fbpx

Vælg side

Skiudstyr til børn

Skiudstyr til børn

Når vinterferie står for døren, så betyder det for rigtig mange skiferie med familien, hvor der bl.a. skal tilbringes mange timer på pisterne sammen med børnene. Det rigtige udstyr kan gøre hele skiferien meget nemmere og sjovere, og her snakker vi både ski, hjelm og goggles som passer og er sikkerhedsgodkendt, samt skitøj som holder børnene varme og tørre hele dagen.

 

Lag på lag er det rigtige valg

Et rigtigt godt råd er at tænke påklædning i lag; inderst, mellem og yderst. Så kan man tilpasse de inderst og mellemlaget alt efter temperaturen og børnenes aktivitetsniveau. Det er nemlig surt, at komme afsted med en skijakke som er alt for varm, og man derved bliver for svedig og fugtig og så efterfølgende nedkølet i liften. Langt bedre er det med noget funktionelt svedtransporterende langt undertøj inderst, så evt. et mellemlag der kunne være ekstra trøje og/eller en fleecetrøje, som nemt kan tages af og på og yderst skaljakke og bukser som er vandtætte.

HER finder du et bredt udvalg af børneskitøj https://www.skisport.dk/skishop/skitoej-boern/

 

BONUS: Hånd- og fodvarmere er et must på de kolde dage

En virkelig smart ting på de helt kolde dage er hånd- og fodvaremere. Nogle små poser som automatisk varmer i forbindelse med at man åbner pakningen og der kommer luft til. Normalt er det engangsvaremere og 10 stk. med to i hver koster lidt over 100 kr.

https://www.skisport.dk/skishop/accezzi/

 

Skiundertøj – det inderste lag

Skiundertøjet er inderste lag, og er rigtigt vigtigt, når man skal have glade, aktive, tørre og varme børn i sneen. Her snakker vi langt undertøj, som er lavet af kunststofmaterialer, uld, nylon etc., og det skal absolut ikke være lavet af bomuld, da det tørrer for langsomt og holder på fugten.

Skiundertøjet skal passe godt og sidde rimelig tæt. Det dur altså ikke, at man købe skiundertøj som barnet kan vokse alt for meget i, men man kan tænke i at det kan arves eller evt. sælges videre.

Der er stor forskel på pris og kvalitet, og det kan bestemt godt betale sig, at købe noget ordenligt tøj til børnene.

Bedste sæt skiundertøj:

Helly Hansen Kids LIFA MERINO SET

Funktionelt og lækkert merinould undertøj til børn, der skal på skitur og/eller som er meget ude året rundt. Absolut noget af det bedste på markedet.

Helly Hansen Lifa Merino Mid skiundertøjssæt, junior, kan købes her:
https://www.surfline.dk/helly-hansen-borne-lifa-merino-ski-undertojs-saet-morkebla 

Pris: 500 kr.

 

Skijakke og skibukser yderst.

Det yderste lag skal være en ordentlig skijakke og gode skibukser med vandtætte membraner. Til de helt små på 2-3 år kan flyverdragten evt. bruges, men det holder kun til den første skitur, da de ofte bliver for varme, når de begynder at bevæge sig på skiene og så er de sjældent rigtigt vandtætte pga. manglende membran.
Membran er betegnelsen for det både vandtætte og åndbare materiale, som gør jakke ikke bliver gennemblød af våd sne, men at den samtidig lader fugten slippe ud, så man ikke bliver våd af sved. Det mest kendte membraner er GoreTex, HELLY TECH og eVent, men der findes også billigere versioner som bestemt også kan bruges.

 

Handsker

Hænderne skal også være varme og tørre. Kolde fingre kan ødelægge hele skidagen. Luffer tit gode til mindre børn, da fingrene så varmer hinanden, og mindre børn bruger alligevel ikke skistave. For de lidt større børn kan et par gode skihandsker være at foretrække.

Helly Hansen K VOSS MITTENS

Lækre simple luffer fra Helly Hansen med Helox+ teknologien, hvilken holder lufferne tørre og vandtætte, og kombineret med en blødt fleece-inderfoer, så holdes hænderne også varme hele dagen.

www.hellyhansen.com

Pris: 200 kr.

SKIHJELME TIL BØRN

Næsten alle skisportssteder i Norge tilbyder gratis liftkort til børn, hvis de er udstyret med skihjelm. I Italien og Østrig er det lovpligtigt at køre med hjelm hvis man er under 15 år. Lige meget hvad så skal både børn og voksne køre med skihjelm.

En hjelm bør være godkendt. Den bør opfylder de sikkerhedsstandarder, som angives af Central European Standard (CE), American Society for Testing and Materials (ASTM) og/eller American Snell. Snell sætter de skrappeste standarder, og en hjelm, som er godkendt af Snell kan modstå mindst 30 % mere sammenstødskraft end hjelme godkendt af CE.

Vær dog opmærksom på, at skihjelmen skal passe til dit barns hoved, ligesom en cykelhjelm, men samtidig skal den virke som en hue og gå ned over ørene.

Eksempler på skihjelme

Cairn Android, junior skihjelm

POCito Skull light, børne skihjelm

Skibriller / googles

Skibriller tillader lys, luft og sne at trænge ind rundt om brilleglassene, mens goggles slutter tæt til og forhindrer sne, vand, vind mm. i at nå ind til øjnene.

Solbriller kan være ok i godt vejr, men goggles er et must. Har du prøvet at stå på ski i snestorm eller ved meget vind, så ved hvorfor et par gode goggles er en nødvendig del af dit skiudstyr. Når du tager dine børn med på skiferie, er det dit ansvar, at de aldrig står på ski uden gode goggles.

Hvis du ønsker et par moderne goggles, der ikke dugger til, som beskytter mod de farlige UV-stråler og er robuste nok til at klare skistyrt, så forvent en pris på mindst 300-400 kr. og helt op til flere tusinde kroner.

Gode goggles til børn behøver dog ikke koste en bondegård, men det kan bestemt betale sig ikke at købe for billigt.

Skisbutikken Skisport.dk har en bredt udvalg af udstyr til børn. BESØG DEM HER

 

BONUS: der kan også være en ide i, at kigge efter dame-goggles, som er mindre og ofte passer til børn med skihjelm på. 

Se dame googles her

 

 

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...