fbpx

Vælg side

Saas Fee

Saas Fee

Saas-Fee er en bilfri by, som tæller ca. 1600 indbyggere. Byens tætte placering på gletsjerne Dom (4545 m) og Allalinhorn (4027 m) giver mulighed for skiløb året rundt. Skiforholdene i skisportsområdet Saas-Fee er generelt rigtig gode. Grundet byens vertikale placering i 1800 højdemeter, siges det, at Saas-Fee har 300 solskinsdage om året. Dette er muligvis en skrøne, men da vi besøgte byen havde vi høj sol og ingen skyer alle fire dage. Det er også værd at bemærke, at Saas-Fee er omgivet af hele 18 Viertausender, som er bjerge på tæt 4000 meters højde eller derover. Derudover er Saas-Fee en ’grøn by’. Der kører ingen benzin- eller dieseldrevne biler, men kun el-biler. Vælger man at køre til Saas-Fee fra Danmark, kan man dog stille sin bil i en stor p-kælder uden for byen.

Saas-Fee har i alt 9000 sengepladser til besøgende turister, men det er kun i højsæsonen (januar-februar), at alle sengepladserne er i brug. I preseason (oktober-december) har byen langt færre besøgende turister. Rundt regnet har Saas-Fee 500-1000 besøgende gæster i weekenderne i preseason og endnu færre besøgende i løbet af ugedagene. Dette bidrager til en charmerende og afslappet atmosfære i byen og skiområdet.

Overskrift 1 Saas Fee BY

Overskrift 1 Saas Fee

Skiløb i november

I november måned er der gode muligheder for godt skiløb på Saas-Fees gletsjer. Dog bør man være opmærksom på, at der ikke er mange kilometer pister at stå på. Under vores besøg (9.-13. november 2015) havde vi kun 30 kilometer pister at udforske, men til gengæld var det meget svært at sætte en finger på de aktuelle skiforhold. Pisterne var hårde og velpræparerede, og da der grundet kalendermåneden ikke var mange turister og/eller skiløbere på gletsjeren, føltes pisterne endnu bredere end hvad de reelt er. Dertil hører det sig også, at køerne til skilifterne ikke er eksisterende i november måned.

Freestyle
Saas-Fee Freestyle Park holder officielt lukket fra slutningen af oktober til starten af december, da bjerget river sommerparken ned og forbereder sig på at bygge vinterparken. Men under vores besøg var der en lille kicker-linje (flere små flyvehop i træk red.), som var åbne og præparerede. Derudover fik vi lov til at stille en Flat Box op, hvilket tog et par timer med hjælp fra en lokal pige. Efterfølgende afholdte vi Skiers Session, for dem som havde lyst. Det viste sig at være en stor succes.

Offpiste
Offpiste mulighederne er ikke eksisterende i november måned. Den sne som Saas-Fee besidder ligger tungt på de åbne pister. Så har man intentioner om at stå i puddersne i november er Saas-Fee ikke destinationen.

Skitest
Fra den første weekend i oktober til den sidste weekend i november arrangerer skisportsområdet Saas-Fee en stor skitest, hvor der er mulighed for at prøve sæsonens nyeste ski og snowboards. En dags skitest + liftkort koster 106 CHF for voksne, og man kan prøve alle de ski og snowboards man vil.

Faktaboks: 
Saas-Fee liftkortspriser 15/16

Liftkortspriser (voksen)                                      

1 dag:              72 CHF            (494 DKK)
3 dage:            194 CHF          (1.333 DKK)
6 dage:            365 CHF          (2.504 DKK) 

Liftkortspriser (ungdom)                                    

1 dag:              61 CHF            (418 DKK)
3 dage:            164 CHF          (1.125 DKK)
6 dage:            311 CHF          (2.134 DKK) 

Liftkortspriser (børn)                                                 

1 dag:              36 CHF            (212 DKK)
3 dage:            97 CHF            (665 DKK)
6 dage             183 CHF          (1.255 DKK)

Overskrift 2 skiløb i november 2

Overskrift 3 Freestyle 1

Overskrift 3 Freestyle 5 

Alternative aktiviteter

Ud over skiløb byder Saas-Fee på alternative aktiviteter fra ren afslapning i wellness til at besøge verdens ældste ishule. Vi besøgte Aqua Allalin i Saas-Fee, der er et indbydende wellnesscenter, der med sauna, dampbad, boblebad mm. giver rig mulighed for at slappe helt af efter en lang dag på ski. Entréen lyder på 29,50 CHF (ca. 200 danske kroner) for besøgende turister, men det er helt sikkert pengene værd. 

I og med november er en preseason måned, er det hverken alle restauranter eller hoteller som holder åbent for besøgende gæster. På vores tur boede vi på Hotel Allalin, som nærmest stod tomt i løbet af ugen, men havde mange gæster i weekenden. Hotellet er velfungerende med indbydende værelser, og så serverer hotellet en god morgenbrunch. Et fint hotel at tilbringe tiden på, når man hverken er på bjerget eller i byen.

Hvis man kan lide god mad og store øl, er der også flere muligheder for at gøre dette i november måned i Saas-Fee. Skiers redaktionen kan varmt anbefale Hotel Marmotte, der serverer god (og dyr) aftensmad, samt baren og diskoteket Popcorn, der har øl og drinks til fornuftige priser.

Endeligt skal det nævnes at servicen i Saas-Fee er rigtig god. Både på bjerget, i byen og i baren. En stor fordel er, at størstedelen af byen taler engelsk. Dette gør, at det er en del lettere at kommunikere med de lokale, hvis man har brug for hjælp eller er bare er nysgerrig.

Overskrift 5 alternativer 2

Overskrift 5 alternativer 3

Overskrift 5 mad på marmotte

snemand


Fakta om Saas-Fee
– 150 km piste 
– Mulighed for isklatring fra januar
– Har verdens ældste ishule
– Afholder hvert år Adrenalin Race (amatør skiløb)
– Afholder hvert år Glacier Down Hill (amatør mountainbike race i sneen)


 Nederst kan de se Skiers.dk’s WEB TV fra turen til Saas-Fee

{Vimeo}147044498{/Vimeo}

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...