fbpx

Vælg side

På ski i november: Zermatt Matterhorn

På ski i november: Zermatt Matterhorn

(foto: Nicklas Nagel)

Dette er den anden artikel ud af to, som beskriver de nuværende forhold og muligheder for skiløb i de Schweiziske Alper tidligt på sæsonen. I starten af november måned pakkede vi skitaskerne og fløj til Schweiz for at undersøge de aktuelle forhold og muligheder for skiløb. Andet stop på turen var det eksklusive og dyre skisportsområde Zermatt Matterhorn. 

Zermatt

Zermatt er en større alpeby med cirka 6.000 indbyggere. Byen, som ligger i 1.600 meters højde, er et populært og velkendt turistmål for mange velhavende skientusiaster rundt om i verden. Lige som Saas-Fee er Zermatt omgivet af flere bjergtoppe over 4.000 højdemeter, hvilket giver kølige forhold, og gør det muligt at stå på ski året rundt. Blandt de mange bjerge, der omslutter Zermatt, findes et af verdens smukkeste bjerge. Bjerget Matterhorn er med sit meget karakteristiske udseende byens kendetegn og klart et must-see, hvis du nogensinde lægger vejen forbi Zermatt.

Skimæssigt er Zermatt kendt for at være et dyrt rejsemål. Dette var også tilfældet, da vi besøgte det i starten af november. Hotellerne og restauranterne havde generelt højere priser end andre schweiziske skiområder så som Saas-Fee eller Mürren-Grimmenwald, men til gengæld fremstod Zermatt også mere eksklusivt. Hotellerne havde flere stjerner, flere af restauranterne serverede gourmetretter og gik vi en tur gennem gågaden, fandt vi fashionable butikker som Rolex, Aldo, Omega og Stöckli på vores vej.

Som man også ser på andre skisportsområder, der er tilgængelige året rundt, er det ikke alle hoteller eller restauranter, der er åbne i preseason. Dette betyder, at Zermatt ikke er særligt præget af turister i forsæsonen, hvilket giver byen en rolig og afslappet atmosfære.

Zermatt Rolex butik
(foto: Nicklas Nagel)

alpe hytte 2
(foto: Nicklas Nagel)

rich mofus 2
(foto: Nicklas Nagel)

Skiforhold i november

Sammenligner man liftkortspriserne i Zermatt med andre schweiziske skisportsområder ligger prisniveauet en del højere. Dog får du også meget for pengene, hvis du vælger at lægge dem i Zermatt.

I november kan du primært køre på Zermatts store gletsjer Theodulgletscher, som ligger i ca. 3600 meters højde. Desuden er der også gode chancer for, at andre dele af området allerede er åbent for skiløb, hvilket var tilfældet da vi besøgte Zermatt. Ud over skiløb på gletsjeren, kunne vi stå på ski til Lago Goillet – en stor sø, som ligger på den italienske side af skisportsområdet (se piste kort).

Freestyle
I Zermatt har en mindre begynder park åbent i starten af november. Parken består af fem-seks forskellige Flat og Down Boxes samt en 3×3 kicker linje af forskellige størrelser. Parken er opsat som et midlertidig alternativ, imens skisportsområdet river sommerparken ned og bygger vinterparken op. Vinterparken forventes at åbne i december 2015.

Piste
Pisterne i Zermatt er lange, brede og særdeles velpræparerede. Grundet preseason og mangel på turister føles pisterne meget store, og vi oplevede flere gange at have pisterne for os selv. Pisterne på gletsjeren kan varmt anbefales!

Offpiste
I Zermatt er det muligt at køre væk fra pisterne for at udforske offpisten. Dog er forholdende ikke særligt gode. Der er ikke noget puddersne (nysne), og det meste af offpisten består af et meget hårdt underlag, der gør det vanskeligt at stå på ski. Alt offpiste-kørsel foregår på eget ansvar, og har du ikke noget udstyr eller erfaring bør du holde dig til pisterne.

Skitest
Som andre schweiziske skisportsområder holder Zermatt Matterhorn skitest i preseason. Skitesten løber fra starten af oktober til slutningen af november, og giver dig mulighed for at leje de nyeste skimodeller mod betaling.

Zermatt Matterhorn Ski paradise

Zermatt Jib Line(foto: Nicklas Nagel)

Freeride børre(foto: Nicklas Nagel)

DCNB(foto: Nicklas Nagel)

Alpin børre(foto: Nicklas Nagel)

Faktaboks:
Zermatt Matterhorn liftkortspriser

Liftkortspriser (voksen)

1 dag:             79 CHF               (545 DKK) 

3 dage:            211 CHF          (1.456 DKK)

6 dage:            380 CHF          (2.623 DKK)

 

Liftkortspriser (ungdom)

1 dag:                 67 CHF           (462 DKK)

3 dage:            179 CHF          (1.235 DKK)

6 dage:            323 CHF          (2.229 DKK)

 

Liftkortspriser (børn)

1 dag:               40 CHF              (276 DKK)

3 dage:            106 CHF             (731 DKK)

6 dage:            190 CHF          (1.311 DKK)

 

Andre aktiviteter

Ud over skiløb byder Zermatt på mange andre oplevelser. Der findes flere gode wellness og trænings muligheder, dog igen til lidt pebrede priser. Selvom priserne generelt er højere er Zermatt en meget smuk by, og en gåtur rundt i den ældre bydel kan varmt anbefales.


Fakta om Zermatt

– 200 km piste at udforske om vinteren
– 21 km piste at udforske om sommeren
– 360 km piste at udforske i Zermatt Ski Paradise (inkl. Italien)
– Ca. 17 % af pisterne er sorte
– Ca. 61 % af pisterne er røde
– Ca. 20 % af pisterne er blå
– Højeste punkt: 3899 højdemeter (Gobba di Rollin)
– Laveste punkt: 162 højdemeter (skiliften i byen)
– Antal skilifte: 103


 Zermatt Kicker line
(foto: Nicklas Nagel)

Matterhorn 2
(foto: Nicklas Nagel)

profil
(foto: Nicklas Nagel)

frokost med udsigt
(foto: Nicklas Nagel)

Zermatt Freeride
(foto: Nicklas Nagel)

Swiss flag 
(foto: Niels Jakob)


Skiers.dk takker Zermatt Matterhorn og MySwitzerland.com for samarbejdet og en fantastisk tur.


Preseason i Zermatt 2015

{Vimeo}149128394{/Vimeo}

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...