fbpx

Vælg side

Tirol – svimlende højder og masser af oplevelser

Tirol – svimlende højder og masser af oplevelser

Udvalget af skisportssteder er kæmpestort i Tirol. Fra det lille familieskiområde til enorme sammenslutninger, som opfylder enhvers drøm om pistekilometer, offpist og afterski. 

 

International elite besøger Pillerseetal

Gennem årtier har Pillerseetal tiltrukket både lokale og udenlandske freeridere, og det absolutte favoritsted er Wildseeloder-bjerget. Her finder man passager med 70 graders fald, talrige klippepartier samt stejle sprækker, og især nordsiden af det 2.118 meter høje bjerg er perfekt til konkurrencer. Fra 7. til 13. marts 2020 mødes verdens bedste freeridere for at dyste i Freeride Word Tour, og der venter en uge med spektakulære konkurrencer, hvor løberne hopper over høje klippefremspring, siksakker i de smalle sprækker og trækker perfekte spor i pulversneen. Udgangspunkt for freeride-dysterne er Fieberbrunn, og her omdannes området ved byens dalstation til event- og party-zone, mens konkurrencerne står på.

En måned før den internationale freeride-elite indtager området, kommer en anden elite på besøg – nemlig den danske. Mellem den 8. og 15. februar 2020 mødes de bedste danske freeride-kørere for at afholde Freeride Week og samtidig kæmpe om DM-medaljer. Ligesom ved World Tour-konkurrencerne løbes der på Wildseeloder-bjerget.

I Pillerseetal medtænkes bæredygtighed, for er man først kommet frem, kan bilen parkeres i garagen resten af ferien. Alle, der overnatter i Pillerseetal, får udleveret et gratis gæstekort, og med det i hånden kan man frit benytte regionale busser og S-toge samt tage med lokaltoget, der kører i Kitzbüheler Alperne. Herudover er der gode offentlige transportforbindelser til både lufthavn samt banenet, og motorvejen ligger tæt på.

Pillerseetal og Fieberbrunn har gennem et par år været fusioneret med Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, men en helt ny udvidelse betyder, at også områderne ved Zell am See-Kaprun er kommet med. Det nye storområde byder med det nye liftkort ALPIN CARD på 408 pistekilometer på ét liftkort, og det frister med spektakulær skiløb og underholdning gennem hele sæsonen.

Læs mere om vinter i Pillerseetal

Tirols højdepunkt og Alpernes hotspot

Som det eneste skisportssted i Østrig kan Sölden prale med skiløb over 3.000-metergrænsen – The BIG 3. Hele tre toppe rager over de magiske tre kilometer, alt er tilgængeligt med lifter og på hver af dem er det muligt at stå på ski.
Sölden er også kendt for, at dele af James Bond filmen Spectre blev optaget her, og i sommeren 2018 åbnede museet 007 ELEMENTS på toppen af Gaislachkogl i 3.048 meters højde. Her kan besøgende – skiløbere og filmentusiaster – dykke ned i Bond-universet, købe souvenirs og slutte med en drink på Restaurant Ice Q’s terrasse.

Söldens 144 pistekilometer betjenes af 31 moderne liftanlæg, som har en samlet kapacitet på 70.000 personer i timen, og sammen med områderne ved Gurgl, Hochoetz, Vent, Gries og Niederthai indgår Sölden i én stor skiregion med i alt 361 pistekilometer og 90 lifte – og med et Ötztal Super Skipass er der adgang til det hele. Det solrige skisportssted Hochoetz er perfekt for familier og de små bjerglandsbyer Vent, Gries og Niederthai kan byde på skiløb og andre vinteraktiviteter i små og hyggelige skiområder. Og er der behov for at pille en dag ud for at slappe af, er Tirol Therme Aqua Dome i Längenfeld et af Alpernes bedste spabade. Her finder man alt fra sauna og termiske bade til massage og gourmetmad.

Alpernes første sæsonåbning finder sted i Gurgl. Med et skiterræn, der går op over de 3.000 meter, er Gurgl – Alpernes Diamant – en af Østrigs mest snesikre destinationer, og allerede den 14. november 2019 kan skifans kaste sig over områdets 112 pistekilometer. Alt er optimeret op til den kommende sæson, så Gurgls gæster kan glæde sig til godt og effektivt skiløb. De 25 liftanlæg kan fragte 40.000 personer i timen, og via ”ski in ski out-konceptet” kan man køre direkte fra hotellets hoveddør ud på pisterne.

Find mere information om Ötztal

Hohe Salve – fokus på familier

Når hele familien skal på ski, hører Hohe Salve til blandt favoritstederne, og her vil især de yngste få den perfekte introduktion til den hvide verden. Ved Hopfgarten, der er en af Hohe Salves hyggelige skibyer, har man anlagt et stort lege- og børneområde og i Kids Club arrangeres børnepasning. Her findes også et godt begynderområde og skiskolerne ligger lige ved dalstationen, så man kan komme godt i gang med at stå på ski.

Men det er ikke kun børnefamilierne, der er tænkt på, for Hohe Salve er en del af SkiWelt Wilder Kaiser Brixental-området, der med 284 pistekilometer og 90 lifter er et af Østrigs største sammenhængende skiområder. Og de fantastiske forhold betyder, at der er noget for enhver. Her kan man tage på kulinarisk rundtur til områdets 81 hytter og eksperter kan udfordre hinanden på World Cup-pisterne.

Skulle SkiWelt Wilder Kaiser – Brixentals talrige skipister ikke være nok, er der mulighed for at udvide skiområdet til at omfatte 2.750 pistekilometer med et Super Ski Card, som giver adgang til 23 forskellige regioner. Og det giver mulighed for gå på opdagelse og lave sin helt egen ”skisafari”. På www.ski-safari.at kan man kombinere skiområderne og sammensætte nye ruter, og kan derefter få dem sendt til mobiltelefonen.

Trækker andre aktiviteter end det normale alpine skiløb, er der masser af muligheder i området Hohe Salve. Ved Angerberg-Mariastein har man anlagt 30 kilometer præparerede langrendsløjper, og i Kelchsau er der optimale forhold for skitouring. Eller besøg iglo-landsbyen og nyd panoramaudsigten til mere end 70 bjerge, som er højere end 3000 meter.bjerge

I Hohe Salve er der også – ligesom det er tilfældet i Pillerseetal – stor fokus på bæredygtig turisme. Feriegæster kan gratis benytte det tog, der forbinder de enkelte skibyer, så selv om pistenettet hænger sammen, er det nemt og hurtigt at skyde genvej, når man skal fra ét område til et andet. Bilen lader man bare stå!

Læs mere om familie- og vintermulighederne i Hohe Salve

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...