fbpx

Vælg side

Roskilde Festival 2019 :-)

Roskilde Festival 2019 :-)

Endnu en Roskilde Festival er over os, og endnu en gang kan vi tanke Roskilde Festival for en veltilrettelagt festival med masser Orange Feeling, nye fede grønne tiltag, festivalhungrende gæster og Danmarks stærkeste festival-musikprogram. 

Over 150 koncerter i et tæt pakket 4 dages musikprogram, en masse sol fredag, noget regn, ikke så meget støv og op mod 90.000 dejlige mennesker på festival.

Der var som altid masser at give sig til på Roskilde, og vi så masser af fed musik, oplevede mange ting og festende. En forunderlig blanding af hovedenavnene fra 1995: Bob Dylan og Robert Plant, en masse 2019 girl power med Cardi B, MØ og Robyn.

Af nogle af vores helt store øjeblikke kan vi fremhæve

Wu Tang Clan

“Wu-Tang Clan Ain’t Nuttin ta Fuck Wit ” lød det taktfast fra publikum, som fik lov til at vente en lille smule før 8 tidligere kriminelle rappere fra New York gik på Orange scene. Først en trailer på storskærmen for “Mics And Men”, som er en dokumenter i 4 afsnit lavet af RZA om Wu-Tangs historie.

Herefter gik showet i gang, og set fra forreste række så var det en kæmpe fest. Gravel Pit og PZA som sprøjtede med champagne, Young Dirty Bastard og YDB med “Shimmy Shimmy Ya” og “Brooklyn Zoo”. De kæmpe store Wu-Tang hits “C.R.E.A.M”, “Wu Tang Clan Ain’t Nuttin’ Ta F’ Wit” og “Reunited”.

Til sidst var der  “Smells Like Teen Spirit” og “Sweet Dreams”, samt en kæmpe fødselsdags kage til RZA.

Tak til Roskilde for at få Wu Tang på Orange.

Søren Huss

Den folkekære trubadur Søren Huss viste torsdag kl 14.00 på Arena, at hans musik 20 år efter gennembruddet stadig holder.

Alt i alt en intim og gribende koncert med “opvasken” og “Et helt almindeligt liv”. Og ja Nik & Jay kom også et smut på scene for, at rappe med på “Af sti af sted”. Vi er kæmpe fan af Søren Huss, og dejligt at nyde en torsdag på Arena med ham.

“MØ i historisk triumf på Roskilde Festival”, skrev BT. Om man er til MØ eller ej, så var hun nok torsdags største band på hele Roskilde, og det levede hun helt op til. Den danske sanginde startede ud nede blandt publikum, og hele hendes superkoncert bar præg af, at hun meget ydmyg og super tilstedeværende og nok aller helst ville feste med publikum, men stadig være den superstjerne hun er. Tak for festen, tonsvis af konfetti og “Get It Right”, ”Lean On” og alle de andre.

Spleen United

De var tilbage efter en dels års stilhed. Og man kunne frygte at de ikke kunne komme tilbage efter deres storhedstid omkring 2012, hvor de bl.a. spillede en 24 timers koncert på Roskilde.

Men nej, da de gik på Arena sent torsdag nat, var de på og lagde hårdt ud med “Spleen United”

– en velspillet festkoncert med en god blanding af både elektro og rock.

Robyn

Vi så hende i 2010 i Arena, og vi har nok også set hende før, men det er en del år siden hun har gæstet Roskilde Festival. Og vi må blankt indrømme, at det kom helt bagpå os, at Robyn kunne holde en af de største popfester i Orange Scenes historie. (vi burde nok allerede have luret det i køen fredag morgen til pit armbånd). “Missing U”, “Call Your Girlfriend” og “Dancing on My Own” m.fl. blevet levet på højeste niveau fredag aften på Orange Scene.  TAK Robyn.

Bikstok

Eagger-man, Pharfar og Blæs Bukki skulle stå deres prøve lørdag eftermiddag i flot solskin, og Røgsystem gjorde det og gav den fuld cigar. En yderst velspillet omgang reggae koncert med “Delirium”,  “Græder for dem”, “Unger” og bomben sprang helt med “Cigar“, “Kugledans” og “DK’s Koner”.

Man skulle nok have været der selv, men godt booket Roskilde og mega fedt spillet Bikstok.

Alle disse fantastiske oplevelser på årets Roskilde Festival, gør at vi allerede nu glæder os til næste år 2020, hvor Roskilde fejer sin 50 års fødselsdag.

TAK til Roskilde Festival.

Vi ses i 2020

 

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...