fbpx

Vælg side

PRIZM™ TEKNOLOGIEN ER KOMMET FOR AT BLIVE

PRIZM™ TEKNOLOGIEN ER KOMMET FOR AT BLIVE

Hvad er prizm?

Det er reelt ikke muligt at vide, hvad Prizm teknologien kan, før det er, at man selv har prøvet det – selvfølgelig.
Men vi kan prøve at forklare det alligevel ved sammenligning med et musikanlæg. Hidtil har det kun været muligt, at skrue op eller ned for niveauet af mørke i glasset, lidt ligesom at man før i tiden kun kunne skrue op og ned på musikanlægget. Men med tiden har man udviklet sig frem til, at man på anlægget pludselig kan skrue op/ned for diskanten og bassen, så det ikke længere kun er muligt at skrue op og ned for lydstyrken – Lidt det samme er her sket inde for brille-industrien

Oakley går forrest i udviklingen

Oakley har her taget skibrilleindustrien til et helt nyt niveau. De har fintunet lys spektrummet i glassene med PRIZM farver, for at øge kontrasten og reducere blændelse, unikt tilpasset lige præcis din sport, omgivelse og tilstand. Det svarer lidt til at have en personlig lydtekniker, der unikt tilpasser alle niveauer, hvad lyd angår, for hver sang du hører, så du kan mærke de individuelle noter, sangene går igennem.

Hovedfordele ved Oakley Prizm linser

  • Styrker den visuelle opfattelse for at hjælpe dig til at se mere skarpt og reagere hurtigere
  • Øger farvegenkendelse igennem en boostet kontrast, der hjælper dig til hurtgit at spotte, hvad du skal se
  • Optimerer din evne til bedre at de vigtige bevægende objekter i dine omgivelser.

Hvordan virker Oakley Prizm linserne?

PRIZM er en ny Oakley linseteknologi der fintuner synet i specifikke omgivelser. Linserne arbejder på at ”understrege” farver lige der, hvor øjnene er mest sensitive overfor detaljer, hvilket betyder, at de øger dine øjnes ydeevne og sikkerhed.

Traditionelle linser i skibriller/goggles har hidtil tvunget os til at gå på kompromis mellem de farver vi ønsker at se i givne omgivelser og de andre farver, som forstyrrer vores opfattelse. Oakley skibriller med PRIZM fungerer på den måde, at de lukker al ”støjende” lys ude, som kunne forstyrre vores syn alt imens at de gør de nødvendige farver mere koncentrerede for optimal ydeevne.

Oakley har opnået denne innovation, ved at udnytte ”hyperspektral” billedbehandling, en teknik der også er brugt i spionsatellitter, som hjælper med at analysere lyset i virkelighedens omgivelser. Det hyperspektrale kamera har hjulpet ingeniører med at finde frem til og identificere lysmønstre i en bred variation af omgivelser. Når disse lysmønstre var identificeret, blev en linse skabt til at matche lysmønstrenes højdepunkter og derved kom PRIZM til, som betyder at alt ”det gode” lys blev boostet og ”det dårlige” lys blev sorteret fra.

Er der reel forskel og hvornår vil man kunne mærke det?

Når man ser på billeder som ovenstående, er billedet selvfølgelig taget for det absolut bedste resultat ved en sammenligningstest, men, der er virkelig en reel forskel at mærke, når man tager Oakley skibrillerne på og prøver dem.

Forskellen er specielt at mærke, når man har sine egne skibriller i hånden og ser ud gennem dem først og derefter prøver et par Oakley PRIZM skibriller.

Der hvor lyset skinner på en overflade og bliver reflekteret, kan man med egne skibriller stadig se genskæret på overfladen, hvor man med Oakley PRIZM skibrillen kun kan se overfladen og genskæret fra lyset er blokeret helt ud.

Men som nævnt tidligere i indlægget, er det virkelig noget man skal prøve for sig selv, for at man kan mærke forskellen.

Hvis man har lyst til at prøve et par PRIZM briller, kan vi varmt anbefale at tage ud forbi en Certified Oakley Pro Dealer, som betyder at forhandlerne har gennemgået solid “undervisning” i Oakley skibriller eller Oakley skigoggles.

Aarhus:
Surfline – Gåseagervej 12, 8250 Egå
Aalborg:
Surf og ski Aalborg – Kuhlausvej 11, 9200 Aalborg SV
Odense:
Surf og Ski Odense – Rugårdsvej 21, 5000 Odense C

Lens chart for snowsports

På ovenstående liste, vil du her kunne se, hvilken linse/glas der vil være optimale for dig at benytte i hvilket vejr og til hvilken snesportsaktivitet.

Rx-Able: Om glasset kan fås med styrke.

VLT: Hvor meget lys der reelt set kommer ind til dine øjne og påvirker dem.

Lens chart for sports and activities

Lens chart for everyday-use

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...