fbpx

Vælg side

WeissSee GletcheWelt Uttendorf

WeissSee GletcheWelt Uttendorf

Den årlige tur til Alperne med håb om pudder har været svær beregnelig denne vinter. Det er ikke mange dage der har været de bedste forudsætninger for POWDER, og store udsving i temperatur og nedbør har skabt forhøjet risiko for laviner når sneen endelig er faldet.

 

Vi er midt i marts og bilen er pakket, destinationen hedder Østrig og der er håb om at et lavtryk kan give os Powder de næste par dage.

Vi beslutter os for at tage til WeissSee Geltcherwelt, som ligger cirka 35 minutter kørsel fra Zell am Zee. De fleste Danskere kender området/gletcheren Kaprun og WeissSee er også en gletcher og højalpint område.

Det er tidligt morgen da vi ankommer Østrig og vejen ind til Weiss See snor sig af mange hårnålesving og jo højre vi kommer op kan vi se at der er faldet sne og humøret stiger jo højere vi kommer.

Gondolen ligger i 1480 meter og området går til 2600 meters højde. Da vi ankommer på toppen af gondolen, træder vi lige ind på vores hotel Rudolfshütte der er beliggende i 2315 meters højde kun omgiver af høje bjergtinder der alle er over 3000 meter.

Vi har besluttet at vi skal overnatte her de næste 2 dage og opleve hvordan det er at bo i dette smukke bjerglandskab.

Nicolai 1 

Vi bliver hurtigt indkvarteret og få de brede ski på og begiver os op med en lille 2 personer stolelift i 2600 meter. Der er faldet godt 70 cm de seneste par dage, men desværre er sneen meget pakket og vindblæst så det er begrænset hvad vi kan finde af løs pudder.

Vi for dog nogle gode sving og solen skinner fra en skyfri himmel. 

Området er meget begrænset hvis man kommer for alpint skiløb, da der kun findes 2 stole lifter og 2 slæblifte og en kabinebane.

Men hvis man vil ud og hike/tourski så er der et utal af muligheder og vi beslutter for at vi skal tage turen til en af tinderne i 3000 meters højde den efterfølgende dag.

RudolpHutte 

Tilbage på hotellet, tager vi en tur i spa og wellness, der er noget helt særligt ved at sidde i en sauna og se på den bjergtop man gerne vil hike op til næste dag.

Hotellet har desuden en klatrevæg som man kan benytte om aftenen, og den store buffet er en god måde at slutte dagen af på. 

Klokken er 07:00 og vi sidder i restauranten og tanker en masse energi til vores tur mod Stubacher Sonnblick i 3,088 m høde, et hike på små 750 højdemeter i gletcher område. Over natten er der trukket skyer ind over bjergene og lyset er på ingen måde optimalt.

Vi afventer 30 minutter inde vi beslutter at få pakket vores udstyr og begiver os mod toppen. Med skind på vores brede ski og masser af energi og gå på mod starter vi vores tur. Det viser sig hurtigt at der er flere Østriger der er i væsentlig bedre træning og med knap så brede ski og racestøvler der også begiver sig mod toppen. Vi hilser pænt og giver nogle motiverende ord videre til dem hver især når de passerer os, sveden begynder langsomt at vise sig på vores ansigter. 

1,5 time fra vores start står vi nu ved foden af en Gletchervæg, og vi er begge betaget af naturen og de omgivelser vi begiver os rundt i. Tinden af Sonblick kan vi skimte og vi tanker lidt ekstra energi og begiver os videre på turen.

Da vi kommer op til de stejlere og mere tekniske passager, møder vi en mindre grupper der også er på vej til toppen. Vi for besked om at der skal holdes afstand mellem os hver især af sikkerhedsmæssige årsager og grundet vi nu begiver os rundt på en gletcher. Lyset er blevet lidt bedre men vinden er desværre også taget til, vi er nu lige omkring de 3000 meters højde.

Nuchee Klippe Afsæt

Med toppen af Sonblick i vores sigte beslutter vi os for at tage skindende af skiene og gøre os klar til at køre ned, vinden på toppen er for stærk og vi har en opklaring i vejret til at køre ned.

 

Turen ned er en blanding af Powder og meget vindpresset sne, men sikke en tilfredsstillelse det er at tage den lange tur ned omgivet at bjerge så langt øjet rækker og omgivet at gletcher is.

Vi for da også taget nogle billeder på turen ned og da vi står i bunden hvor vi startede, giver vi os selv en fortjent klap på skuldrene og en ja tak til en velfortjent middag.

 

Resten af dagen tager vi vores raceski på og for nogle gode lange runs ned til bunden af gondolen. Godt trætte i benene, sidder vi igen i saunaen om eftermiddagen. Solen har nu overvundet skyerne og vi kan nu se den lange tur vi har været ude på med vores ski, det er ikke uden grund vi er godt færdige i vores ben. 

Onsdag morgen tager vi et par ture og finder lidt powder, inden vi beslutter os for at tage videre til Sallbach/Sallbach Hinterglimm/Fieberbrunn/Leogang og forsætte vores tur.

 Jp IS 1

Dagene her i WeissSee har været en oplevelse og vi kan kun anbefale det til alle jer der er vilde med natur og uanede muligheder for Freeride & Touring. Det er selvfølgelig et område hvor man vejret er en stor faktor og der er mange sikkerhed der skal respekteres i et gletcher område.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...