det legendariske skimærke, Ninthward, har genoptaget produktionen, til stor glæde for freestyle folket.
Vinteren 2009. Hypen omkring freestyle skimærket Ninthward fra Salt Lake City, Utah var på sit højeste.
Med Henrik Harlaut som ny pro rider på teamet og fader til “Harlaut”, “Edollo” og “4bi9” promodellen, var freestyle skiings mest “gangster” skimærke at finde overalt på vestkysten af USA og blev stadig mere og mere populært i resten af verden. Sågar i Danmark, blev der slynget nogle Ninthward modeller over disken hos bla. 540 Shop ved kultorvet og hos Surfline i Egå.
Harlaut’s “Edollo” pro ski.
Mærket var ofte at finde under fødderne på tall tee bærende parkrotter, hvor det legendariske 4bi9 crew især reppede mærket fra deres hjemby. Herunder kan du se traileren til 4bi9’s 2008 filmudgivelse “Salmina”, hvor tæt på samtlige ski, der bliver kørt, er fra Ninthward.
{youtube}Whv5LpssubU{/youtube}
Stilen er gangster og afterbang, hvilket var den afdeling af freestyle skiing, som Ninthward representerede. De ville skabe et brand, der kom fra gaden og viste giganterne på skimarkedet, hvad det betød at være “true” til park- og urbanskiløb.
Ikke mange trøjer under 6XL.
Ninthward blev tit beskyldt for dårlig kundeservice og varierende kvalitet og problemer med overhovedet at få produceret nok ski til bestillingerne, men dette var ligeledes det, der gjorde mærket unikt, da det stod ud som et “true” og nicheorienteret mærke imellem kommercielle giganter som Salomon og Rossignol. Det startede med at blive håndlavet i USA, men flyttede produktionen til Elan’s fabrikker i Østrig, hvilket ikke hjalp meget på logistikken.
Ninthward var højt værdsat af store dele af ski samfundet, og skiene fik generelt gode anmeldelser i diverse gear tests. Skiene havde dimensionerne som enhver parkrotte drømte om, og nok proriders signet til at få folk til at lukke øjnene for problemerne. Dog blev den varierende kvalitet og problemer med levering og kundeservice til sidst mærkets endeligt. Det fik et dårligt ry, som på trods af gode ski og fede proriders på brandet, til sidst betød at det “thug” orienterede freestyle mærke måtte dreje nøglen om.
Vinteren 2011-2012 blev det sidste år Ninthward producerede en pro model, hvilket også blev året hvor de mistede samtlige signede riders grundet store problemer med, at betale dem deres andel af pro model salget. Sidste år med produktion.
Her ses et legendarisk edit med Henrik Harlaut shredde rundt i Åre med Tom Wallisch og andre på sine Ninthward ski.
{youtube}2SWsBAhaq4g{/youtube}
I August 2015 blev det, efter 4 sæsoner uden produktion af ski, offentliggjort, at Ninthward var blevet opkøbt af Nathaniel Styza, lokal skier fra Salt Lake City. Mærket skulle relanceres omgående. Blot med henblik på højere kvalitet, der bla. skulle sikres ved at skiene igen blev håndlavet på amerikansk jord, nemlig i Denver, Colorado. Ninthward skal igen bygges op om samme filosofi med sine rødder i urban- og park skiløb. Mærket skal forblive “true”, skriver Ninthward på deres nye webside.
Ninthward har allerede i januar 2016 lanceret deres første limited edition ski, efter brandets genfødsel. Der er blevet produceret 500 nye ski, hvor lidt over 450 allerede er blevet solgt. Og det ser ud til, at kvaliteten nu kan måle sig med ambitionerne.
Den nye limited edition ski.
Freestyle skiings mest “gangster” mærke altså endnu engang tilbage. Og lad os håbe på, at nogle af skiene rammer hylderne på de danske shops til næste sæson.
Her kan du tjekke de nye limited edition ski blive testet af to riders fra det canadiske crew, SIMPLE.