fbpx

Vælg side

GUIDE TIL ÅRETS WORLD CUP I ALPINT SKILØB

GUIDE TIL ÅRETS WORLD CUP I ALPINT SKILØB

DEN ÅRLIGE WORLD CUP I ALPINT SKILØB STARTER SNART. HVIS DU ER TIL GAMBLING, SÅ HAR VI ET PAR GODE ODDS. 

 

Fra den 22. oktober, køres den alpine World Cup i Sölden i Østrig, lige indtil den 19. marts, hvor sidste løb afholdes i Aspen i USA. Her kan du følge verdens bedste mandlige og kvindelige skiløbere konkurrere.

Her på Skiers.dk har vi samlet de vigtigste fakta om dette års World Cup og pakket dem ind i en letlæselig, tidlig julegave til dig.

Hvor og hvornår foregår det?

World Cup afholdes af den internationale skiløbsorganisation, FIS. Turneringen foregår i 14 forskellige lande og over næsten 5 måneder.

FIS’ egen hjemmeside kan du se den officielle kalender, profiler, resultater og meget mere.

Favoritterne og bets

Bet365 er en af de største sider for spil på sport og spilletips, og ifølge denne side er der to hovedfavoritter – henholdsvis Marcel Hirscher hos mændene og Mikaela Shiffrin hos kvinderne. Dette er vel og mærke i det overordnede rangering.

Skiers worldcup

Marcel Hirscher forventes at sikre sig sin 6. World Cup-titel på stribe. Billede: Hirscher Marcel (CC av 2.0) rom@nskl photo

Bet365 gør Marcel Hischer til storfavorit og giver ham odds 2.25. Hirscher har vel at mærke også vundet den overordnede World Cup-titel 5 gange på stribe. Aksel Lund Svindal spås at få en andenplads og tildeles odds 6.00.

Hos kvinderne gives Mikaela Shiffrin odds 2.75. Kvindernes løb kunne dog vise sig at blive en and mere tæt end mændenes. Lindsey Vonn gives nemlig odds 3.75.

Mange forudsiger da også en 4-dages duel mellem Shiffrin og Vonn i Aspen. Dette var også forventningerne sidste år, men her tabte begge løbere uheldigvis en del tid, da de begge blev ramt af knæskader.

Forbedret tilskueroplevelse

I år har FIS foretaget nogle ændringer i forsøget på at optimere oplevelse – både for tilskuerne ude på tribunerne og for seerne hjemme i sofaen.

I år har man introduceret en ny måde af indsamling data på. Nu udstyres atleterne nemlig med en elektronik, som giver os live-information om deres fart, varigheden af deres spring og meget mere.

Denne teknologi har allerede været benyttet i andre sportsgrene, og nu har vores tids- og dataforsyner Swiss Timing implementeret den i alpint skiløb for at forbedre tilskueroplevelsen,” sagde FIS’ løbsdirektør for mændenes kategori, Markus Waldner.

Aspen – finaleværter

For første gang i 20 år bliver World Cup-finalerne afholdt i USA. Sidste gang USA var værter for finalerne var i 1997, da det fandt sted i Vail.

Dette betyder naturligvis også at de to kvindelige favoritter, Mikaela Shiffrin og Lindsey Vonn, begge vil være på hjemmebane i finalerne.

Skiers worldcup1

Favorit Lindsey Vonn vil være på hjemmebane i finalerne. Billede: ”Lindsay Vonn Training in Vail Colorado” (CC 2.0) af Snow Snow

Det kunne vise sig at blive halvarmt i Aspen i marts, når finalerne afholdes. Men arrangører tror ikke, at dette vil blive et problem. ”Når løbene foregår i marts har vi meget mere tid til at forberede ruten end vi havde tidligere,” sagde Aspen Skiing Company’s talsmand, Jeff Hanle.

Med de teknologiske udvikler for produktionen af sne og de yderligere års erfaring, vi har fået, er vi sikre på, at ruten vil blive rigtig solid og klar til at byde de bedste skiløbere i verden velkommen.”

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...