fbpx

Vælg side

Sommer i Tirol

Sommer i Tirol

Cykling, luksus og oplevelser for hele familien – Alt tyder på et turistmæssigt boom i Tirol denne sæson. Mens bjergene lægger op til alt fra adrenalinfremkaldende udfordringer til familieferie, byder en række hoteller ind med nye spændende tiltag. Og i september, hvor en af året største sportsbegivenheder – VM i landevejscykling – afvikles i Innsbruck, vil både deltagere og tilskuere strømme til i hundredtusindvis.

En af cykelhistoriens hårdeste VM-ruter

Hele verden vil kigge med, når vinderen af mændenes linjeløb krydser målstregen i Innsbruck søndag den 30. september 2018. Men inden løbet afgøres, skal de omkring 200 ryttere kæmpe sig gennem mere end 250 kilometer bjergkørsel i det udfordrende terræn i Tirol – med startsteder i Ötztal, Hall-Wattens, Alpbachtal (Rattenberg) og Kufstein. Stigningerne er så barske, at årets VM-rute betegnes som en af de hårdeste nogensinde. Arrangørerne forventer en lille halv million tilskuere til VM-konkurrencerne, og med en række side-events, bliver septemberdagene en ren cykelfest.

Læs mere om VM i landevejscykling

Prøv selv kræfter med cykling i Tirol

 

Selv om det ser legende let ud, når bjergspecialister klatrer op ad stejle alpestigninger, er det noget helt andet, når man selv hopper på cyklen. Derfor kan man selv prøve en række spændende ruter i Tirol, hvor man kan finde alt fra spektakulære stigninger og nærkontakt med gletsjere til hårnålesving og smukke ture i dalen. Den ultimative udfordring hedder Kitzbüheler Horn. Turen til toppen af det 1.996 meter høje bjerg er knap ti kilometer lang, og den stiger med skræmmende 12,9 % i gennemsnit. Kitzbüheler Horn regnes for et af Østrigs mest krævende bjerge, men heldigvis venter belønningen på toppen – på Restaurant Alpenhaus serveres lækkerier og kølige forfriskninger. En anden mulighed er turen op til Weissseeferner-gletsjeren, og den rangerer som en af Alpernes flotteste cykelture. Inden man når toppen, der ligger i 2.750 meters højde, skal 29 hårnålesving og mere end 2.000 højdemeter besejres, men er man først kommet op, belønnes man med et ubeskriveligt panoramablik til de omkringliggende bjerge. Naturligvis finder man også mindre krævende ruter, også nogle, hvor familien kan være med.

Find mere info om Great Rides

 

Nyd lidt luksus på ferien

Tirols luksushoteller har fået et gevaldigt boost op til feriesæsonen, og er man parat til at betale lidt ekstra for sin indkvartering, kan man glæde sig til nogle unikke oplevelser.
På Hotel Astoria i Seefeld venter forkælelse i en klasse for sig. På det femstjernede hotel kan gæster glæde sig til nyrenoverede suiter, et stort spa- og wellnessområde samt gastronomiske oplevelser i den prisbelønnede restaurant.
Hoteloplevelserne kan krydres med et par spændende besøg, man kun finder i Tirol. James Bond-fans husker sikkert de dramatiske scener, der i filmen Spectre udspillede sig i skiområdet ved Sölden. Her var Agent 007 i skikkelse af Daniel Craig involveret i en fly- og biljagt på de stejle bjergsider, inden han mødte den forførende Dr. Madeleine Swann på Restaurant Ice Q – en af Østrigs mest spektakulære restauranter, der i filmen illuderede privathospital. I sommeren 2018 åbnes ”007 Elements” på toppen af Gaislachkogl-bjerget i Sölden. Her kan man, i mere end tre kilometers højde, dykke ned i Bond-universet, købe souvenirs og slutte med en drink på Ice Q’s terrasse.

 

Et paradis for børnefamilier

Børnefamilier er særlig velkomne i Tirol, og de seneste år er en række forskellige oplevelses- og temaparker skudt op. Den smukke Pillerseetal byder på familievenlige vandreruter og et varieret program i områdets forskellige børneparker. Populære udflugtsmål for familier er Familienland Pillersee, Timoks Alm og Triassic Park, hvor man kan fordybe sig i Jordens urtid, den gang dinosaurerne herskede.
Ötztal har mange sjove oplevelser for børn i alle aldre, og især Ötztaler Funpark, Abendteuerland Widiversum og Water Area 47 tiltrækker gæster i tusindvis. Sidstnævnte park byder på vilde oplevelser som blandt andet cliff diving og wakeboard-anlæg.
Alpinolino-oplevelsesområdet i Kitzbüheler Alperne er et stort hit blandt børn. På ruten kommer man både forbi levende dyr, parcourbane, klatrevæg og udsigtspunkt, og undervejs lærer man om bjergenes fascinerende verden. En anden spændende mulighed er Erlebniswelt Filzalmsee.
Alpbachtal Seenland har tre liftanlæg åbent om sommeren, så gæster kan komme op i højderne for at vandre og nyde udsigten. Desuden finders der fem badesøer, som inviterer til afkøling og afslapning. Udflugtsmål er også oplevelsesparken Lauserland Alpbachtal og den imponerende bjergkløft Kaiserklamm,
Stubaital er stedet, hvor action og vilde oplevelser går hånd i hånd. Friluftsbadene har store rutsjebaner, i parkerne kan man prøve flying fox, og på bjergsiderne har man opsat sommerbobbaner. Gode tips er Serlespark Mieders og Kids Park Klaus Äuele, som blandt andet byder på rebbaner og klatrevægge.

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...