fbpx

Vælg side

Store snemængder skaber udfordringer for skirejsebureauerne

Store snemængder skaber udfordringer for skirejsebureauerne

Der falder rigtig meget sne i Østrig disse dage – og der er mere på vej. Det har givet en del udfordringer, bl.a. hos Skandinaviens største skirejsebureau, Skinetworks, der består af de kendte brands Nortlander, Danski og Slopetrotter. I weekenden havde de 79 gæster sneet inde i Obertauern, og i går flyttede de 150 gæster til andre destinationer grundet de store mængder sne.

I weekenden faldt der mere sne i Østrig, end der er faldet i Danmark totalt det 21. århundrede. Flere steder er der mere end tre meter sne, og meget af det er faldet på få dage. Selvom sne normalt er en god ting på skidestinationer, så har de massive mængder medført lavinefare, lukkede veje og gæster der ikke kunne komme ned fra bjerget.

Hos Skinetworks er det vigtigste vores gæsters sikkerhed. Så når et bjergpas bliver lukket på grund af lavinefare, er der ikke noget vi kan eller vil gøre. Vores gæsters sikkerhed er det absolut vigtigste, og derfor følger vi altid anvisningerne fra myndighederne på de enkelte destinationer, siger Toke Hyldgaard, Salgs- & Marketings direktør i Skinetworks.

LUKKET BJERGPAS
I weekenden var der 79 danske og svenske gæster, som var sneet inde på Danski og Nortlanders 4-stjernede hotel, Hotel Marietta, i Obertauern. Bjergpasset blev lukket lørdag og først genåbnet tirsdag formiddag, hvor alle gæster blev kørt ned fra bjerget og til lufthavnen, hvor Skinetworks havde et chartret fly klar, så gæsterne kunne komme hjem til Danmark.

Selvom vores gæster har været sneet inde i Obertauern, har de holdt humøret højt. De kunne jo selv se, hvor meget sne der faldt, og da de kørte ned af bjerget i går og så de store snemasser på vejsiderne, blev det endnu mere tydeligt, hvorfor vejen havde været lukket. De er nu alle godt hjemme i Danmark, siger Toke Hyldgaard.

 

FLYTTET 150 GÆSTER 
Men det er endnu ikke slut med lukkede veje i Østrigske Obertauern. Derfor besluttede Skinetworks i går også, at alle flygæster der skulle ankomme til Obertauern, onsdag d. 9. januar, skulle flyttes til andre destinationer i Østrig. Obertauern ville onsdag klokken 10:00 komme med en udmelding om, hvorvidt vejen ville være åben i dag, men skirejsebureauet Skinetworks var bekymrede, da vejrudsigten meldte mere end 1 meter sne, og tog derfor sine forbehold og klargjorde en alternaltiv plan. Obertauern har ligeledes onsdag den 9. januar  meddelt, at vejen kun vil være åben et par timer til formiddag.

Vi valgte vi at tage hånd om situationen i Obertauern, og vi troede ikke på, at vejen ville være åben til skisportstedet. Derfor valgte vi at flytte vores 150 flygæster til andre 4-stjernede hoteller i Østrig. Så er vi sikre på, at de kommer frem til et hotel og kan stå på ski fra morgenstunden torsdag, fortæller Toke Hyldgaard.

 

FØLGER SITUATIONEN TÆT 
Skinetworks følger situationen tæt i Østrig, og holder sig hele tiden orienteret, så de kan informere deres gæster og få dem sikkert frem og tilbage.

Vi følger med time for time, og vi snakker hele tiden med myndighederne og vores fly- og busselskaber, så vi kan reagere før en vej eller en lufthavn eventuelt lukker. Men nogle gange går det stærkt, og i lørdags lukkede myndighederne passet op til Obertauern, og så kan vi bare ikke gøre noget. Det er sikkerhed frem for alt, siger Toke Hyldgaard.

 

FØLG DE LOKALE ANVISNINGER & BLIV PÅ PISTEN 
Danski, Nortlander og Slopetrotter opfordrer alle deres gæster til at følge de lokale anvisninger og blive på pisten. Der er masser af ny, lækker sne på pisten – og der er ingen grund til at gå i off-pisten. Når der er lavinefare 4 og af 5 i Østrig, skal man tage det alvorligt.

Vores gæster kan stå på ski på de markerede og åbne pister. Myndighederne åbner ikke pisterne, med mindre de er lavinesikrede – så der skal vores gæster bare nyde den lækre sne og tiden sammen. Men vi anbefaler ingen at tage på en tur i off-pisten disse dage, sneen er perfekt på pisten, og her kan også køres i dyb sne så der er ingen grund til at udfordre skæbnen, siger Toke Hyldgaard.

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...