fbpx

Vælg side

Roskilde Festival 2015

Roskilde Festival 2015

Roskilde Festival 2015 var god, rigtig god.

Endnu en Roskilde Festival er vel overstået og vi har nærmest kun ros til både Roskilde Festival og alle de bands vi så. Samtidig så skal vejrguderne have en ligeså stor tak for lige at smide 5 dages ”rigtig” sommer ind midt i det danske øv-sommervejr.

Nogle af de koncerthøjdepunkter vi var særligt glade for at høre, kan du se her:

War On Drugs

Festivalens første seks-hjertede-koncert er en realitet.

Koncerten var på mange måder et markant udsagn. Musikken talte. Granduciel mumlede et spartansk tak i ny og næ, men virkede på ingen måde afvisende. Blot opslugt. Koncentreret om det væsentlige. Han skiftede guitar mellem alle numrene. Uden at musikken blev afbrudt. Hvert lydbillede skulle have sin pensel og sin palet og dét fik de. Ingen ekstranumre. Hvad skulle de gøre for? The War On Drugs var erklæret og blev ført til ende. (Skriver Politiken)

IMG 0329 2

Politiken 6 stjerner af 6.

http://politiken.dk/kultur/musik/roskildefestival/ECE2741754/war-on-drugs-guitargenialiteter-vaeltede-roskilde/

Father John Misty

Kongen af cool væltede Roskilde

Father John Misty er en gøgler af guds nåde. En langskægget boheme i stramt jakkesæt og åbenstående skjorte. Sådan en fyrene drømmer om at være, og damerne drømmer om at være sammen med. Han er så meget mand, at han kan slippe afsted med at danse »som en hvid kvinde, der drikker margaritaer på et krydstogtskib«, som han selv udtrykte det torsdag aften… (skriver Berlingske)

IMG 0330

Berlingske gav 6 stjerner af 6. 

http://www.b.dk/koncerter/kongen-af-cool-vaeltede-roskilde

Die Anwoord

Alt det, de andre ikke må, det må Die Antwoord

Musikhistoriske spidsfindigheder til side, så var Yo-Landi Vi$$er og Ninjas optræden så energisk og tight, at kindgnidende, distanceblændende anmeldermanerer måtte vige for den simple sandhed, at Die Antwoord var svaret på, hvor Roskilde skulle feste, og at vi her fik den folkeligt brede udladning af energi, vi havde fortjent oven på en lunken optræden fra Pharrell. Det kunne mærkes, ganske enkelt. (skriver Gaffa)

IMG 0332 2

Gaffa giver 6 stjerner af 6.

http://gaffa.dk/anmeldelse/97431

Pede B

Hiphoppens triumf

Til trods for, at der er skruet sindssygt op for set-uppet, holder Pede B det helt jordnært. Han fortæller at dette er første gang han ikke har sovet på festivalen, siden han var 17 og udøser af sin visdom omkring, hvordan man scorer (“Hun Vil Ha”) og ikke nødvendigvis behøver at rykke for meget med træbenet (“Danser Ikk”). Bandet spiller fantastisk, og her mener jeg ikke bare de klassiske musikere og rockmusikerne. (skriver Gaffa)

 IMG 0333 1

Gaffa giver 6 stjerner af 6.

http://gaffa.dk/anmeldelse/97468

Gaslamp Killer Experience 

Troldmand med tamburin og 1210’er

Det her var for mig en af den slags unikke Roskilde-koncerter. Jeg tror ikke, at jeg var gået ind for at se det på et spillested, på trods af, at jeg godt kan lide hans egne plader. Men her var det bare rigtigt. (skriver Gaffa)

IMG 0334

Gaffa giver 5 stjerner af 6.

http://gaffa.dk/anmeldelse/97475

Kendrich Lamar

På Orange Scene som den ubestridte konge af hiphop

Da Kendrick omsider først åbnede for ’i’ og siden ’King Kunta’ var det dog som om, at forholdet mellem funk og folkefest endelig faldt i hak. På det tidspunkt havde Kendrick for længst forført Orange Scene med sin energi, charme og sit fantastiske katalog. Det var rigeligt til at skabe en fest. (Skriver Soundvenue)

IMG 0336

Soundvenue giver 5 stjerner af 6.

http://soundvenue.com/musik/2015/07/kendrick-lamar-vandt-paa-energien-154801

Paul McCartney

Paul McCartney, det sympatiske mesterværk, takkede alle og enhver … Og vi takker ham.

Rørende var det også, da McCartney hyldede både »sin ven John Lennon« – med det nummer, han skrev som en samtale mellem sig selv og Lennon, efter dennes død, ”Here Today” – og »sin ven George Harrison«, som var en habil ukulelespiller. Derfor spillede McCartney Harrisons smukke ”Something” på ukulele, indtil bandet slog ind, og han skiftede til guitar. (Skriver Undertoner)

IMG 0343

Undertoner giver 5 stjerner ud af 6

http://www.undertoner.dk/2015/07/roskilde-festival-2015-paul-mccartney-04-07-15-orange/

Suspekt

Suspekt delte ud fra overflødighedshornet

Til gengæld var jeg ligesom de titusinder af andre festivalgængere foran Orange med på at feste med Suspekt, der sluttede af med at oversprøjte hinanden i champagne. De gjorde deres ypperste for at levere en overvældende energisk og liderlig koncert og få publikum til at smide hæmningerne. Og det lykkedes til fulde. (Skriver Berlingske)

IMG 0326

Berlingske gav 5 stjerner af 6. 

http://www.b.dk/koncerter/suspekt-delte-ud-fra-overfloedighedshornet-0

1000 tak til Roskilde Festval og så en stor tak til mit stærke Roskilde Crew

IMG 0331 2

Vi ses næste år

Skiers.dk

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...