fbpx

Vælg side

10 SKITIPS TIL DIG

10 SKITIPS TIL DIG

Alle har været begyndere på pisterne på et tidspunkt og har mærket suset i maven og blandingen af skræk og glæde. Skiinstruktøren Marie, der er mor til to og leder af SkiStars skiskoler, har lært tusindvis af voksne og børn at tage de første sving. Med 23 års erfaring som skiinstruktør giver Marie nu sine bedste tips til at komme i gang – hun er nemlig overbevist om, at alle kan.

-Mange tror, at det er svært at lære at løbe ned ad bakke, men min erfaring har vist mig, at det er noget, alle kan. At stå på ski er virkelig noget, alle kan gøre sammen uanset niveau. Det handler bare om at vælge den sværhedsgrad på pisten, som man gerne vil have, når det går ned ad bakken, siger Marie Stenmalm, skiskoleleder SkiStar.

10 tips til at komme i gang med skiløbet:

 • Start på et fladt område, tag skiene på og gå lidt rundt med dem, prøv at glide forsigtigt af sted for at mærke, hvordan det føles.
 • Prøv at pløje: Form skiene som et “V” med de forreste skispidser pegende mod hinanden. Dette fungerer som en bremse, så du kan glide ned og kontrollere hastigheden.
 • Første tur op i liften: Find den letteste bakke, og kør kun op til den første afstigning. Du er velkommen til at bede liftværten om hjælp! Hold blikket rettet fremad under hele liftturen, og prøv at have omkring en skulderbreddes længde mellem skiene, så har du en god balance.
 • Husk, at skiene styres med fødderne: Når dupeger med tæerne, kan du påvirke skienes retning og gå i gang med at øve dig på sving. Flyt tyngdepunktet til den ene fod, så kan du se, at skiene begynder at svinge. Hvis du læner dig til højre, så svinger du til venstre og omvendt.
 • Prøv at stå midt på foden – det giver den bedste balance.
 • Stave er ofte ikke nødvendige til at starte med. De er blot endnu en ting, man skal tænke på.
 • Øvelse gør mester! Det tager tid at lære noget nyt, men jo mere du øver dig, jo bedre bliver du
 • Tag det roligt og slap af. Ofte spænder man i hele kroppen, hvilket gør det meget sværere.
 • Glem ikke at holde en pause! At løbe ned ad bakke er god træning, så man har også brug for hvile. Kaffen smager endnu bedre, når du har været ude i den friske fjeldluft og rørt dig
 • Få den bedste start, eller bliv endnu bedre på skibakken, ved at booke en skilektion

Nogle enkle råd til dig med børn, der er begyndere:

 • Gå på toilettet før turen
 • Klæd dig efter vejret
 • Husk, at det skal være sjovt at stå på ski, tving ikke børnene til noget – lad det tage den tid, det tager.
 • Yngre børn på 3-5 år har brug for mere tid.

 

Kenneth Bøggild, skiekspert og administrationschef i Dansk Skiforbund og Den Danske Skiskole:
»Sverige er efter min mening det bedste sted at introducere børnefamilierne for skiløb. Sverige er tæt på og har gode faciliteter samt høj sikkerhed på pisterne. Og den måde, som ungerne lærer at stå på ski på her, fås ikke bedre i verden,« (kilde: berlingske.dk)

SKIERS – skiinstruktør.dk samarbejder med Maria og de svenske SKISTAR skiskoler. Kender du en som vil være skiinstruktør i Sverige, så kontakt SKIERS HER

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...