fbpx

Vælg side

Poolparty holder DM-deltagere varme

Poolparty holder DM-deltagere varme
Thorsten Iversen

Selvom de officielle konkurrencer først starter på torsdag til DM i Freestyleski & -snowboard, så sker der en masse i Geilo. I dag stod en Jam Session på programmet i en ”skate pool” bygget af sne.

På trods af lettere skizofrene vejrforhold i Geilo i dag, var stemningen til det såkaldte Appertiff Pool Party i top. ”Sne-Poolen” er beliggende i midten af Kikut Parken og bød på adskillige muligheder for transfers, gaps osv. Alle 90 deltagere til DM var mødt op, og de som valgte ikke at køre med stod og heppede på venner og bekendte. Grillen var tændt op, og der blev budt på pølser, brød og kolde energidrikke til at slukke tørsten med.

God stemning
Tilskuerne nød showet!            Foto: Thorsten Iversen

Kl.13.00 startede dagens Jam Session, og allerede fra start blev der smidt svedige tricks og vist god stil. Tammes Mosen var den første til at hoppe fra den ved siden af liggende halfpipe ind i ”poolen”. Efter dette gjorde mange Tammes kunsten efter, og den grønlandske snowboarder Jonas Strømsted smed bl.a. et stort backflip fra halfpipen og ind i ”poolen”.

Snowboarderne Joachim Clausen og Mikkel Jørgensen formåede som nogle af de eneste at få mere end to hits ud af ”poolen”, og viste god stil med handplants og grabs. Alligevel var det en anden snowboarder, nemlig den lokale Geilo knægt, Lasse Lehwald, der stjal fokus med en kæmpemæssig transfer fra poolens kant til den såkaldte ”vulkan” i midten af poolen.

Lasse Lehwald Gap
Lasse Lehwald i færd med sin kæmpe transfer – alle holder vejret!           Foto: Thorsten Iversen

Mange juniorer kørte også med i dagens Jam Session og de imponerede med backflips, kreative linjer og store spins. Den som formåede at rotere mest af alle var den unge Mikkel Brandt, der smed en 720’er i midten af ”poolen”.

Under konkurrencen delte konferencier og hovedarrangør, Christoffer Hove, adskillige præmier ud til de som imponerede mest, men i sidste ende skulle der findes nogle der skilte sig ekstraordinært ud. Hovedpræmierne fordelte sig således:

Footplant
Der footplantes på “vulkanen” i midten af poolen.        Foto: Thorsten Iversen

Bedste Trick: Der var ingen tvivl blandt dommerne Lasse Svendsen og Sam Holbert. Snowboarderen Lasse Lehwald landede en kæmpemæssig transfer, som ingen troede var muligt, så selvfølgelig skulle han have denne pris.

Bedste Junior: 720 grader på en ”vulkan” af sne er imponerende. Især taget i betragtning af en alder på 14 år. Derfor var der ingen tvivl om, at den unge skiløber Mikkel Brandt skulle have denne pris.

Bedste Overall: Han kørte god stil hele sessionen igennem og viste en bred vifte af tricks. Derfor var der ingen tvivl om, at den rutinerede snowboarder Mikkel Jørgensen skulle vinde denne pris.

Se edit’et fra dagens session lige her:

{Vimeo}211582473{/Vimeo}

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...