fbpx

Vælg side

The White Festival: En indendørs snow-sport success

The White Festival: En indendørs snow-sport success

Glade podievindere til første omgang af The White Festival nogensinde. Vinderene vandt hele 10.000$.

I weekenden foregik The White Festival. Et event der virker til at have levet godt og grundigt op til forventningerne. Dygtige freestylers kæmpede om podiepladser og pengepræmier til et af de hidtil største indendørs snow-sport events. 

Podiepladserne blev fordelt således: 

  1. plads: “Team Finland” bestående af Antti Ollila og Roope Tonteri
  2. plads: “Team Europe” bestående af Tom Ritsch og Ethan Morgan
  3. plads: “Team USA” besteående af Taylor Seaton og Brandon Davis
  4. plads: “Team France” bestående af Hugo Laugier og Sacha Moretti

Hvert af holdene bestod af en skier og en snowboarder. Yderligere var der en konkurrence for fire kvindelige deltagere: Klaudia Medlova,  Marie Martinod, Coline Ballet-Baz og Sarah Hoeffin. Det blev schweiziske Sarah Hoeffin, som løb med første-pladsen og 1.500$.

Setup’et for hele eventet var ret unikt. I La Halle Olympique (som afholdt eventet) var en kæmpe legeplads opsat med features som for eksempel en wallride, hop og en hel rail sektion. Noget, som deltagerne udnyttede til UG (hvilket kan ses på billederne nedenfor).  

 

Én af de mest oplagt udfordringer ved et indoor-event for snesport er, hvordan man på nogen måde skal kunne udføre de tricks, man kan på et bjerg, hvor nedfarten og tyngdekraften hjælper en til at få fart nok. Dette blev til The White Festival løst ved, at deltagerne, gennem fire in-runs, blev fyret mod de forskellige obstacles via en line, som hev dem afsted, så de kunne opbygge fart nok. 

Hele set-up’et kræver, at området med de forskellige obstacles ikke bruges mere end, at det kan køles ned, så den importerede sne holder lang nok tid. Derfor havde ikke alle deltagere prøvet det hele af før, at de skulle konkurrere. Af samme grund er det endnu mere imponerende, hvordan det hele er forløbet, som det er – både fra arrangørernes side men næsten endnu mere deltagernes!

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...