fbpx

Vælg side

FWT Fieberbruun 2018: Svensk verdensmester og nonchalant franskmand

FWT Fieberbruun 2018: Svensk verdensmester og nonchalant franskmand

Inden svenske Kristofer Turdell rammer facet ’Bec des Rosses’ i Verbier, kan han kalde sig freeride verdensmester anno 2018. Men 1. pladsen i weekendens Freeride World Tour i Fieberbruun gik til en franskmand med kæmpe cojonés.

Morgenen på konkurrencedagen startede sløjt, og kan bedst beskrives som ”Grey Bird”. Et tungt skydække kastede et fladt lys på hele facet, og dagens start blev sat på hold.
Heldivis begyndte solen at brænde gennem skyerne efter en lille time, og FWT gav grønt lys til at starte konkurrencen.

006Fotocredit: Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

 

Damerne først. Traditionen tro afvikles women snowboard og ski først (i den rækkefølge). De østrigske kvinder havde godt fat i begge discipliner, og endte med tre podiepladser.
Den bedste placering var den forsvarende Ski Freeridemester 2017 – Lorraine Huber, som tog den øverste plads på skamlen.

025Fotocredit: Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

Tjek highlight fra kvinderne her:
{youtube}I7cVPr8sgKo{/youtube}

Videre til mændenes snowboard. Igen var det en Østriger som var bedst på dagen.
Gigi Ruf vandt fortjent dagens face, og bringer sig selv kun 100 point fra den samlet SnB første plads på Freeride World Touren. Tip: Hold øje med ham i Verbier – han går efter guldet!
{youtube}8g0VqTXnVCU{/youtube}

Herefter blev det tid til dagens main event – Ski mænd. Svenske Kristofer Turdell fortsatte med sit vante høje og sikre niveau han vist vedvtidligere faces.
Der var ingen nerver at spotte , og Hr. Turdell får det næsten til at se ”sikkert” ud. Dommerne kunne lide det, og belønnede ham med en første plads for en stund.
Tjek hans run her:
{youtube}UTsAD1kDtDo{/youtube}

Turdell endte med at blive vippet af troen i Fieberbruun af en fransk underdawg – Mickael Bimboes. Det var Franskmandens sidste chance for at kvalificere sig til Verbier (Kun top 13 går videre), og det kom virkelig til udtryk i hans run. Han gav den alt, og gapede en canyon som ingen af de andre riders, havde turde give sig i kast med. Det faldt i dommernes smag, og Mickael Bimboes gik fra en 21. plads op til en 8. plads, og kvalificerede sig hermed til Verbier. Tjek gappet ved 00:55 i videoen:
{youtube}I9rhEIeY6-g{/youtube}

Ved dagens vinderceremoni kunne FWT offentliggør at Kristofer Turdell, allerede inden Verbier, var kåret til årets FWT-mester 2018. Ingen kan nå ham på point – men Kristofer tog det rimelig fattet.
”Man er først verdensmester, når man har vundet i Verbier” udtalte han til kompis Reine Barkereds IG-story (Journalistik anno 2018), og det er der nok mange, der vil give ham ret i.  Bec Des Rosses er facet af alle faces, og selvom den samlet vinder er kåret, bliver der ikke skruet ned for niveauet – alle vil vinde i Verbier.

028

021Fotocredit: Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

Xtreme Verbier afholdes d. 31 marts til d. 8 april. Har du tid i kalenderen, og har fået penge tilbage af skattefar. Burde du ikke snyde dig selv for at opleve FWT på første hånd og se verdens bedste freeriders shredde verdens mest ekstreme konkurrenceface.

BecDesRosses backdrop
Bec Des Rosses fra vores tur til Verbier i December 2017. Fotocredit: Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

Bonus info: Danmark var repræsenteret til FWT Fieberbruun i junior kategorien af 15-årig Mikkel Brandt på ski. Han gik kæææmpe stort i sit run, (mindst ligeså stort som et par af herrerne dagen før) og fik sin hidtil bedste placering ved et FWT event – en flot 7. plads. Remember the name ’Mikkel Brandt’ – Big up herfra!

Se alle billederne fra FWT Fieberbruun nedenunder:

001

004

005

009

012

014

015

017

018

019

020

023

027

029

030

Alle billeder er skudt af Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...