fbpx

Vælg side

Unik satsning i Sälen skal bringe Hundfjället til toppen – Åre er vært for alpint VM

Unik satsning i Sälen skal bringe Hundfjället til toppen – Åre er vært for alpint VM

Skirejsearrangøren SkiStar investerer kraftigt i at udvikle Hundfjället i Salen til et skiresort i verdensklasse. Allerede denne vinter åbnes Skandinaviens mest moderne ekspreslift, og inden for et par år åbner et nyt boligkoncept samt en international lufthavn, der gør destinationen helt unik. Andre højdepunkter i løbet af vinteren er flere nyheder for børnefamilier samt alpint VM i Åre.

– Det bliver meget spændende at løfte skiløbet i Hundfjället-Sälen til næste niveau. Et vigtigt skridt er den nye ekspreslift og moderniseringen af skiområdet, der går i gang allerede til vinter. Næste skridt er den nye internationale lufthavn kun 10 minutter fra Hundfjället og 40 minutter fra Trysil, der kommer til at gøre rejsen nemmere for danske gæster. Med bedre pister, en moderne ekspreslift og ny SkiStar Lodge Hundfjället kommer Sälen til at få en meget høj international standard og bliver helt unik med en international lufthavn tæt på, siger Linda Morell, PR Manager hos SkiStar.

Til foråret går byggeriet af SkiStar Lodge Hundfjället i gang. Det er et boligkoncept med 800 senge, restaurant og loungebar midt på Hundfjällstorget. Lodgen står klar inden for få år og kommer til at lægge 10 minutter fra Scandinavian Mountains Airport, der åbner december 2019.

Allerede til vinter åbnes ekspresliften West Express i Hundfjället-Sälen, hvor opvarmede sæder og vejrskærme sikrer, at turen til toppen er både komfortabel og hurtig. Også i Åre står farten i fokus – den 5.-17. februar løber de alpine verdensmesterskaber af stablen, og med SkiStar som officiel titelsponsor får alle besøgende med gyldigt SkiPass gratis adgang til konkurrencerne.

– Vi ser frem til at kunne give vores gæster i Åre mulighed for at se verdens bedste skiløbere konkurrere på pisterne. At Åre har fået lov til at arrangere VM for tredje gang er en bekræftelse af, at skiløbet her er i internationale topklasse, siger Linda Morell.

Selv for familiens yngste medlemmer sker der en masse til vinter. Der åbner bl.a. nye børnebakker i Trysil og Hemsedal og et skiområde med sne-legeland i Vemdalen. Børnenes favorit Valle fortsætter sin populære skiskole og flytter også ind i Holiday Club i Åre, hvor han inspirerer til bevægelse ved at give børnene mulighed for at prøve yoga efter en dag på pisterne. Valle lancerer et splinternyt spil i sin app og er som altid klar til skiløb og masser af kram.

Fakta: Her er flere vinternyheder på SkiStars destinationer

Hemsedal: Eventyrskiområdet SkiStar Fun Ride bliver udviklet – sidste års succes får flere elementer og lyde, der gør skioplevelsen endnu bedre.

Sälen: I Hundfjället åbner en ekspreslift d. 14. december. Med hurtige ture, beskyttelse mod vind og vejr samt otte opvarmede sæder bliver det den mest moderne lift i Skandinavien.

Trysil: Skiområdet Skihytta udvikles med en ny børnelift og to nye børnebakker med sjove Valle-elementer.

Vemdalen: Børnene er i fokus i dette års nyheder. I Storhogna åbner et nyt børneskiområde med rullebånd og legeland, og i Björnvallen bygges Valles børnepasning, der åbner i tide til vinterferien.

Åre: Åre er vært for de alpine verdensmesterskaber, som finder sted 5.-17. februar 2019. Et gyldigt sæsonkort kan bruges som entré til konkurrencerne, hvor børnenes favorit Valle er VM’s officielle maskot.

St. Johann i Tirol: Sidste vinter slog skistedet alle rekorder, når det kommer til nyheder, med en helt ny gondol og ekspreslift samt flere nye boliger. Desuden åbnede Valle sin egen skiskole. Til denne vinter fortsætter vi med finjusteringerne.

Hammarbybacken: Endnu en gang er Hammerbybacken vært for World Cup-konkurrencer i parallelslalom. I år løber skifesten af stablen den 19. februar.

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...