fbpx

Vælg side

Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn: En topmoderne destination

Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn: En topmoderne destination

Få tre gode tips til en smuttur til Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. På bare et par dage kan du nå de vigtigste stoppesteder. Du kan også blive en hel uge og udnytte det fulde potentiale af destinationens 270 pistekilometer og 70 topmoderne lifter.


Saalbach-Hinterglem-Leogang-Fieberbrunn er, som navnet så fint beskriver, en destination, der samler fire forskellige byer i et skiområde. Uden at skulle have skiene af en eneste gang kan du køre hele vejen fra det yderste af Hinterglemm, hele vejen til Leogang og ud i Fieberbrunns fjerne hjørne på den modsatte side af bjerget. (Jaja, det er måske en lille overdrivelse. Du skal have skiene af i gondolen, og en enkelt gang, når du skal krydse gågaden i Saalbach, men du ved hvad jeg mener J ). Når alt er åbent tæller området 270 pistekilometer og 70 topmoderne lifter. Det er et ægte Skicirkus!

Navnet Skicirkus kommer af, at pisterne fordeler sig i en cirkel rundt om både Saalbach og Hinterglemm. De to byer ligger inde i midten som destinationens manege. Det er her det sker, efter at skidagen har nået sin ende. Her kan du føle dig som en ægte skiprinsesse (eller cirkusklovn, alt efter temperament…) på diverse afterskisteder. Lad os tage en tur rundt i manegen og kigge på hvad Skicirkus har at byde på.

TRE DAGE I SAALBACH: HVAD SKAL JEG OPLEVE?

I januar var jeg på en kort forlænget weekendtur til Saalbach. Selvom 3 dage jo aldrig er nok, så nåede jeg alligevel godt omkring. Her får du mine tre bud på hvad du absolut skal opleve, når du besøger Skicirkus.

(1) Fantastisk og udfordrende skiløb, (2) klassisk østrigsk afterski når det er bedst, og (3) et godt spisested med udsigt ud over bjergtinderne. Så er du sikret en god skitur.

Skicirkus udfordrer dig: Prøv kræfter med “The Challenge”

Lad os starte med det vigtigste: skiløbet. Når du besøger Saalbach er du nødt til at prøve kræfter med “The Challenge”. Det er en 72 km lang tur, hvor du ikke kører på den samme piste en eneste gang. Ja tak! Her kommer du ud i alle de ydre kroge af området og får den bedste fornemmelse for, hvad området har at byde på.

“The Challenge” har sloganet “Ski your limit”, og det er vist på sin plads. 72 pistekilometer og 32 lifter er ret meget på en enkelt dag, og ruten skulle være en af de mest udfordrende i alperne. Turen kan klares på omkring 7 timer, og hvis du er en garvet skiløber, er jeg overbevist om, at du nok skal klare udfordringen.

Turen tager dig fra hovedpulsåren i Saalbach mod Hinterglemms motorvejsbrede pister. Først skal vi dog en lille afstikker til Fieberbrunn. Vi skal jo have det hele med. Midt mellem Saalbach og Hinterglemm svinger du mod venstre. Her krydser du den usynlige grænse mellem Salzburgerland og Tirol. Saalbach-Hinterglemm-Leogang ligger nemlig i Salzburgerland, mens Fieberbrunn ligger i Tirol.

Efter en tur forbi Fieberbrunns rustjebanepister fortsætter turen til Hinterglemm og videre ind i det inderste af dalen. Området hedder Lengau. Her har du masser af plads og pister i alle sværhedsgrader. Turen fortsætter derfra over på modsatte side af dalen, hvor du finder områdets World Cup-piste og VM-strækning. Skal du prøve kræfter med udfordringer for eliten?

Herfra går turen tilbage mod Saalbach, og snart når du til toppen af områdets længste nedkørsel. En 7 km piste uden stop, fra toppen af Schattberg til bunden af Vorderglemm. En fantastisk tur med en blanding af røde udfordrende stykker og blå ture igennem skoven. Hvis du starter Skicirkus Challenge fra modsatte side vil du med stor sandsynlighed ramme denne 7 km nedkørsel om eftermiddagen, men jeg vil anbefale dig at genbesøge netop denne strækning under dit ophold. Tag turen op med Schattberg Express fra morgenstunden og begiv dig ud på denne tur som det allerførste. Så bliver skiløb ikke bedre. Den eneste ulempe er, at du ikke kan komme op igen. Fra bunden af nedkørslen er der ingen anden vej end op på modsatte side af bjerget.

Når du har taget den spritnye gondol fra Vorderglemm op på den anden side af bjerget, ender du på et af områdets højeste punkter. Her skal du tage et sekund og nyde udsigten. Hvis du ser godt efter, kan du faktisk se over til pisterne i Zell am See, som ligger kun 20 kilometers kørsel væk. Der arbejdes på at bygge de to områder sammen, så man kan stå på ski fra Saalbach til Zell am See. Hvis alt går vel så bliver sammenlægningen allerede en realitet fra sæsonen 2019/20.

Når du er færdig med at nyde udsigten går turen videre. Du står netop nu med Saalbach på den ene side og Leogang på den anden. Men jeg lovede jo, at vi skulle have det hele med, så turen fortsætter naturligvis mod Leogang. På vej mod Leogang kommer du blandt andet forbi funparken, hvor du har mulighed for at prøve kræfter med diverse bokse og rails og til tider også en pude. Så hvis du skal have øvet backflippet, så er det stedet.

Der er også god underholdning for børn (og voksne) på turen til Leogang. Her finder du ikke mindre end to lange og super sjove Snow Trails, hvor du kan begive dig ud på lidt af en ”bumpy ride”.

Når vi har nået bunden af Leogang peges skiene igen mod Saalbach, og vi runder den sidste del af området. Når vi igen står på toppen mellem Leogang og Saalbach har vi nået dagens sidste lift. Nu er der kun en tur ned. Hvis du er god, kan du måske ramme Hinterhag direkte herfra. Det kræver en smule områdekendskab og en god portion fart, men med de to ting kan det lade sig gøre. Og det er vel den naturlige endestation efter en lang dag på ski. 72 kilometer må betyde en velfortjent øl ledsaget af en DJ Ötzi-klassiker.

The challenge

Bonusinfo: Hvis du kører hele Skicirkus Challenge og alle dens 72 kilometer kan du få en gratis gang voks til dine ski. Det er vel det mindste man kan forlange efter anstrengelserne. Du henvender dig blot ved et hvilket som helst liftkortkontor, og når du fremviser dit liftkort, kan personalet tjekke om du har gennemført udfordringen. Det kalder jeg god service.

Afterski på Hinterhag Alm

Man kan ikke sige Saalbach uden også at sige Hinterhag: Det ikoniske afterskisted, som er blevet kåret til verdens bedste afterski mange mange år i træk. Jeg tror de er holdt op med at tælle. Hver dag hele sæsonen spiller Josef & Josef op til fest og dans på det overfyldte Hinterhag Alm. Det er en kæmpe fest.

Her kan du opleve alle de klassiske afterskihits og deres medfølgende danse, men Josef & Josef har også tradition for at tage det seneste års tophits og Hinterhagificere dem. For 5 år siden var det Gangnam Style, som umiddelbart ikke passer ind på en klassisk afterskibar, men ikke desto mindre fik det alle gæster til at hoppe og danse på bordene, uanfægtet at skistøvlerne vejede godt til og varmen begyndte at trykke. I år kan man opleve Justin Biebers kæmpehit ”Despacito”. Det kan du godt glæde dig til! Og frygt ej hvis du ikke kender ordene i det spanske omkvæd. Det gør Josef sandsynligvis heller ikke, men det har aldrig holdt ham tilbage. Folkekære Ed Sheeran har også fået en plads på årets spilleliste med nummeret “Shape of you”.

Tip: Kom i god tid og få et bord. At forsøge at mase sig ind i den berusede mængde efter kl. 16 er en selvmordsmission.

IMG 0524

HendlFischerei: En grillkylling ud over det sædvanlige

Jeg vil vove den påstand, at du aldrig kommer til at nyde en grillkylling fra en bedre lokation. Mama Thresls Hendl Fischerei ligger med den bedste udsigt ud over bjergtinder og pister, og i godt vejr er restauranten badet i solskin.

Grillkyllingerne fra Leogang har længe været et kendt fænomen, og mange har tidligere måttet gå forgæves, når de populære kyllinger var udsolgt allerede før frokost. Men hvad der før bare var et lille skur, der kun havde kapacitet til at sælge et par 100 kyllinger om dagen, er nu blevet til det mest trendy spisested med håndskårne træspær, hjemmelavet lemonade og seriøse opgraderinger på menukortet.

Den lille biks, som lå der tidligere brændte ned for et par år siden. Det gav plads til at Mama Thresls Hendl Fischerei.

Selvom stedet har fået noget af en opgradering kan man stadig få den autentiske grillkylling med brød til. Tidligere fik du en halv grillkylling og en semml. I dag får du stadig en halv grillkylling men brødet er blevet opgraderet til et hjemmebagt stenovnsbrød. Selvfølgelig. Menuen byder på diverse super lækre retter, og stedet er særligt kendt for sin forél. Jeg holder mig nu stadig til den gode gamle grillkylling. Man kan med fordel tilføje en salat on-the-side (super lækre(!) og delevenlige), så man er godt fyldt op til eftermiddags skiløb.

IMG 0551IMG 0571

Min bestilling: ½ grillkylling med brød, en salat til deling og en hjemmelavet lemonade

 

Læs mere om Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn på saalbach.at.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...