fbpx

Vælg side

Parkrotte i Zermatt uden Rolex

Parkrotte i Zermatt uden Rolex
Foto: Nicklas Kold Nagel (Skiers.dk) // Skiers: Alexander Vissing (Riders.dk)

Vi er taget på venindetur med Riders.dk for at prøve kræfter med tre pre-season muligheder i Schweiz – park, pleasure og pudder. Første stop, park i Zermatt.

Alperne har fået et snefyldt start på sæsonen, og hvad er bedre end en impulsiv tur med ski under fødderne? Pre-season har mange fordele – alt er billigere, der er stort set ingen mennesker på bjerget, og man har mulighed for at komme helt tæt på de lokale inden at turisterne vælter ind. Sammen med Riders.dk er vi taget til Schweiz for at teste tre forskellige former for pre-season skiløb presset sammen på blot 5 dage. Vi døbte hurtigt konceptet de tre P’er – park, pleasure og pudder, hvor første stop i Zermatt stod i parkens tegn. Zermatt er gode til at priotere deres snowpark uanset årstid og i skrivende stund består den af 14 obstacles der spænder bredt i niveau. Zermatt er et af de få steder i verden, du kan stå på ski 365 dage om året. Hvilket betyder, at du altid kan du få stillet din freestyle lyst. Så selvom Kong Vinter havde serveret minus 20 grader og vintersne, kastede vi freeride-gearet et par ture igennem parken inden skyerne trak til (Se videoen nederst).

 

Takket været en god start på vinteren, kunne Zermatt åbne store dele af det enorme skiområde. Med god fart i brædderne nåede vi lige akkurat hele turen rundt på den ene skidag vi havde, både +1.000 højdemeters ture på mennesketomme pister´, parklaps og en tur med den legendariske Gornergrat Bahn (Se billede).

 

På toppen af Zermatt WEB 
Ved at tage toget til toppen af Gornergrat kunne man lige snige sig over skyerne  . Foto: Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

Fordommene lever dog højt. Efter manges opfattelse er Zermatt lig med champagne, høje hæle og Rolex ure. Men et besøg i pre-season viste os, hvad byen gemmer bag den polerede facade. Med kun lokale beværtninger åbne, fik vi spist smeltet ost hos en stolt lokal familie samt budt lidt for godt velkommen af lokale arbejdere i det deres åndehul, “Little Bar”. Og priserne? ja de konkurrerer i stor stil med Østrig, Frankrig og Italien. Find “Little Bar” i Zermatt hovedgade og spørg efter Hanz og bestil et Sinalco sæt til 10 Schweizerfranc (60 DKK), så får du uden tvivl en god buzz og et par røvere med på vejen,.

 

 Raclette WEB
Schweizisk gastronomi når det er bedst – simpelt og solidt!  . Foto: Nicklas Kold Nagel // Cold Nail Media

 

Dommen er klar. Zermatt er mere end Rolex, pels og høje hæle. Vi siger tak til Zermatt samt Hanz på Little Bar. Stay tuned for det næste P, når Saas-Fee byder velkommen til et døgn med pleasure. 

Lyder Zermatt som noget for dig? Hold dig ajour på destinationen og læs mere – HER

Et run gennem Zermatt parken

{Vimeo}245444970{/Vimeo}

Skier: Alexander Vissing // Filmer: Nicklas Kold Nagel

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...