fbpx

Vælg side

Sådan har teknologien ændret skisporten

Sådan har teknologien ændret skisporten

Den ekstreme teknologiske udvikling påvirker alle aspekter af vores liv. Så selvfølgelig kan vi også drage fordel af den, når vi står på ski. I denne artikel ser vi på nogle af de nyttige, praktiske og sjove teknologiske påfund inden for skisportens verden. 

Skisport er en populær sport blandt danskerne, selvom vi ikke ligefrem er født med ski på i vores flade land med det skiftende vintervejr. Ifølge Danmarks Statistik  drager knapt 400.000 danskere hvert år på skiferie til primært Østrig, Norge og Sverige. Naturligvis handler en skiferie mest om at have det sjovt, røre sig og få masser af frisk luft. Men for erfarne skiløbere kan det være en fordel af gøre brug af de forskellige teknologiske opfindelser, som der efterhånden finde en del af på markedet. Vi gennemgår her nogle af de tiltag, som kan gøre skiferien både sjovere og mere sikker.

Selvom langt de fleste kan nyde en pragtfuld ferie med masser af sne, sjov og motion, er der desværre også nogle, som ender ferien på hospitalet. De fleste kommer heldigvis kun ud for mindre skader som knæskader – ca. 50% for både mænd og kvinder – samt skader på arme og ben . Men der kan også opstå situationer, som handler om liv og død, som for eksempel hvis man løber off piste eller bliver fanget i en lavine. Helly Hansen har udviklet The LifePocket™, som er en særlig termoreguleret lomme i deres skijakker, der forlænger batteriets levetid på din mobiltelefon ved hjælp af NASA teknologi. Og fremtiden byder også på sikkerhedsudstyr i form af særlige sensorer, som kan sende signaler til de relevante myndigheder, hvis du har været stillestående for længe.

Alt det sjove gejl

Men den teknologiske udvikling på skisportsområdet handler heldigvis om andet end liv og død. For når alt kommer til alt, har ski og sne altid symboliseret sjov og aktivitet. Ski og sne har været tema i utallige komedier som Copper Mountain med Jim Carrey og Snowboard Academy med Corey Haim og brugt som tema i spil som SNOW Game til Playstation og PC samt Ice Run spillemaskinen, som kan spilles på diverse online casinoer. Det samme konkurrenceelement, som gør sig gældende i spillene, finder vi også ofte blandt de dygtigste og mest erfarne skiløbere. De vil udfordre sig selv samtidigt med, at de har det sjovt, og til det formål har teknologien ført en række apps med sig, hvor skiløberne kan tracke deres egne præstationer. Nogle mennesker er naturtalenter på et par ski, eller også hænger det bare sammen med den type begynderheld, som man for eksempel også ser i forbindelse med spil. Derfor tilbyder mange bettingsider også velkomstbonus odds til nye spillere, så de har større chancer for vinde. Folk, som bare er heldige eller gode til noget med det samme kan være superirriterende. Er du ikke en af dem, men til gengæld kan nyde god af din lange erfaring med et par ski på fødderne, så brug appen Skitracks, som kan måle din højeste hastighed, antal løb, tilbagelagt distance osv. Så kan du altid prale lidt med dine flotte tal, hvis de heldige nybegyndere bliver for kække.

 

Foto: Mikali, Pixabay

Fremtidens skitøj

Når vi taler teknologisk udvikling på skiområdet, kommer vi ikke uden om påklædningen. Skitøj er en essentiel del af et godt sæt skiudstyr og bliver mere og mere teknologisk avanceret. Snart er det slut med lag-på-lag tøjet, og vi kan i stedet iføre os en one-piece skidragt, som automatisk regulere vores temperatur. Tenson har allerede lanceret teknologisk tøj inden for skisport, baseret på MPC-teknologi, der gør dem immune over for udefrakommende væsker, men samtidigt lader fugten komme væk fra kroppen gennem tøjet. Og så kan du samtidigt se skidegodt ud!

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...