fbpx

Vælg side

World Cup Kval: Danskerne viste tænder i et stærkt felt

World Cup Kval: Danskerne viste tænder i et stærkt felt

Hele verdenseliten skulle i dag kvalificere sig til finalen i Freeski World Cup i Stubai. A-gamet var hevet op af lommerne og ikke mindst hos de danske drenge. 


Solen stod endnu engang højt over de østrigske alper og en geometrisk perfekt shapet world cup slopestyle bane på Stubaier gletscheren. I dag handlede det især for de danske gutter, Thomas Trads og Rasmus Dalberg Jørgensen, om at skrabe FIS-point (et internationalt pointsystem) nok sammen til at kvalificere sig til OL. En drøm der for dem begge kræver, at de yder deres aller-ypperste, da feltet i de World Cups der fungerer som OL-kval er nådesløst hårdt. Målet var en top 30 placering.

Både Rasmus og Thomas smed nogle runs ned af enorm international kaliber. Thomas endte på en 12. plads i sit heat og på en samlet 47. plads. Rasmus kom ind på en 14. plads i sit heat og endte på en samlet 53. plads. Der deltog i alt 79 atleter. Det blev da desværre ikke til en finaleplads i denne omgang, da kun de 16 bedste riders gik videre. 

Feltet idag bød på intet mindre end verdensklasse skiløb på en bane, der ifølge de fleste riders var sjov og fantastisk shapet men dog med nogle lidt “små” kickers. Der var derfor ikke plads til triples, hvilket var med til at tvinge alle riders til at finde de mere kreative og stilede løb frem fra gemmerne.

De helt tunge drenge var med på startlisten, og det var da også velkendte navne som Henrik Harlaut og Oystein Braaten, der endte med at kvalificere sig til søndagens finale. 

ResultsSåledes blev søndagens finalefelt.

Her på Skiers er vi super stolte over, at vi har skiløbere på så højt et internationalt niveau, når vores højeste naturlige punkt er lavere end storebæltsbroen. 

Gennemløbene

Banen kopiBanen bestod af 2 store kickers, valget mellem et shotgun rail og en mindre kicker, et større railsetup med mange valgmuligheder og til sidst to railmuligheder.

Både Thomas og Rasmus satte hver et næsten perfekt gennemløb. Sådan så de solide runs ud:

Rasmus’ gennemløb:

Switch cork 1080 blunt på den store kicker, switch right 900 reversed blunt på den anden kicker, 1080 mute på den tredje og mindre kicker, blind switch-up på battleship boksen og til sidst lip 450 på downrailet.

DJ 1 kickerRasmus fyrer godt op under den første kicker. (Foto kredit: Cold Nail Media/Nicklas Kold Nagel)

DJ RAILRailet mellem up boksen og dowrailet er Rasmus ligeglad med at slide på. (Foto: Cold Nail Media/Nicklas Kold Nagel)

Thomas gennemløb:

Double cork 1260 mute grab på den første kicker, switch double cork 900 safety på anden kicker, cork 900 tweaked mute på den tredje og mindre kicker, switch 450 på downrail og til sidst en stor disaster 270 på up-down-flat-down railet.

TRADS kickerThomas river næsten sine ski af på tredje feature. (Foto kredit: Sebastian Himmelstrup)

Trads rail disasterDisaster fra Thomas på sidste feature. (Foto kredit: Sebastian Himmelstrup) 

OL-håbet lever stadig

Målet for Thomas og Rasmus er at køre sig ind i top 30 på FIS-verdensranglisten, for at komme i betragtning til en OL-plads i slopestyle. Samtidig skal de også have mindst 50 FIS-point inden skæringsgrænsen i januar for at komme i betragtning. FIS-point er et gennemsnit af en riders to bedste resultater til et World Cup. 

Fordi at Thomas og Rasmus begge har klaret sig godt i tidligere World Cups (placeret sig i top 30 i et event), skal de inden januar bare have mindst en top 30 placering mere og en samlet mængde FIS-point på minimum 50.

Da de begge har placeret sig inde for top 30 i en World Cup før, tror vi og krydser alt hvad vi har for, at de gør det igen.

Vi tog en lille snak med Rasmus og Thomas om vind, vejr, OL og komunalvalget. Se den lige her!

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...