fbpx

Vælg side

Sälen – oplagt til skiferie med børn

Sälen – oplagt til skiferie med børn

Lindvallen i Sälen er for hele familien og i allerhøjeste grad for børnene. Lækre hytter tæt på de grønne, blå, røde og sorte pister, flotte langrendsspor og et virkelig servicemindet personale fra Skistar.

Sälen og Lindvallen

Sälen består af 4 områder; Högfjället, Hundfjället, Tandådalen og Lindvallen. De fire områder ligger inden for 20 km, og områderne er parvis forbundet af transportlifte.

Vi besøgte Lindvallen, der har ca. 35 lifte og mere end 50 pister, og som er helt oplagt til familiens første skiferier.

Lindvallen er bygget op om de tre centrale områder – Experiumtorget, Gustavtorget og Sälfjällstorget. Pistene varierer meget i både sværhedsgrad og udformning, og for de skrappe er der også et fine muligheder for lidt offpist.

16482817686 ff9b759824 o

Omkring Experiumtorget er der 18 børnepister og 21 nemme begynderlifte. Der er en stor snowpark ved Valletorget, hvor man også kan være heldig at møde den store snemand. Når børnene er lidt mere øvede, så er et besøg til Trollskogen i Hundfjället et must see. Dog kræver det lidt transport i skibus eller bil, da områderne som sagt kun er forbundet to og to. Afstandene er dog ikke store, og det tager ikke mere end 20 min. at køre fra Lindvallen.

Turen til Sälen

Alt efter hvor i landet man kommer fra, er der et utal af muligheder for at komme til Sälen. Bus, tog og fly er en mulighed, men bil er nok det nemmeste og her er der 700-800 km fra de fleste steder i Danmark, da man fra Jylland tager færger. Vi drog fra København ved 5-tiden om morgenen og var fremme i Sälen kl 16.00, hvilket passede med vi kunne få nøglerne til vores hytter. Turen i bil anbefaler vi køres over Göteborg og så forsat med E45 mod Malung og videre til Sälen. Vi undgik at køre over Oslo, da der både kan være heftig myldre trafik og så er vejen fra Trysil mod Sälen virkelig dårlig og ofte iset.

Bolig i Lindvallen

Hytterne i Lindvallen og hele Sälen er af rigtig høj standard som man kender det fra Hemsedal, Åre osv. Lækre træhytter i skandinavisk design med gode store køkkener, opholdsstue og masser af soveværelser, så der er plads en eller flere familier. Vi boede i den øvre del af Timmerbyn hvilket var helt genialt – 30 meter ud til pisterne og både ski-out og ski-in i vores lækre hytter. 

Ski i Lindvallen

31209585815 9bed62b042 o

Da vi rejste med børn på 2 og 5 år, så blev meget af tiden brugt på det store begynder/børneområde tæt på Experiumtorget. Her gik det rigtig hurtigt med den ældste, der stod på ski 4-5 timer om dagen. Efter et par dage kunne hun selv tage de mange tallerkenlifte, mens vi stod i bunden med den yngste. Det var virkelig en stor succes og på 4. dagen blev det til T-lifterne på Gustavtorget og stoleliften Märta Express samt grønne, blå og lidt røde pister inden ugen var omme.

Anders Olesen Salen sun carving ESBO

Generelt for Sälen så er servicen helt utrolig høj, søde og veluddannede liftpersonale ved alle lifterne, og fantastiske skiskoler med masser af aktiviteter og kompetent undervisning. Dvs. det er meget trygt at være der med børn, da der altid er personale i nærheden. Og så er det jo en kæmpe fordel at de forstår dansk i skiskolen og ved lifterne.

Sidst, men ikke mindst, så har Lindvallen den eneste McDonald’s med ski drive-in ”McSki” i verden. Et fint pusterum til varm kakao, kaffe, pandekager og måske en Big Mac. 

IMG 0304

Langrend i Sälen

Lindvallen har nogle fine langrendsspor i et relativt fladt terræn, men vil man lidt mere, så er der kun 15 min. kørsel i bil til Högfjället. Her er der meget varieret terræn og man kan vælge mellem 3, 5 og 10 km spor. Virkelig fantastisk natur, hvor man får fornemmelsen af roen på højfjeldet.

5 langrend

På alpin ski er det muligt at komme til Högfjället fra Lindvallen, da de er forbundet via transportlifte, men turen er rimelig lang og kan være krævende for de allermindste. 

Experium

Oplevelsescentret Experium midt i Lindvallen er virkelig et besøg værd og ikke noget mange skiområder kan prale med. Her tilbyder Sälen 3.000 kvadratmeter badeland, 3D-biograf, bowling, wellness, mv.

16482096846 14cd4469c6 o

Vi besøgte Eventyrbadet i Experium, som har noget for enhver smag. Varmvandsbassin til de små, udendørssvømning under stjernerne, en stor bølge så der kan surfes indendørs, og to kæmpe vandrutchebaner, Black Steel Hole og X tube, der med deres 100 m og 120 m giver et sug i maven. Vi nød at tage en pause fra ski og lave noget som børnene også elsker – nemlig vand.

Perfekt til børnefamilien

Lindvallen er virkelig den perfekte løsning til familien med både store og små børn. Udover at Skistar og Lindvallen er et moderne og servicemindet skisportssted med et stort udbud af nedfarter, så kan man komme til området indenfor en overkommelig rejsetid, samt få en lækker hytte lige ud til pisten, så man kan holde nogle gode pauser i løbet af dagen. Alt sammen grundstene til en god skiferie, hvor alle er sikret en god oplevelse på ski.

Vi havde en rigtig god tur til Lindvallen i Sälen og vil uden tvivl tage en tur til området næste år. 

16817058556 5b8dbaa93f o

Fakta Sälen

Sälen ligger 780 km fra København, 480 km fra Göteborg og 690 fra Helsingborg.Bolig:  Hotel, lejlighed eller hytte alle med adgang direkte til liftområderne. 

På skiferie med mindre børn er det rart at bo tæt på skipisterne, så der kan tages en pause eller de voksne kan skiftes til at passe de mindste. Alpinskiløb: Sälens 4 områder ligger inden for 20 km og har i alt 102 pister og 87 lifte. Der Der er samlet 82 km pister, len længste nedfart er 1,8 km, største faldhøjde er 303 meter. Her er der samlet 8 børneområder og 3 SkiStar Snow Parks.

4 ski born sol

Langrend: Der er samlet 70 km langrendsspor i Sälen. Alt fra begynder til meget øvet, og de fordeler sig rigtig fint mellem de fire områder, så man nemt og hurtigt kan komme i sporet. 


Prisniveauet: Der er flere supermarkeder i Sälen og priserne er på niveau med de danske.Mad: Der er et bredt udvalg af restauranter, take-away og lidt fastfood.Skileje: Man kan booke ski, stave, støvler og hjelm hjemmefra via skistar.com, og så står det klar ved hytten ved ankomst. Skiskole: Book skiskole hjemmefra eller i Sälen. Gode børneskiskole hvor de forstår dansk. 

Mere info: www.skistar.com/salen

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...