Snowcamp 2018

Endnu en uge 46 er veloverstået hvilket betyder, at endnu en Snowcamp er blevet afviklet. Snowcamp har vi allerede introduceret i en tidligere artikel. Men denne gang var vi på skiers.dk også tilstede ved selve arrangementet. Snowcamp er danmarks største ski- og snowboard-testtur. Det er Surf & Ski, der står bag konceptet. CEO i Surf & Ski, Palle Kjær, fortæller: ” Snowcamp startede som en tur, hvor butikkerne og deres medarbejdere sammen med leverandørerne tog til Sölden for at prøve de nye ski, der kom på markedet. Efterhånden koblede der sig flere og flere venner på. På et tidspunkt blev vi enige om at lave turen i en større skala og udbyde det som event for kunder til vores store forretninger”.
Dermed er vi nået til den form for Snowcamp, der i dag finder sted hvert år i uge 46 på Tiefenbach Gletcheren i Sölden. I år deltog ca. 20 instruktører, 35 leverandører og dertil knyttede folk, 375 gæster og 24 medarbejdere fra Surf & Ski butikkerne rundt omkring i landet. Et samlet deltagerantal på omkring 450 skiglade mennesker.
Turen er en helt unik mulighed for at teste de største mærkers nyeste modeller indenfor ski og snowboard af – og endda i nærmest ubegrænsede mængder. Det er stedet at være, hvis man vil lære mere om skiløb og snowboard, udstyr til dette, terræn og meget mere. Både nye og garvede skiløbere og snowboardere har rig mulighed for at udvikle sig – på viden men også udøvelse af deres sport.
“Snowcamp 2018 er gået helt efter planen. Masser af gode ski, boards, goggles mm. og det bedste vejr nogensinde. Vi kunne selvfølgelig godt tænke os, at der var mulighed for offpiste, men der var ikke sne til det i år”, fortæller Palle Kjær.
Siden sidste år er der sket et par nye tiltag i forbindelse med Snowcamp. Palle Kjær fortæller: “Der var flere leverandører, der bød ind med nye tiltag. Atomic kom med deres støvlevogn. Det vil sige, at gæsterne kunne prøve støvler og få tilrettet deres såler i egne skistøvler. Så var der Oakley, som stillede med en showoff container. Desuden var der nye leverandører. Udover det fik vi meget mere plads til campen, så pladsen fungerede helt optimalt”.
En af de nye leverandører var det tyske mærke Pyua, som producerer “outerwear” af polyester, hvilket gør tøjet genbrugeligt. Det brugte tøj kan altså bruges til at producere det nyeste tøj. Super fedt og fremadseende. Der er altså allerede fra sidste år og frem til nu sket ændringer og tiltag, hvilket gør det spændende for gengangere at deltage år efter år. Det bliver derfor også spændende at se, hvad Snowcamp 2019 kan byde på. Palle Kjær fortæller: “Vi er ikke i gang med at planlægge 2019 endnu. Men vi har en masse ideer til at fintune oplevelsen af turen ved blandt andet at starte undervisningen tidligere. Men uge 46 ligger fast”.
Ligesom det her ses for Atomic, er alle de nyeste ski fra de store brands linet op på stribe. Flinke og dygtige leverandører står klar i teltene til at hjælpe med at indstille skiene nøjagtigt til dem, som skal køre dem. Det handler faktisk bare om at snuppe den ski fra det mærke, man gerne vil prøve og så ellers bare suse derud af.
Uddannere og holddeltagere klar til en formiddag i sneen. Hver morgen hænges sedler op i campen med angivelse af de hold, man kan skrive sig på, samt ved hvilket nummer, man skal møde sin instruktør. Formiddagslektionerne starter kl. 10:00, og eftermiddagslektionerne kl. 13:00. Der kan godt være rift om pladserne på holdene. Men det, at der er to omgange lektioner på en dag, gør, at man kan nå en eftermiddagslektion, hvis man ikke er hurtig nok til at skrive sig på en formiddagslektion.
Lektionerne er også oprettet efter, hvilken ski man kører på (for eksempel om man kører på en GS-ski eller en SL-ski eller noget helt tredje). På den måde får man også endnu mere ud af undervisningen, da alle de andre på ens hold har samme type ski som en selv.

Der er mange work-shops på Snowcamp. Én til ethvert niveau (begynder, let-øvet, øvet og pro). Turen er derfor også en oplagt mulighed for en ferie, hvor man kan køre med folk på eget niveu, selvom dem, man rejser med, ikke nødvendigvis er det.
Holdene må have 12 deltagere hver hvilket sikrer, at instruktørerne har mulighed for at tilgodese alle i løbet af undervisningen.
Udover at teste ski og snowboards, så er der rig mulighed for at prøve både det ene og det andet ski-realterede udstyr såsom goggles (fra f.eks. Spect, Oakley, Pyua og You Zee), handsker (fra Hestra), hjelme (fra Sweet Protection), skitøj (fra f.eks. Pyua) og skitasker (fra f.eks. Douchebags og Rossignol). Derudover kunne man, hos Atomic, få tilpasset sine skistøver til sine fødder samt få lavet ekstra såler fra Sidas.
Som billedet antyder, er der ikke mange mennesker på pisterne. Snowcamp er lagt i en helt normal hverdagsuge, hvilket gør, at pisterne er langt mindre “crowdede”, end mange normalt oplever dem. Det giver mulighed for bedre undervisning og bedre plads til at øve det, man lærer undervejs.
Instruktør-teamet er nøje udvalgt blandt de bedste i Den Danske Skiskole. Og i år var der endda fint instruktør-besøg af Amerikanske Katie White, som var fløjet den lange vej til Østrig for at undervise på Snowcamp. Men udover workshops’ne med decideret undervisning, er der også andre super fede workshops med f.eks. introduktion til freeride og tilhørende udstyr, randonnée og freestyle typisk afholdt af de forskellige leverandører.
Pisterne er virkelig lækre, og selvom der ikke er mange tilgængelige endnu, så er det rigeligt til formålet. På billedet ovenfor testes pisterne på den modsatte side af gletcheren af. Den kaldes Rettenbach Gletcheren, og det er på denne side af gletcheren, at både mændendes og kvinderes World Cup løb afholdes hvert år. Nogle gange kan man være heldig at spotte en af de helt store stjerner i færd med at træne porte.
Tjek vores video fra eventet ud her!