fbpx

Vælg side

TEMA: Tag på sæson som… SKISLIBER

TEMA: Tag på sæson som… SKISLIBER

I denne artikelserie sætter vi fokus på de forskellige måder, vi danskere kan tage en sæson i sneen. Kunne du tænke dig at komme til Østrig, Frankrig, Canada eller en anden skøn destination? Læs om de mange muligheder du har.

 

I den første artikel i serien om sæsonarbejdere introduceres du for Andreas Due, som er af sted på sin tredje sæson netop nu. Han arbejder som skisliber for Danski på destinationen Alpe D’Huez i de franske Alper. Andreas har været ansat af Danski i alle sine tre sæsoner, først som pedel i to år, og nu som skisliber.

 

Hav styr på jobbet hjemmefra!

Det bedste råd, Andreas kan give dig, som gerne vil på sæson er, at have styr på jobbet inden du tager af sted. Tiden, hvor man bare kunne tage af sted som “skibums” og finde sig et job når man landede i Alperne, er forbi. Hvis du vil være sikker på at få et godt job med gode forhold, skal du sikre dig at have jobbet på plads inden du rejser.

 

“Hvis du tager et job gennem fx Danski, så er der sørget for dig hele vejen igennem. Du får betalt turen derned, du får et sted at bo, der er kokke der laver mad til dig og så videre,” fortæller Andreas.

 

Sådan ser en dag på job ud som skisliber

Andreas starter dagen ud med at slibe og vokse ski i en lille skiudlejning på et af Danskis hoteller i Alpe D’Huez. I skiudlejningen, hvor Andreas arbejder med at slibe ski, kan Danski-gæster leje al deres udstyr og få slebet deres ski under deres ophold. Efter de første par timer med skislibning tager Andreas af sted på ski i et par timer, hvorefter det er tilbage til arbejdet i skiudlejningen. Fra kl. 18 til 19 har skiudlejningen åben for gæsterne, hvor de kan komme forbi med ski, der skal slibes eller vokses til næste skidag. Efter lukketid skal Andreas have slebet alle de ski, der skal stå klar til gæsterne næste morgen.

Andreas Due

“Når jeg er færdig, afleverer jeg skiene i skiboksene på hotellerne. Så kan gæsterne stå op næste morgen, spise deres morgenmad og så står skiene klar til dem, så de bare kan tage af sted. Det synes jeg er en god løsning.”

 

På skiftedage er skiudlejningen åben hele dagen. Her hjælper Andreas og hans kollega alle de nye skigæster med at få fat på deres udstyr, så de er klar til første skidag. Der skal udleveres ski, afprøves støvler, findes de rigtige skistave og hjelme til gæster i alle aldre.

 

“Det bedste ved mit job er at alt handler om ski”

“Ski, ski, ski hele tiden,” siger Andreas. Fra Andreas står op om morgenen drejer hele hans dag sig om ski. Samtidig kan han mere eller mindre selv kan bestemme sin arbejdstid. Han skal bare sørge for, at skiene står klar til gæsterne næste morgen. Derfor bliver der tid til, at han selv kan komme af sted på sine ski hver dag.

 

“Jeg er her udelukkende for skiløbet,” fortæller Andreas.

 

Andreas har stået på ski siden han var 3 år gammel, og han kan også køre snowboard. Lige nu er der dog mest fokus på skiløbet. Samtidig med at Andreas arbejder som skisliber, er han nemlig ved at tage en skiinstruktøruddannelse. Den Danske Skiskole tilbyder som noget nyt, at man nu kan tage instruktøruddannelsen over en hel sæson. Det er et særtilbud til sæsonarbejdere, som ønsker at blive instruktører, hvor uddannelsen fordeles på moduler over hele sæsonen. På den måde kan Andreas kombinere både arbejde og uddannelse. Læs mere om uddannelsesforløbet hos Den Danske Skiskole her.

 

Fremtiden byder helt sikkert på flere sæsoner for Andreas. Planen er er fuldføre instruktøruddannelsen, så han kan komme til at undervise, og han påtænker også at arbejde som skisliber igen næste vinter. Andreas er så heldig, at han har et job, hvor han kun arbejder om sommeren. Derfor kan det nemt kombineres med sæsoner i Alperne. Andreas er vildt glad for jobbet som skisliber og den frihed der ligger heri. Derfor vil han gerne af sted som skisliber igen.

 

Tag af sted med rejsebureauerne

Andreas kan klart anbefale at tage af sted som skisliber, og han fortæller også, at det kan være en god idé at undersøge, om man kan komme af sted med rejsebureauerne. De danske bureauer har mange forskellige typer ansatte på deres destinationer; guider, områdechefer, kokke, pedeller, hotelpersonale og lignende. Der er arbejde at finde til mange forskellige typer mennesker, og det er en nem og bekvem måde at rejse på.

 

Hvis du vil læse mere om de forskellige muligheder for at tage på sæson, så følg med her på siden, hvor vi løbende lægger artikler op om andre spændende og anderledes former for sæsonarbejde. Hold øje med temaet “Tag på sæson som…”

 

Kender du en, som har et anderledes sæsonjob, eller har du selv et sjovt sæsonjob, som vi bør høre om? Skriv en mail til os på info@skiers.dk 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...