fbpx

Vælg side

Pre-season pudder i Verbier

Pre-season pudder i Verbier

Vi er nået til vejs ende på vores Schweiziske pre-season tur med Riders.dk, og rundrejse gennem de tre P’er. Sidste fokus står i Pudderens tegn i freeridemekkaet Verbier.

Park, pleasure og pudder. De tre P’er som danner rammen om vores fem dage lange pre-season tur sammen med Riders.dk. Efter to succesfulde stop hos Zermatt og Saas-Fee i henholdsvis parkens og nydelsens tegn, er det blevet tid til at teste det sidste P – PUDDER! 

Alperne har haft en kanon start på vintersæsonen med pudder af bedste kaliber allerede i November. Det var derfor oplagt at besøge et område med freeridet-terræn passende her til – valget faldt på det legendariske område Verbier.

Verbier backdrop
Alexander Vissing trækker en linje med udsigt ned til Verbier // Foto: Nicklas Kold Nagel – Cold Nail Media

powpowpow
First tracks selv hen på eftermiddagen // Foto: Nicklas Kold Nagel – Cold Nail Media

Stjernebestøvet rundvisning

Allieret med den lokale kommunikationschef samt den lokale Freeride World Tour rider Carl Renvall, kunne vi ikke have bedt om bedre selskab. Med dem som guides fik vi det meste ud af Verbier tidligt på sæsonen. Carl er desuden aktuel i en spritny dokumentar om hans rejse til Freeride World Touren, og den kan ses gratis lige HER.

CarlRenVall
Carl Renvall på hans hjemmebane i Verbier // Foto: Nicklas Kold Nagel – Cold Nail Media

Freeride helt ind til kernen

Og netop Freeride World Touren er en stor del af freeridemiljøet i Verbier. Finalen af touren afholdes på det legendariske face – Bec Des Rosses – et face Carl Renvall har kørt årligt siden han var 14 år gammel.

BecDesRosses Backdrop2
I skyggen ses det legendariske finale face på Freeride World Touren // Foto: Nicklas Kold Nagel

BecDesRosses backdrop
Bec Des Rosses er ikke for sarte sjæle // Foto: Nicklas Kold Nagel – Cold Nail Media

Resten af Verbier lever op til kvalitetsstemplet fra verdens bedste freeriders. Terrænet er enormt og meget alsidigt, hvor mulighederne er utallige. Det er ikke for sjov at freeriders overalt fra Schweiz samt resten af verden valfarter hertil for at stå pudder. Overalt på bjerget mærker du freerideånden, hvad end du er på vej op med liften eller nede i byen på en af de mange barer, klubber og restauranter.

 MINDRE SHADOW Drop BecDesRosses
Riders.dk’s udsendte Alexander Vissing med Bec Des Rosses i baggrunden // Foto: Nicklas Kold Nagel – Cold Nail Media

Selv gastronomien er i freeride ånden. I byen Martigny (30 min fra Verbier) ligger mikrobryggeriet White Frontier, der med investorer som Xavier De Rue, brygger fantastiske øl med titler som Pillows og Screaming Trees.  Tilmed en Freeride World Tour colab-øl skabt i samarbejde med atleterne? Den er god skal vi hilse og sige!

FWQ bajer
Freeride World Tour Pale Ale fra det lokale bryggeri, White Frontier // Foto: Nicklas Kold Nagel – Cold Nail Media

En ting er sikkert, Verbier er et sted vi må tilbage til igen. Tak til Verbier for at have haft os, samt en kæmpe high-five til Vincent og Carl for at vise os det absolut bedste terræn og lokalliv.

Efter et besøg i tre vidt forskellige områder er vores pre-season tur med Riders.dk kommet til vejs ende. Konklusionen er klar, der er noget for enhver smag – selv tidlig på sæsonen. Og atter blev vi bekræftet i, at Schweiz ikke er så dyrt som rygtet siger (Vi fik to store fadøl og en kaffe for 60 kr på afterski i Verbier).
Og kvaliteten, den er stadig på et niveau der er svært at finde andre steder.

doucebag
Skiers.dk & Riders.dk stempler ud efter en god pre-season tur // Foto: Nicklas Kold Nagel

Læs de to andre artikler i serien:

Lyder en tur til Schweiz som noget for dig? Bliv endnu klogere på mulighederne – HER

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...