fbpx

Vælg side

Optakt til Freeride DM 2018: DESTINATIONEN

Optakt til Freeride DM 2018: DESTINATIONEN

Foto: NJB

I uge 12 samles de største danske freeride talenter endnu engang til Freeride DM i Fieberbrunn i Østrig. Vi giver dig overblikket over konkurrencen! Først får du en introduktion til destinationen Fieberbrunn.


HVAD: Freeride DM 2018

 HVOR: Fieberbrunn, Østrig

HVORNÅR: Uge 12, 17.-24. marts

HVEM: Arrangeres af Surf & Ski i samarbejde med Head og Peak Performance


For de fleste freeriders vil Fieberbrunn være en kendt destination. Ikke mindst fordi sidste års Freeride DM blev afholdt i Fieberbrunns offpist – eller i hvert fald forsøgt afholdt på trods af manglende powder. Igen i år prøver vi lykken, og Fieberbrunn skal igen være destinationen for Freeride DM. Med det snefald som de fleste af os med misundelse har kunnet følge med i fra Danmark, tror vi på at der ikke bliver mangel på powder i år. Konkurrencen afholdes i uge 12 fra den 17. til 24. marts 2018.

Hvorfor Fieberbrunn?

Hvis du ikke kender Fieberbrunn, så læs med her. Få overblik over destinationen, som nu er en del af det velkendte Saalbach-Hinterglemm, og find ud af hvorfor Fieberbrunn fortjener at være vært for Freeride DM for andet år i træk.

I freeride-miljøet har Fieberbrunn længe været kendt som et godt sted for seriøs powderskiløb. Da Freeride World Tour (FWT) valgte Fieberbrunn som den østrigske destination ved turneringen i 2017 fik mange for alvor øjnene op for destinationen. Det resulterede i at Freeride DM indgik en 3-årig aftale med Fieberbrunn. Derfor kan vi også med glæde se frem til endnu et DM i Fieberbrunn igen i 2019.

Deltagerne ved FWT besøgte Fieberbrunn i starten af marts 2017, blot en uge før de danske freeride talenter ramte destinationen ved sidste års Freeride DM. Det var alligevel nok til at sneforholdene ikke var optimale for den danske konkurrence, og resultatet var et Freeride DM, der blev til Freeride Jam. Få resultaterne og se de stemningsfulde billeder fra 2017.

Igen i år er Fieberbrunn både på tourplanen for Freeride World Tour, som besøger destinationen fra 9.-15. marts, og for den danske Freeride-konkurrence i uge 12. Vi krydser fingre for, at verdensmestrene ikke formår at opbruge al den gode powder, inden DM rammer destinationen.

Fly baby fly

(foto: NBJ)

Oplev et ægte Skicirkus

I sæsonen 2015/16 åbnede TirolS; en 10-personers gondol, der forbinder Fieberbrunn med resten af Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang, og destinationen hedder nu Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Den går også under navnet Skicircus, så lad os spare os selv for den lange tungetvister og holde os til Skicircus. Og man må sige at Fieberbrunn kun gør sig til gavn for Skicircus-navnet. Nu kan man virkelig tale om et ægte Skicirkus med de mange muligheder for powder.

Forbindelsen til Fieberbrunn findes på dalens nordside, lige hvor Saalbach og Hinterglemm mødes. I denne krydsning kan man bevæge sig ud i tre af destinationens forskellige områder; Saalbach, Hinterglemm og Fieberbrunn. Fra Saalbach kan man fortsætte til børnevenlige Leogang, og fra Hinterglemm kan man tage sig til Lengau, hvor du kan finde en rød og en sort VM-piste.

Tager du mod Fieberbrunn, skal du først og fremmest være opmærksom på, at du forlader Salzburgerland, og du tager liften ind i en ny region: Tirol. I gondolen TirolS (som navnet sjovt nok også indikerer) krydser du grænsen mellem de to regioner. Det er en sjov lille detalje, og meget unikt for en skidestination! I Fieberbrunn vil du opleve et område med brede boulevarder og rutsjebaneagtige nedkørsler. Området er åbent, og pisterne breder sig ud i forskellige sving og kurver, men mødes ofte ved det samme endepunkt. Det giver god mulighed for at afprøve nedkørsler af forskellige sværhedsgrader.

Åbningen af forbindelsen mellem de to områder har givet adgang til et helt nyt freeride-terræn, som ikke var til at komme i nærheden af før. Nu har man mulighed for at køre de nordvendte stræk fra Saalbach mod Fieberbrunn, hvor sneen ofte vil være særligt god, da den ikke er så påvirket af solen, og i stedet for at ende i ingenmandsland, som man gjorde før sammenlægningen, ender man nu ved gondolen TirolS.

Prøv kræfter med powderskiløb

Hvis du ikke er erfaren ud i offpisteskiløb bør du altid søge råd hos nogle, som har styr på forholdende og kender området. Du kan med fordel booke en bjergguide til at tage dig med på din første rigtige tur i offpisten.

I Saalbach kan du blandt andet booke en bjergguide hos Freeride Skischool Saalbach. Sammen med en erfaren instruktør får du afprøvet powderskiløb under kontrollerede forhold og med det allerbedste udstyr til rådighed.

Husk altid at holde sikkerheden i top når du færdes i offpisten – og for den sags skyld også på pisten. Læs vores generelle vejledning til ski- og snowboardløb, og vær sikker på at du har helt styr på sikkerheden inden årets første skitur.

Skiers besøger destinationen. Følg med!

I næste uge (uge 5) tester Skiers destinationen. Følg med på instagram når vi besøger nogle af de bedste steder i Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Destinationen byder på fornøjelser af enhver art, og vi tester både pister, gode spisesteder samt afterskistemning.

Se highlights fra Fieberbrunn ved Freeride World Tour 2017

Video: Freeride World Tour

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...