fbpx

Vælg side

Vi tester franske alpeøl

Vi tester franske alpeøl

Hvad skal du drikke på skituren i det franske med alle dine kammerater? Vi har taget opgaven på vore skuldre at finde den bedste øl i de franske alper. Læs med og find ud af, hvad der skal gøre dine alpenætter lidt mere fornøjelige.

Hvis du står og skal tilbringe den 4., 5. eller 6. uge af dette nye år med din gymnasieklasse, universitet eller højskole over trægrænsen blandt de franske hvidklædte alpetoppe, så er du ikke den eneste. Mange drager sydpå i disse dage. Og foruden fantastisk skiløb, står disse ture som regel også på en del afterski og bajere i lange baner. Alt lover fryd, gammen og ølbong i en 10 kvm fransk skotøjsæske af en lejlighed. 

Men ét dilemma byder sig år efter år; hvilken øl skal dog have æren af at forkæle ganen på dig og dine venner?

Skal du fylde din favn med alt hvad hjertet begærer fra Scandlines færgens smukke udvalg af danske klassikere? Tuborg, Sort Guld, Heineken? Eller skal du hoppe på den kulturelle vogn, og hengive dig til de franske alpers kronjuvel af en flaskeøl; Kronenburg? 

Du kender klassikerne! Men hvor gode er de egentlig? Vi tester dem for dig, imens vi smider nogle mulige ny-klassikere på banen!

Skiers.dk’s test af franske alpeøl:

Testforløb:

Vi har indkøbt 6 forskellige franske alpe-øl. Øllene vil igennem hele testen forblive ukendte for det kyndige testpanel, hvor smagningen naturligvis foregår som blindsmagning. Én af disse 6 øl vil dog være en “JOKER”, som også vil være ukendt for dig som læser, indtil en vinder er fundet.  For at tage højde for masserne, har vi på Skiers valgt udelukkende at teste lyse øl i “pilsner” kategorien.

Det fantastiske testpanel består af seks studerende fra Roskilde Universitet. Det kompetente testpanel blev bedt om, at give hver øl en karakter fra 1-5 stjerner, hvor 5 stjerner er bedste karakter, samt et par risende eller rosende ord med på vejen. 

Endeligt bliver karaktererne lagt sammen, og der vil blive kåret en vinder af Skiers.dk’s øl-test anno 2017.

 Vi tester følgende øl:

1. Kronenburg 1664

2. Brasserie du Mont Blanc, “La Blonde”

3. Brasserie Artisanale de Sabaudia (B.A.S), “Blonde”

4. “JOKER”

5. Kronenburg Original

6. Kronenburg 1664 “Gold”

 

Øl nr. 1:

Øl 1

Øl nr. 2:

Øl 2

Øl nr. 3:

Øl 3

Øl nr. 4:

Øl 4

Øl nr. 5:

Øl 5

Øl nr. 6:

Øl 6

 

VINDEREN ER:

Med en samlet score på 3,6 STJERNER løb testens “JOKER” overraskende af med førstepladsen. En øl som var fornøjeligt for langt størstedelen af vores testpanel og en klar favorit. 

Og “JOKEREN” og testvinder var:

Vinder

Det lader til, at selvom man begiver sig ud i den spændende franske ølverden, vinder underbevidstheden over de nye smagsindtryk. Eller også er og bliver en Grøn Tuborg bare den bedste øl i verden? Vi lod vores yderst kompetente ekspertpanel bestemme udfaldet, og uvidende om “JOKERENS” rigtige jeg, valgte de klassikeren over dem alle. 

Kronenburg “Gold” kom dog ind på en meget tæt andenplads. Så hvis du ønsker at se bort fra testens danske vinder, kan du roligt bære et par rammer af den gyldne franske øl hjem i chalet’et.

Pas på jer selv derude!

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...