fbpx

Vælg side

Optakt til Freeride DM 17: Johan Duus Terkelsen

Optakt til Freeride DM 17: Johan Duus Terkelsen

(Foto: Troels Iversen)

I næste uge løber Freeride DM 2017 af stablen, og arrangørerne har i år lagt nysne i kakkelovnen forud for en lovende og spændende konkurrence. Som optakt til Freeride DM 2017 har vi spurgt nogle af Danmarks mest erfarne freeriders, om hvad vi kan forvente os af næste uges store freeride-arrangement. 


Navn: Johan Duus Terkelsen
Alder: 24


Hvad er din bedste placering ved Freeride DM?
”Jeg fik en 2. plads sidste år og det højest scorede løb!”

Hvordan har du forberedt dig til Freeride DM 2017?
”Jeg plejer som sådan ikke decideret at forberede mig på Freeride DM, da jeg ikke er så meget på ski til at kunne sætte tid af til det. Men på de ture jeg har været på indtil videre, har jeg prøvet at tvinge mig selv til at tage en klippe med godt flow, hvis altså jeg har haft mulighed for at se landingen først. Jeg Er lige kommet hjem fra en tur til Canada og St. Anton, så har i hvert fald fået kørt lidt pow pow! Jeg har jeg faktisk prøvet at forberede mig lidt mentalt på konkurrencenerverne ved at se FWT, men det har ikke virket, da der har været nogle dødsens styrt de sidste par konkurrencer!”

Hvad tænker du om det nye DM set-up i Fieberbrunn?
”Jeg er mega spændt, og jeg synes bestemt, at det virker til, at der er flere pros end cons! Jeg glæder mig til slush, i stedet for frossen slush. Og så håber jeg på, at der er lige så mange tilskuere som der plejer, selvom det ikke ligger i påskeferien! Mit største dilemma ved Fieberbrunn kontra Tignes er, at jeg ikke ved om jeg skal drikke Aperol Spritz eller Rosé.”

Hvad skal man som deltager og/eller tilskuer glæde sig allermest til?
”Jeg har en fornemmelse af, at facet bliver lidt mindre stejlt og mere ’playful’, hvilket betyder, at der helt sikkert bliver mixet lidt mere freestyle ind i det i år. Og jeg ved, at der er intet der kan få tilskuerne mere i stødet end et backflip ud over en klippe!”

Hvem skal man særligt holde øje med hos herrerne og damerne?
”På Ski Herrer siden bliver det svært at holde øje med Ung Pistol Tobias Peters, fordi han kører så hurtigt. Jeg prøvede at følge efter ham i St. Anton forleden! Og så er alle deltagere med en freestyle-baggrund også værd at hive kiggerten frem efter – af samme grund som Candide Thovex går så viralt som han gør!

Hos damerne ved jeg, at Trine DJ er tilbage og har sat sig et mål i top 5, hvilket bliver spændende at se om hun kan! Og så selvfølgelig vores to FWQ landsdamer med hver deres sponsor-bil!”

Læs også: Optakt til Freeride DM 2017: Johanne Bangsgaard

17349281 10154656657502909 74626462 o
(Privat foto)

17349388 10154656657497909 191093117 o
(Privat foto)


På Skiers.dk glæder vi os meget til at følge Johan og de andre riders til Freeride DM. Hold øje med Skiers.dk på Facebook og Instagram for konstante updates!

{Vimeo}208388663{/Vimeo}

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...