fbpx

Vælg side

Ringkollen melder om tidlig sæsonstart

Ringkollen melder om tidlig sæsonstart
Foto: Afterbang,no af Lars Tynes

For tiden melder alle de store skisportsområder i Alperne om voldsomt snefald. Det lover godt for den kommende sæson. Men nordpå daler sneen også. I den anledning har vi taget en snak med Christoffer Hove, som er manden bag det eneste danskejede skisportsområde i verdenen, Ringkollen. Tilbage i efteråret 2014 købte danske Christoffer Hove det norske skisportsomåde.
 

Ringkollen ligger kun en time i bil nord for Oslo og byder på én hovedlift på 400 meter og én mindre lift på 100 meter. Her er børnebakke, slalompiste, cafeteria og sidst men slet ikke mindst en knivskarp park med alt fra 16 meter store kickers (hop) til diverse bokse og rails. Christoffer er efter en sommer på Bali hjemvendt til Ringkollen, og han glæder sig til den nye sæson:

Hej Christoffer. Først og fremmest velkommen hjem til det kolde Skandinavien efter din tur til Bali. Hvad har du lavet på Bali? 

Bali er efterhånden blevet mit andet (eller tredje?) hjem, og jeg er gerne derude 3-4 måneder i sommerhalvåret. En stor del af tiden på Bali går med velgørende arbejde med gadebørn – jeg har bl.a. været med til at starte en skole, hvor gadebørnene kan få gratis undervisning, og et surfprojekt, som sigter mod at få gadebørnene uddannet til surfinstruktører og andre jobs i surfindustrien. Derudover så nyder jeg solen og varmen, den gode mad, den venlige lokale befolkning og spændende kultur. Bali er et sted, hvor jeg kan koble af og få tankerne lidt væk fra sne og lade mentalt op til vinteren.

Snowmaking ringkollen
Snekanonerne er allerede i fuld gang på Ringkollen. (Foto: Christoffer Hove)

Forleden lagde du et billede op af et snedækket Ringkollen, hvor man kan se at jeres snekanoner er i gang. Er dette tidligere end forventet?

Ja, kulden kom meget pludselig og tidligere end forventet, men det er jo kun positivt. Derfor var det bare med at få kanonerne kørt i stilling da vejrudsigten pludselig lovede kulde og sne. Samtidig med kulden fik vi også et godt dump med natursne, som gav omkring 20-30 cm, så det lover godt for sæsonstarten.

Jeg må dog også indrømme at jeg blev taget lidt på sengekanten og ikke var helt forberedt på at kulden kom så tidligt. Ligesom de tidligere år får jeg et crew af frivillige medarbejdere fra Danmark (og i år også fra Sverige), men de er ikke kommet herop endnu, fordi jeg ærligt talt ikke havde forventet at komme i gang med sneproduktionen så tidligt. Men jeg skal ikke klage. Den tidlige frost betyder jo bare, at vi går imod en rekordtidlig åbning af bakken.


Hvornår er der planlagt åbning af Ringkollen i år?
 

Ligesom sidste år er planen først at få åbnet en jibpark men en rækker rails og bokse, og som noget nyt i år også en kicker. Dette sker allerede på torsdag den 17. November kl.17. Derefter flytter vi snekanonerne over til den almindelige park, hvor der særligt skal bruges store mængder sne til de store kickers. Dog er det 100% vejret som er afgørende for hvornår hele anlægget kan åbne. Lige nu bliver der meldt om gode frostgrader så langt vejrudsigterne løber, så det lover godt for en forhåbentlig tidlig åbning af hele anlægget.

Jibpark
Den lille jibpark åbner allerede på torsdag (foto: Christoffer Hove) 

Hvad er dine planer og forventninger for sæsonen? 

Der er som altid en masse spændende planer for vinteren. Først og fremmest skal vi have bygget en park, som er endnu bedre en sidste år. Det kan godt være lidt svært at sige på forhånd præcist hvilke ændringer der bliver i parken i år. Det afhænger meget af sneforholdene og snemængderne, men både jeg og nogle af dem som kommer herop som frivillige i år har allerede gode ideer, så må vi bare se hvilke der kan lade sig gøre.

Vi skal også som altid have en del events. De første er allerede i julen, hvor vi både har Jule-Jib-Konkurrence og Nytårshoppet, som er vores først big air event. Derudover har vi et par store events med Norgescup og Spring Meltdown senere på sæsonen, og et par aftaler med film-crews som skal komme en tur forbi.

Der bliver også et par klubture fra Danmark. Hareskoven Skiklub har allerede booket en weekendtur herop i uge 3, og Københavns Skiklub (KS Freestyle) er også ved at planlægge en tur herop, så hvis man gerne vil have sne og god park i løbet af januar, så tjek de klubture ud.


Vi er mange herhjemme i Danmark, som synes det er fedt projekt du har gang i. Men hvad kan man gøre for at støtte op om Ringkollen? 

Igen tak, det er jeg glad for. Det nemmeste er selvfølgelig at hoppe med på en af klubturene med enten Hareskoven eller KS freestyle. Deres ture ligger prismæssigt på omkring 2500 kr. Inklusiv transport, bolig, mad, 3 dage i bakken – så at sige inklusiv alt.

Hvis man gerne vil herop på et andet tidspunkt, så er det også super let. Det tager kun ca. 7½ time at køre i bil fra København, ellers der går billige fly, busser og færger til Oslo.

Fra Jylland har Fjordline super gode priser på at få bil med færgen til Oslo.

Når først man er heroppe, så har vi en rabataftale med Comfort Hotel i Hønefoss (15-20 minutter i bil fra Ringkollen), hvor alle vores gæster på Ringkollen kan overnatte og få morgenmad til en god pris. 

Vil du vide mere, så kontakt mig på mail: christoffer@ringkollenparken.no eller på mobil: (+45) 51237146

 

Tusind tak for de mange gode svar Christoffer. Vi glæder os til at komme på besøg. Har du noget du gerne lige vil ud med her på falderebet? 

Selv tak! Ikke andet end at jeg glæder mig helt vildt til endnu en vinter på Ringkollen, og at jeg håber at se mange danske shredders komme en tur forbi heroppe. 

Følg med i hvad der sker på Ringkollen her: https://www.facebook.com/Ringkollenparken/?fref=ts

Ringkollen MD
Toppen af Ringkollen i Januar 2016 (Foto: Morten Dahl) Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...