fbpx

Vælg side

Weekend ala MessyWeekend

Weekend ala MessyWeekend

I weekenden samlede MessyWeekend 180 skiglade danskere på en dagstur til det svenske skiområde Ulricehamn. På programmet var skiløb og parkleg kombineret med god musik og pølser på grillen.


Intet mindre end 3 busser fyldt med skiglade danskere kørte lørdag morgen meget tidligt fra København mod det svenske skiområde Ulricehamn for sammen at tilbringe en dag på pisterne med skiløb og freestyle på programmet.

MessyWeekend, den danske virksomhed med de nye super seje goggles, står bag initiativet og eventet, som de kalder CPH Open Snow. I samarbejde med BlackSnow og Soundboks arrangerede de denne første tur af sin slags.

 

Læs også artiklen om MessyWeekends Kickstarter kampagne, som gik ud over alle forventninger »

 

Målet for CPH Open Snow var at samle så mange danskere som muligt til en fælles dag i parken. Det må man sige lykkedes. Med omkring 180 deltagere overgik det alles forventninger til eventet. Vi fra Skiers var også med for at bakke op om initiativet 😉

Der er ikke mange events af den slags for os danske skientusiaster. Derfor var det også ekstra fedt at opleve den store opbakning fra miljøet! Det kan forhåbentligt kun få flere til at gå i samme retning og samle danske skiers til flere fede arrangementer. Der er i hvert fald stor opbakning herfra – og sandsynligvis også fra de 180 deltagere ved CPH Open Snow.

Heldigvis lover MessyWeekend at det ikke er sidste gang, at vi har oplevet CPH Open Snow. De har efter succesen i sidste weekend naturligvis planer om at gentage arrangementet igen næste år, fortæller Marc fra MessyWeekend.

Tips og trick til dine park skills

Humøret var højt dagen igennem og der var godt gang i freestyleskiløbet på alle niveauer. Thomas Trads og Frederik Højgaard var inviteret med på turen og agerede både coach og dommer i parken. Både nybegyndere og erfarne parkrotter kunne få tips og tricks af de to garvede freestyle skiers – uanset om man skulle gå fra 180 til 360 eller få backflip’et til at sidde lige i øjet.

Freestyle skiløb for alle, tips og tricks til dit park skiløb
Photo: Alexandra Munk, Skiers.dk

Freestyle konkurrence!

CPH Open konkurrencen fandt sted om eftermiddagen, så alle riders havde mulighed for først at køre sig varme i Ulricehamns park, der består af tre bokse, tre rails og et mellemstort hop i bunden.

Konkurrenceformatet var til at starte med en åben jam-session, hvor alle kunne være med. Jam-sessionen varede i 2 timer, hvor alle kunne køre frit og smide deres bedste tricks. Imens stod de to dommere, Thomas Trads og Frederik Højgaard, og noterede alle de riders der skillede sig ud.

Thomas Trads og Frederik Højgaard som dagens dommere ved freestyle konkurrencen
Photo: Alexandra Munk, Skiers.dk

En del riders på især ski havde lidt problemer med de 3 rails, der til tider var ret ”sticky”.

Men i løbet af dagen så det ud til, at alle følte sig mere komfortable på set-up’et og niveauet steg gradvist.

Efter en veloverstået jam-session var det blevet finaletid. De bedste seks på ski og de bedste seks på snowboard gik videre til finalen. I finalen havde de 12 riders først to runs på hoppet, og efterfølgende to runs på rails. Det bedste run på henholdsvis hop og rails blev lagt sammen til en samlet score.

På snowboard viste unge Atalaq Møller Karlsen sig hurtigt som en seriøs bejler til sejren med store tricks på hoppet og sikker stil gennem hele sit rail run. Joachim Clausen Hansen viste som altid fuldstændig vanvittig god stil og teknisk sværhed på rails. Her er det de færreste i Danmark, der kan følge med ham for tiden. På hoppet var han dog ikke lige så outstanding, men smed stadig en god 540’er. Dagens varmeste rider på ét bræt var dog Simeon Sørensen, der skilte sig ud med en stilet frontside 720 på hoppet, og høj teknisk sværhedsgrad på rail-set-up’et.

Photo: MessyWeekend

SNOWBOARD PODIET:

  1. Simeon Sørensen
  2. Joachim Clausen Hansen
  3. Atalaq Møller Karlsen

Hos skiløberne blev niveauet sat højt fra start da Young Guns: Gorm Garth-Grüner, August Mollerup og Gustav Salskov alle smed 720’ere på hoppet. Jakob Ebskamp og Nicolai Dencker leverede begge stilede 540’ere, mens dagens største trick på hoppet blev leveret af Andreas Secher med en switch cork 720.

I railsektionen kæmpede flere af drengene med at sætte et helt run sammen. Det lykkedes dog alligevel for Danmarks railkonge pt., Jakob Ebskamp, at sætte et kanon run sammen, der bl.a. bestod af switch på til blind 270 ud – efterfulgt af en switch disaster på, til blind 270 ud.

Men da Gorm også fik sat et heftigt railrun sammen med bl.a. en 270 på til front 270 ud, så måtte Jakob tage til takke med 2. Pladsen.

Freestyle konkurrence vindere
Photo: Caroline Vindelev, Skiers.dk

SKI PODIET:

  1. Gorm Garth-Grüner
  2. Jakob Ebskamp
  3. Gustav Salskov

Det var et super stærkt niveau i Ulricehamn. Vi krydser fingre for, at vi kan opleve samme topform til Freestyle DM i Avoriaz.

God stemning og alt i alt et godt arrangement! 🙂

CPH Open Snow levede alt i alt op til forventningerne. Der var en god stemning dagen igennem. Det var ikke fancy-pancy eller overdådigt, og stilen var holdt helt low key; bare skiløb og freestyle som det er bedst med højt humør, god musik, klassisk pølser og brød på grillen og fri leg i parken. Alt hvad man kunne forvente for en flad femhundredemand 😉

Med den store opbakning fra miljøet håber vi på, at vi fremover kan se CPH Open Snow gentaget med lige så stor succes – og med erfaringer fra første omgang kan det kun blive bedre næste gang

Fra Skiers lyder der et kæmpe kadot til arrangørerne bag, for at kunne samle så mange ski- og snowboardentusiaster til en dag på ski. Et arrangement af denne størrelse hører sig til sjældenheder i skimiljøet.

Vi ser frem til at opleve CPH Open Snow vol. 2 næste år!

Freestyle konkurrence
Photo: Alexandra Munk, Skiers.dk
Freestyle konkurrence rail run
Photo: MessyWeekend
Freestyle konkurrence
Photo: Caroline Vindelev, Skiers.dk
Freestyle skiløb konkurrence
Photo: Alexandra Munk, Skiers.dk

Tag en weekendtur til Ulricehamn

Ulricehamn ligger midt imellem Göteborg og Jönkjöping, en 4-5 timers køretur fra København. På denne lørdag i februar, hvor vi var af sted med MessyWeekend, var forholdene super fine, hele området var kørende med fin sne og et par minusgrader.

Området er ideelt hvis du skal have skiformen pudset af inden den årlige skitur, eller for småbørnsfamilier, hvor de mindste skal prøve kræfter med skiløbet de første par gange.

Som erfaren skiløber har du meget hurtigt løbet området tyndt for pister.. Så du skal nok ikke booke en hel uge her 😉 Men skal du have sat skub i dit parkskiløb og prøve kræfter med klassiske rails og bokse er det et fint sted at øve.

Ulricehamn Skicenter: https://www.ulricehamnskicenter.se/

Ulricehamn skicenter, kun 4 timers kørsel fra København
Photo: MessyWeekend

Skiers.dk blev inviteret med på turen af MessyWeekend.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...