fbpx

Vælg side

Tag med UCPA på all inclusive rejse til Frankrig

Tag med UCPA på all inclusive rejse til Frankrig

Har du lyst til en skiferie med alt inkluderet, som ikke ødelægger dit SU-budget? Så er UCPA din løsning.

UCPA er en fransk friluftsorganisation, der året rundt tilbyder ugelange sportshøjskoleophold for unge mellem 18-45 år. UCPA tilbyder rejser, hvor alt er inkluderet. Og med alt inkluderet, mener de alt inkluderet.

Et ophold på et af UCPAs centre omfatter fuldpension, undervisning, ski- eller snowboardudstyr, liftkort, lavinekursus og meget, meget mere.

UCPA har eksisteret i Frankrig i mere end 50 år, men i Danmark er det stadig et ungt og unikt koncept, der fortjener at være mere velkendt blandt danske skientusiaster. For ikke nok med at en uge afsted med UCPA er billig, så er den også sjov, lærerig og knaldhård. Her kommer skiløbet nemlig i første række.

Med i pakken får man daglig skiundervisning af yderst kompetente undervisere, hvor man bliver opdelt efter niveau. Dette giver muligheden for at tage med UCPA på egen hånd.

Studievenlige forhold og priser

Og netop det med, at man kan tage af sted på egen hånd, er noget, som Simon Pedersen har erfaring med. Han drog i vinters til Flaine i Frankrig sammen med UCPA.

Jeg rejste en uge med UCPA, da jeg havde hørt om konceptet fra en veninde. Hun kunne varmt anbefale det, hvis man rejste alene.

Simon er studerende, så prisen var også en vigtig faktor. Priserne hos UCPA ligger oftest mellem 4000 og 6000 kroner – alt afhængigt af, hvor ens præferencer ligger. Det er nemlig muligt at tage med på off-pist turer og få lavinekurser af professionelle. Og værd at bemærker er, at når prisen er betalt, så er alt hvad en god skiferie behøver inkluderet.

–  En stor grund til at jeg valgte UCPA, var, at alt følger med i prisen. Og prisen er passende til studerende og unge, som gerne vil ned og have det sjovt, men samtidigt blive lidt udfordret på sit skiløb. Især det faktum at du har helpension og undervisning fra utrolig dygtige instruktører tilknyttet prisen, tiltalte mig meget, fortæller han.

Efter en uge i Flaine på et af UCPAs centre, er der også stor begejstring at spore for alle de faciliteter, som centrene tilbyder, når der ikke løbes på ski. Centrene er ofte med lounge-områder, poolbord, bar og underholdning, hvilket centrene selv arrangere. I Flaine sidste år var der ligeledes dansktalende UCPA-guider til stede, som bl.a. arrangerede pubcrawls, beerpong turnering og storskærmsarrangement da Danmark og Sverige tørnede sammen i EM-semifinalen i håndbold.

–  Det er også et fedt koncept, fordi man bor sammen med andre og lærer dem at kende. Udover skiløbet kan man lave en masse aktiviteter sammen med de andre, da de har så mange faciliteter, siger Simon Pedersen.

UCPA har centre lokaliseret mange steder rundt omkring i Frankrig. Der tilbydes skiferie de bedste steder i Frankrig, hvor Tignes, Val Thorens, Chamonix, Les Deux Alpes og Valloire blot er et lille udsnit af udbuddet. Og husk, det er all-inclusive!

Udsigten fra UCPAs center i Flaine

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...