fbpx

Vælg side

Stubai Zoo er preseason park paradis

Stubai Zoo er preseason park paradis

Imens regnen stod ned i stænger hjemme i Danmark, var der minusgrader og perfekte parkforhold i det sydlige Tirol. Stubai gletcheren får dig til at glemme alt om november-blues og global opvarmning.


Det var svært at tro på vejrudsigten, der aftenen før lovede -19 grader på toppen og -12 i dalen. Men tanken om nysne og den velkendte crispy alpeluft, som man næsten ikke tør drømme om kan finde sted her i november, fik alligevel vækkeuret til at virke mindre irriterende, da det gjaldede skidagen ind kl. 7 i de østrigske alper. De første dages skiløb sad stadig i benene oven på nattens restitution, og tanker om at man burde ramme fitten lidt oftere roterede langsomt i hovedet, endnu en gang.

DSC 0589Udsigten fra værelset over Neustift. (Foto: Sebastian Himmelstrup)

Men synet af morgenens udsigt over Stubaidalen og smukke Neustift fik alle tanker om hverdagen og gøremål til at fordufte. Det tynde hvide klæde, der gradvist blev tykkere og tykkere som man bevægede blikket op af bjergskråningerne værnede om, at vejrudsigten for en gangs skyld havde været til at stole på.

Morgenmadsbuffeten på Hotel Happy Stubai stod atter klar til at fylde benzin på vores ben, så de kunne klare endnu en dag med skiløb i over 3000 meters højde. Stressen sneg sig langsomt ind over morgenbordet med frustrationen over den naturlige begrænsning for, hvor hurtigt man kan indtage et morgenmåltid, velvidende om at et tæt på fuldt åbnet skiterræn og en perfekt shapet park ventede på os 2000 højdemeter længere oppe.

Hotel Happy Stubai ligger i Neustift, den største by i Stubaidalen. Fra Neustift er der omkring 15 smukke kilometer ind i bunden af dalen til de to gondoler, der utrolig effektivt fragter skiløbere op i de tyndere luftlag. Vandfald, klassisk østrigsk charme og enorm natur er hvad man kan fodre øjnene med ud af bilvinduet på vej mod gondolen. Men varslingen om nysne og lave temperaturer på bjerget gav os tunnelsyn, og det kunne ikke gå hurtigt nok med at komme op på gletscheren.

Det er svært at fatte, at det er november i Østrig. (Film: Nicklas Kold Nagel)

Heldigvis er Stubai Gletschers spritnye gondol, 3s Eisgratbahn, for skilifte hvad Shinkansen er for lyntoge. Den er pisse hurtig! Det tager nemlig sølle 12 minutter fra bunden af dalen op til mellemstationen. Og ikke nok med at hver læderbetrukkede kabine har plads til 32 mennesker, der næsten eliminerer muligheden for kø-dannelse, så er der altså også gratis wifi hele vejen op.

LiftVi skulle bare lige over skyerne, så kiggede solen frem. (Foto: Nicklas Kold Nagel)

Lift indeniDe spritnye gondoler er designet af Pininfarina, der også designer biler for Ferrari. (Foto: Nicklas Kold Nagel)

Fra enden af 3s Eisgratbahn, der stopper på mellemstationen, er der en kort tur i en mindre gondol til, at man står på “toppen af Tirol”, som de kalder det, og skuer ud over DC Stubai Zoo parken, der ligger trygt på den snesikre Stubai Gletscher i 3210 meters højde.

Udsigten over parken er svær at slå. (Film: Sebastian Himmelstrup)

Hvis vores danske skepsime havde sået tvivl over, om vejrudsigten nu kunne passe, lukkede den udsigt der mødte os fra toppen af gletscheren ihvertfald al tvivl ude. En perfekt shapet park lå badet i det solskin, der kendetegner DC Stubai Zoo parken qua dens sydlige placering, med cirka 30 centimeters iskold nysne.

DC Stubai Zoo

DC Stubai Zoo, som parken på Stubai Gletscheren hedder, er de senere år blevet kendt som en af de bedste preseason parker i verden. Parken åbner hvert år i slutningen af oktober og lukker først i det sene forår. Fra slut oktober til d. 10 december sparker DC Stubai Zoo sæsonen igang med deres XXL park. Med easy-, jib-, medium- og pro-linier klar allerede i oktober, er det stedet at være for alverdens parkrotter.

Course overviewDen store linie blev ombygget til at hoste World Cuppen. (Foto: Sebastian Himmelstrup)

Lille park overviewImens var der rigelig plads til at lappe medium- og jiblinien. (Foto: Sebastian Himmelstrup)

Deres koncept, Stubai Prime Park Sessions, er en pro-linie i konkurrencestørrelse, der i fire uger hvert efterår åbner op for verdens bedste på ski og snowboard, så de kan få pudset sommerrusten af bentøjet og blive klar til sæsonen. Så hvis man gerne vil krydre sin preseason skitur med noget pro-spotting, er Stubai stedet at befinde sig. Der bliver smidt triples og quads til højre og venstre, og det er meget let at få mindreværdskomplekser, når man selv kæmper med at få et grab på sin 3’er.

 

@jespertjader got some sick aerial footage the other day! #primeparksessions #stubaizoo #stubaiergletscher

Et opslag delt af Prime Park – Stubai Glacier (@primeparksessions) den

 I år var stemningen ekstra pulserende på gletcheren, da der skulle køres Freeski World Cup i DC Stubai Zoo i den uge, vi var der.

Se vores edit fra træningsdagen til World Cuppen lige HER!

Stubai facts

Et lækkert pudder-run førte os ned blandt Red Bull hjelme og næste års Armada ski, som sad fast på de pros, vi mødte i toppen af jib-linien. Det var svært at fornemme konkurrencementaliteten blandt de professionelle, der lå og varmede op til dagens finaler i World Cuppen, der skulle køres ovre i den anden ende af parken. Henrik Harlaut og Jesper Tjäder lappede i hælene på hinanden, og man skulle være hurtig for at lure nogle fif af. De danske drenge, Thomas Trads og Rasmus DJ, var også at finde i parken, da de også var til World Cup, for at kvalificere sig til OL.

Rasmus DJ kører mediumlinien på sine pudder-ski. (Film: Sebastian Himmelstrup)

AfterCompSkiing ? #skiing #stubøy @nauticsurfogski

Et opslag delt af Thomas Trads (@thomastrads) den

Læs også: “World Cup Kval: Danskerne viste tænder i et stærkt felt”

DC Stubai Zoo har alt hvad freestyle-hjertet begærer. Fra nybegynder til professionel er der noget for enhver. Med omkring 25 features i alle størrelser, der står shapet med kniv-skarp præcision, glemmer man hurtigt, at det kun er november og sæsonen lige er startet. Efter utallige laps i parken, en World Cup finale og en schnitzel på restauranten i toppen af parken, blev det tid til at komme i bund.

Heldigvis ligger DC Stubai Zoo aller øverst i terrænet, hvilket betyder, at der er over 1000 højdemeters lækker preseason pudderskiløb ned til mellemstationen, hvorfra man tager gondolen det sidste stykke ned. I højsæsonen kan man køre helt i bund, hvilket smider 600 højdemeter oven i hatten.

Endnu en perfekt dag i, hvad vi vurderer til at være europas bedste preseason park, var nu slut. Roen havde indfundet sig i kroppen og den nyfaldne sne i dalen kunne nu nydes på vej hjem til Hotel Happy Stubai, hvor spaen ventede på os.

Hvis en tur til toppen af Tirol og en af europas bedste parker lyder tillokkende, så FIND DIT LIFTKORT HER og book DIN OVERNATNING HER.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...