fbpx

Vælg side

Roskilde Festival 2018 – de uforglemmelige øjeblikke

Roskilde Festival 2018 – de uforglemmelige øjeblikke

Endnu et veldækket Roskilde Festival bord stod klar til alle os musik-  og festivalhungrende gæster, og igen i 2018 vil festivallen blive husket for både de store og små uforglemmelige øjeblikke.

Husket for musikken, for menneskene, for de frivillige og for The Orange Feeling, men også for Camping, warm up days, GAME3, DREAM CITY, kunst og en kæmpe fest. Over 150 koncerter i et tæt pakket 4 dages musikprogram, masser af sol, endnu mere støv og endnu flere dejlige mennesker på festival.

Her er nogle af vores bedste oplevelser på Roskilde Festival 2018.

EMINEM

Dette var nok den mest besøgte koncert i Roskilde Festivals historie, en ting var sikkert, Orange Scene var onsdag aften pakket til randen, da Eminem gav sin første koncert på dansk jord.

Og Detroit-rapperen gjorde det virkelig godt, og sjældent har vi oplevet Roskilde blive åbnet med sådan et onsdags-brag af en koncert. Og stemningen nåede højderne da Eminem spillede My Name Is, Lose Yourself og The Real Slim Shady.

En koncert når Roskilde er aller bedst, hvor folkefesten er lige så stor som kunsterne/bandet, og ja Eminem er kæmpe, men det var crowd´et også, og det virkede som om at mr. Slim Shady helt oprigtigt ville være en del af festen.

TAK ROSKILDE og TAK Eminem.

DR samlet hele koncerten HER

NELSON CAN

Den danske trio bestående af Selina, Signe og Maria spillede et godt fyldt Avalon op, og mon ikke det var til dato deres største optrædende.

Første gang vi så dem var på Pavilion Junior scenen i 2012 til nu en fuldt fortjent opgradering til festivallens tredje største scene og en smuk koncert, hvor trioen til fulde viste hvilket kæmpe potentiale, der er i danske musikere. Nelson Can gav den alt hvad de kunne, og at høre både deres musik og at dele oplevelsen med dem var fantastisk – TAK.

Se Nelson Can – ”Troublemaker” HER

Dead Cross

Med et ekstranummer som var en mixture af Slayers ”Raining Blood” og Faith No Mores ”EPIC”, så behøver man næsten ikke sige mere – lidt mærkeligt men fedt. Superbandet bestående af bl.a. Mike Patton og Dave Lombardo, spillede Avalon op med en hård omgang rock tilsat punk og masser dobbeltpedal på trommerne. Det hele foregik med et smil på læberne, og der blev plads til et lille nummer med de fedeste koncertgæster på scenen. En perfekt fredags koldstarter på Roskildes tredje musikdag, slet ikke som forventet, impulsivt og

”Flækket og korsfæstet” som GAFFA skriver HER og giver 6 stjerner. Og vi er helt enige.

HVAD

Det er meget sjældent at man oplever folk i kø til Gloria scenen, men det gjorde man altså fredag kl. 18 til Kishore performancekoncert som var en del af en udstilling på Museet for Samtidskunst. Musiker Hari Shankar Kishore og Kommunal Dubplate Service fejrede 10 års jubilæum for det kommunale grammofonpladeskæringsstudie.

Man skulle jo nok have været der selv, men det var Kishore Rave, der var varmt og det var fedt. Der blev skåret plader live på scenen, Gloria var fyldt til randen, måske også lidt fordi Kishore og var halvdelen af det legendariske Albertslund Terror Korps, som tidligere har huseret på Roskilde.

 

ALBERT HAMMOND JR.  

Rock’n’roll på Arena sådan en helt normal støvet Roskilde lørdag eftermiddag. Guitaren kan man genkende fra The Strokes og så selvfølgelig Albert Hammond JR. Men dette er Alberts eget band og han beviser, at han bestemt kan skrive sange, synge og spille sit eget rock’n’roll.   Selvom det var varmt og Arena nok kun var halvt fuldt, så gav Albert den op. Velspillet musik, og en fantastisk energi fra bandet og ikke mindst til sceneglade og velhoppende Albert Hammond JR.

GAFFA gav Albert 5 stjerner. LÆS hele anmeldelsen her

ROSKILDE FESTIVAL

2018

ROSKILDE FESTIVAL 2018

Og ja, der var så meget mere fantastisk musik på Roskilde Festival 2018 her blot at nævne CV Jørgensen, Bruno Mars, First Aid Kit, BISSE, Nick Cave & the Bad Seeds.

 

Udover den dejlige musik, brugte vi også tiden på at nyde festivalens mange oplevelser som Stage Dining (kan varmt anbefales), sillent yoga foran Orange Scene, div. kunst, graffiti og en masse lækker mad.

LÆS OM ROSKILDE GAME3 HER

Stage Dining

Igen i år inviterede Rub & Stubs madkollektiv 2000 festivalgæster til Stage Dining foran Orange Scene.

Temaet var Fine Dining, hvor et hold madentreprenører stod for den veganske mange-retters menu, mens et kollektiv af frivillige guidede os en gennem en helt særlig madoplevelse akkompagneret af fællesskabende aktiviteter, kunst og musik. 

Fantastisk at få lov til at sidde for Orange Scene og nyde et udsøgt måltid, taler, musik og smukke mennesker.

Alle disse fantastiske oplevelser på årets Roskilde Festival må tages med hjem i en støvet goodiebag og fordøjes lidt af gangen. Så bliver det forhåbentligt ikke for hårdt at vente endnu et år.

TAK til Roskilde Festival.

Vi ses i 2019

HUSK DU KAN KØBE BILLET NU

www.roskildefestival.dk

 

THE MINDS OF 99 – STJERNER PÅ HIMLEN – LIVE @ ROSKILDE FESTILVA 2018

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...