fbpx

Vælg side

Val Thorens: 5 gode råd

Val Thorens: 5 gode råd

Er du én af de mange danskere, der i løbet af denne sæson slår et smut forbi det efterhånden meget velkendte område Val Thorens, som er en del af det største sammenhængende område i Alperne, Les Trois Vallées? Så får du her 5 gode tips, der kan hjælpe dig til at få den fedeste tur.

1: Meld dig ind i Club Val Thorens 

Fordele er noget, som alle kan lide. Og melder man sig ind i Club Val Thorens, resulterer det ikke i andet end fordele (og et par opdaterende mails om, hvad resortet kan byde på). Er man medlem, får man nemlig adgang til forskellige ting rundt omkring i Val Thorens Resort. Nogle gange kan dette være muligheden for lidt mere specielle oplevelser end normalt. Én ting, man for eksempel kan være heldig at få mulighed for, er at hoppe med i en pistemaskie-førers “dameuse” på hans daglige rutine rundt på de 86 pister, området består af. 

Det er en meget unik mulighed for at opleve Val Thorens by night helt fra toppen. Noget, man ellers kun oplever, hvis man kaster sig ud i aften-hiking/touring.   

Er man typen, der godt kunne tænke sig at dokumentere, hvor meget man har rykket sig på sin ferie, eller hvilke ny tricks man har lært i parken, og har man ikke lige fået investeret i det helt nye foto og film grej, så tilbyder Club Val Thorens også, at man kan låne et GoPro Hero 7 helt gratis i 24 timer. Der er dog ikke et uendeligt antal, så hvis man er fristet af det, så er det en mega god ide at smutte forbi tourist-kontoret lige, når skidagen starter. Det er også der, man registrerer sig som medlem i det hele taget. 

Udsigten over Val Thorens fra Col de La Chambre toppen efter en tur i pistemaskinen. 

2: Prøv noget nyt 

Selvom ski er cirka det fedeste, der findes, så kan det være sjovt at prøve noget, man ikke har prøvet før – og det er der rig mulighed for i Val Thorens. Der findes nemlig mange alternativer til de klassiske vintersports som ski og snowboard. Ét af de vildere alternativer er isklatrning. Val Thorens har nemlig mere eller mindre permanent en ret massiv væg af is, som bruges til at klatre på. Andre aktiviteter kunne lyde på paragliding, is-dykning, udendørs-yoga, kælkning med en topfart på 60 km/t (det er sjovere, end man lige tror!) og zip-line kørsel. Der findes to zip-lines i Val Thorens-området. Den ene – the Bee – kører over pisterne fra toppen af Les Deux Lacs liften og hele vejen ned til bymidten. Den anden – La Tyrolienne – starter fra det højeste punkt i hele Les 3 Vallées området i 3230 meters højde og fører én tilbage til Val Thorens-området

 Flere af aktiviteterne afvikles af forskellige udbydere med forskellige instruktører. Men det er altid nemt at stille spørgsmål om for eksempel dette hos turistinformationen. Derudover bliver der bare helt generelt, fordi det er sådan et stort område, afholdt mange forskellige events og konkurrencer. Derfor er det fedt lige at holde sig selv opdateret på, om ikke der skulle ske at foregå noget den uge, man selv er der. En kalender over disse kan findes her

Væggen af is kan ses fra Cascades lifen. Foto: T. Theaux

3: Besøg La Folie Douce 

Noget af det, som Val Thorens er mest kendt for – i hvert fald blandt unge – er afterskistedet La Folie Douce. Og ja, det er faktisk lige så fedt, som det siges. Man kan være der, hvis man bare vil mærke stemningen. Man kan tage på Folie, hvis man vil spise frokost. Og man kan tage på Folie, hvis man vil gå all-in. Man kan faktisk næsten det hele. Stedet ligger i sol stort set hele dagen, og kombinationen af bassen fra musikken, en øl i hånden og solen i ansigtet er noget, man helt bestemt burde bestræbe sig på at opleve. Men eftersom, at La Folie Douce er et ret populært sted, er kø til indgangen for det meste uundgåeligt – (med mindre det ikke er høj-uge eller, at man er i god tid). Vil man undgå dette bedst muligt er tippet, at man i stedet skal bruge bagindgangen. Lige ved siden af La Folie Douce ligger nemlig gourmet-restauranten La Fruitiere. Går man derom, finder man den anden indgang, og der er de lidt flinkere til at lukke folk igennem, når stedet er fyldt med mennesker. 

Folie Douce en (hvilken som helst) solrig dag. 

4: Husk Orelle!

Det er egentlig en by for sig, men området Orelle er en del af det, man får adgang til, hvis man har liftkort til Val Thorens-området. På de dage, hvor alle andre pister er sorte af mennesker, er Orelle en gemt perle. Mange er slet ikke klar over, at det eksisterer, og nogle dropper det, fordi de ikke ved, hvordan man kommer derom, hvilket i øvrigt er meget overskueligt, hvis man lige giver pistekortet et kig forinden. Det er ikke stort, men de pister, der nu engang er, er lækre – og for det meste mindre befolkede end alle andre pister i området. Dette gælder specielt, hvis man tager med Bouchet-liften helt til tops (til det højeste punkt i de tre dale på 3230m), hvor nedfarten i øvrigt er upåklagelig. 

En anden mega fed ting ved Orelle er, at man faktisk (som allerede nævnt) kan komme tilbage til Val Thorens via en Zip-line, som krydser hele dalen. Vil man kaste sig ud i det, skal man dog lige være opmærksom på vindforholdene, som en del dage forårsager lukning af zip-linen. Men viewet skulle være ret så fantastisk, og savner man adrenalin, skal man i hvert fald nok mærke en del af det undervejs. 

La Tyrolienne, som connecter Orelle med Val Thorens. Foto: Tyrolienne – OT

5: Liftkort til hele Les Trois Vallées området

Der kan være mange formål med en skiferie. Men hvis det hovedsageligt er at få stået så meget på ski, som muligt, så er det meget anbefalelsesværdigt at købe liftkort til alle tre dale (som faktisk består af fire områder, da Les Menuires er i samme dal som VT men et område for sig). Gør man det, får man 600 pistekilometer at boltre sig på. Derudover ændrer terrænet sig en del i forhold til, hvilken dal man befinder sig i. For eksempel er Val Thorens over trægrænsen, men der er rigeligt med træer i Meribel, man kan køre imellem. Samtidigt er der mange, lange nedfarter mellem de forskellige dale, som er helt vildt lækre – og lækker offpiste! Og så er det bare en oplevelse, at man kan nå rundt til fire forskellige skisportsområder på én dag (hvis man har lidt fart på, men det kan sagtens lade sig gøre). 

Så meget piste får du for pengene 🙂

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...