fbpx

Vælg side

Thomas Uhrskov og Rasmus DJ indgår skimæssigt samarbejde

Thomas Uhrskov og Rasmus DJ indgår skimæssigt samarbejde

Hele Danmarks skiguru vender tilbage til sendefladen på TV2 til efteråret, og denne gang i en ny og opdateret version. Programtitlen er “To på ski” og kommer til at foregå i nogle af verdens bedste skiområder. Med sig på ski har Uhrskov unge Rasmus DJ, som er en af Danmarks bedste freeskiers. Skiers.dk har i dette interview spurgt Thomas Uhrskov til den nye programserie.

Thomas, du har lagt en lille teaser op for en ny programserie på din hjemmeside. Hvad går det ud på? 
– Ja, det er rigtigt. Om ikke så lang tid kommer der en endnu federe teaser, så har vi de sidste aftaler på plads. Der er selvfølgeligelig en masse kontrakter der skal skrives, og aftaler der skal indgås, når man skal rejse rundt i verden og lave en ny serie skiprogrammer til TV2. Vi skal lave seks nye programmer til TV2, og det bliver en genoplivning af de gamle skiprogrammer, jeg har lavet, og alligevel ikke for når jeg siger ”vi” er det ikke fordi jeg har fået storhedsvanvid, men fordi jeg skal rejse rundt med Rasmus DJ (Rasmus Dalberg Jørgensen red.), som er Danmarks bedste freestyle skier. Han skal bringe mig ind i hans verden, og jeg skal bringe ham ind i min, og vi skal mødes i vores enorme glæde ved skiløbet. Vi skal give hinanden nogle udfordringer, få nogle fede oplevelser sammen og forhåbentligt blive klogere på andre former for skiløb end vi er vant til.

Hvad er grunden til at du igen, igen, igen laver en ny programserie?
– Hvis der er noget vi mennesker brænder for og går op i, så vil vi jo gerne fortælle det til andre. Det er min personlige grund og drivkraft i projektet. Derudover er det jo sådan, at enormt mange danskere definerer deres fritidsinteresse som værende alpint skiløb, på trods af at vi lever i et land, hvor man skal rejse langt for dyrke denne interesse. Og vi lever i et limbo, fra sommerferien er forbi indtil vi skal af sted på ski, hvor vi bare læser kataloger om triple GORE-TEX og andre skimagasiner, men ikke rigtigt kan komme på skiferie. Det er meningen, at skiprogrammerne forhåbentligt dækker et vist behov, hvor folk kan følge med og blive klogere på sne og skiløb og ikke mindst glæde sig til at komme af sted på ski.

Hvilke skiområder skal I besøge?
– Vi skal optage i Norge, Tyskland, Østrig, Italien, Frankrig, Island, USA og Japan. Så vi kommer vidt omkring, og programmerne kommer også til at indeholde andet end skiløb, som forhåbentligt skaber situationer, hvor seerne tænker ”Hold da kæft!” og ”Hvorfor fa’en skulle det med?”. Meget kan ske, når to forskellige skikulture mødes. Men sne og is er den gennemgående drivkraft.

Hvad kan din skiverden give Rasmus DJ? 
– Det må tiden vise… Men helt fra toppen af så bare dét at man i min verden sliber sine ski, og man godt kan lide at lave skærende sving, er i sig selv en stor forskel fra Rasmus, som aldrig nogensinde har slebet sine ski, hvilket også ville være åndssvagt, da han skal køre sidelæns ned af noget, hvor skarpe kanter kan sidde fast. Overodnet har vi rigtig meget, vi kan lære af hinanden. Dog ved vi ikke endnu, hvor forskellige vi er. Måske er forskellene og/eller lighederne meget mindre eller større end hvad vi reelt forestiller os. Men hvis man ser programmerne, vil man finde ud af, hvad vi kan lære af hinanden.

Hvad er budskabet med jeres samarbejde?
– Budskabet med samarbejdet er, at skiverdenen ikke er så sort og hvid, som den tidligere har været. Derfor er det vigtigt at have flere sider af skiverden repræsenteret, når man laver skiprogrammer. Jeg er jo smerteligt klar over,  at nogle mennesker tænker  ”Ham Thomas – han er sgu blevet for gammel til at han er interessant.”. Vi vil give seerne en gensidig forståelse for, hvad moderne skiløb kan være, både børn og voksne, og samtidig vise, at skiløbet er universelt uanset niveau, alder eller skiområde.

Hvilken udvikling ser du selv i moderne skiløb ift. freestyle ski og snowboard?
– Nogle gange er verden sørme dejlig! Da man opfandt snowboardet, var der en krig imellem snowboardere og skiløbere, og enten hørte man til den ene eller den anden fløj. Den krig er for længst overstået, nu hedder det jo bare freestyle. Selv krigen mellem freestyle miljøet og det traditionelle alpine skiløb er også slut. Nu til dags ser du forsigtige husmødre, der for år tilbage aldrig kunne drømme om at køre igennem en funpark, som i dag, alligevel kigger ind i funparken og måske endda har twin-tip ski under fødderne. Og morderne skitøj er også inspireret af miljøet, selv en traditionel skiløber kan have en baggy skijakke.

Hvad har du af freestyleerfaring?
– Jeg har selvfølgelig kørt igennem en park, men ellers er det meget begrænset. Jeg tror jeg kan tælle de 360’ere jeg har lavet min tid, og det var de færreste jeg fik landet.

Kan vi forvente at se offpist skiløb som en del af programmet?
– Ja, det kan jeg lige love dig, det kommer der meget af! Jeg glæder mig til at prøve noget andet end at køre nede i nysneen, og jeg tror det bliver en stor udfordring for mig. Jeg kommer ikke til at køre ned af sådan nogle 50 grader skråninger, og kun fyre fem sving af på 500 meter. Men selvfølgelig skal jeg stifte bekendtskab med den verden. Vi skal det hele.

Thomas og Rasmus startede optagelserne midt i Januar og programmerne bliver sendt fra oktober/november 2015 på TV2 Fri og December/Januar (2016) på TV2.

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...