fbpx

Vælg side

Optakt til Freeride DM 2017: Johanne Bangsgaard

Optakt til Freeride DM 2017: Johanne Bangsgaard

(Foto: Tine Jespersen)

I næste uge løber Freeride DM 2017 af stablen, og arrangørerne har i år lagt nysne i kakkelovnen forud for en lovende og spændende konkurrence. Som optakt til Freeride DM 2017 har vi spurgt nogle af Danmarks mest erfarne freeriders, om hvad vi kan forvente os af næste uges store freeride-arrangement.


Navn: Johanne Bangsgaard
Alder: 28


Hvad er din bedste placering ved Freeride DM?
”Min bedste placering ved freeride DM var i 2014, da jeg vandt titlen som danmarksmester. Den har jeg desværre ikke formået at forsvare, men måtte i stedet juble over en anden plads ved sidste års DM.”

Hvordan har du forberedt dig til Freeride DM 2017?
”Jeg har tilbragt vinteren i Alpe d’huez, hvor jeg er knyttet til Oure højskoles skiakademi. Jeg underviser deres elever og træner en masse. Det er desværre ikke blevet til så mange dage på de brede planker, som jeg kunnet have ønsket. Til gengæld har jeg kørt en del GS-træning, så forhåbentlig har det givet mig lidt fart, som jeg kan tage med mig uden for pisten. Jeg har desuden kørt et par FWQ (Freeride World Qualifier red.). Grundet aflysninger er det dog ikke blevet til helt så mange, som jeg havde håbet.”

Hvad tænker du om det nye DM set-up i Fieberbrunn?
”Det er sejt af arrangørerne, at de har taget skridtet og flyttet DM destinationen. Der var lidt kortere fra Alpe til Tignes, men forhåbentlig opvejer det nye set-up den længere køretur. Jeg er ret spændt på ugen, på de nye kategorier og allermest på det nye face. Det er godt for DM at der bliver tænkt lidt nyt. I øvrigt syntes jeg, at de har fundet på en god løsning med en præ-kval der sikrer niveau og stadig bibeholder bredden.”

Hvad skal man som deltager og/eller tilskuer glæde sig allermest til?
”Man skal glæde sig til en ret unik uge, hvor der bliver inspireret, udviklet, og skubbet til niveauet for dansk freeride skiløb. Vi er ikke de vildeste i verden, men vi er under udvikling – og det ret fedt at være en del af.”

Hvem skal man særligt holde øje med hos herrerne og damerne?
”På damesiden er der især Malene Madsen, som har nuppet øverste podie placering de seneste to år, og har en ret flot placering på FWQ ranglisten. Hun kører sine ski godt, så hende skal man helt sikkert holde øje med. I det hele taget har niveauet hos damerne rykket sig de seneste år, og der efterhånden en del piger, som er værd at vende sig om efter.

På herresiden er der selvfølgelig drengene fra St. Anton, Duus og DJ. Derudover vil jeg gerne slå et slag for skilærerne. Her er nogle drenge imellem, som godt ved hvad de laver, og som kan en del andet end at køre en i slange med 12 unger efter sig.”

Læs også: Optakt til Freeride DM 2017: Troels Iversen

17351166 10155063267233180 1787690100 n
(Foto: Mathilde Bangsgaard)

17354720 10155063162453180 316160378 n
(Johannes private foto)


På Skiers.dk glæder vi os meget til at følge Johanne og de andre riders til Freeride DM. Hold øje med Skiers.dk på Facebook og Instagram for konstante updates!

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...