fbpx

Vælg side

Optakt: Freeride DM 2016

Optakt: Freeride DM 2016

(Foto: Niels Jakob Børre)

Danmarks hyggeligste skievent løber atter af stablen i det franske skimekka Tignes i uge 12. Men som noget nyt har eventet fået nye arrangører. Vi har taget os en snak med én af dem der fortæller, hvad man kan forvente sig af Freeride DM 2016.


Om en uge slår Freeride DM 2016 dørene op for Danmarks hyggeligste skievent, som igen i år afholdes i franske Tignes. Det er niende år i træk, at Danmarks bedste mandelige og kvindelige freeridere får muligheden for at løbe afsted med titlen som Danmarksmester i freeride. Eventet har fået nye arrangører, og vi har i den forbindelse stillet medarrangør Søren Christensen nogle opklarende spørgsmål, om hvad der kommer til at ske i Tignes i uge 12.

Nye arrangører – samme event

At Danmarks hyggeligste skievent har fået nye arrangører laver ikke om på eventet, som brødreparret Tobias og Jeppe Hansen har bygget op fra bunden. Men de nye arrangører har til ønske at udvikle på eventet de kommende år: ”I 2016 vil Freeride DM komme til at ligne sig selv. Vi har et ønske om at udvikle eventet i de næste år, men i 2016 skal vi se hvordan tingene foregår, når de bedste danske freeridere samles til DM i påsken. I de kommende år har vi et ønske om at udvide eventet med flere aktiviteter for de fremmødte tilskuere – det kunne fx være demo af freeride-ski, workshops med freeride-instruktører m.m.”, forklarer Søren Christensen. 

På dommersiden dukker et velkendt ansigt op i form af norske Lars-Åke Krantz. Han vil med sin meddommer vurdere deltagerne ud fra; linievalg, kontrol, flow, teknik og aggressivitet. Et af årets helt store spørgsmål er, hvilken bjergside konkurrencen køres på. Sidste år skiftede arrangørerne den valgte og vanlige bjergsiden ud med en anden, på grund af vejrforholdene, til stor begejstring for deltagerne. Det er dog endnu ikke til at sige, hvilket face (bjergside red.) konkurrencen skal afholdes på. Spøger man Søren Christensen, får man heller ikke svaret: ”Det kan jeg ikke sige noget om endnu – det fastlægger vi sammen med folkene fra Tignes lige op til konkurrencen.”, siger han.

Læs også: HELLY HANSEN FREERIDE DM 2015: RESULTATER OG BILLEDER

Freeride dm3 1
(Gode forhold på konkurrencedagen ved DM sidste år. Foto: Niels Jakob Børre)

Mange i spil om titlen

Går man Freeride DM resultaterne igennem for de seneste otte år, er det kun freeride-legenderne Anja Bolberg og Frederik Lundby, der har formået at blive Danmarksmester hele to gange. Dette er også grunden til, at Søren Christensen har svært ved at sætte navne på forhåndsfavoritter: ”Der er generelt et højt niveau blandt deltagerne og jeg har trawlet resultaterne igennem fra Freeride DM helt fra 2008 og frem til i dag. Det er tydeligt, at de riders, der i løbet af sæsonen får meget medieopmærksomhed og indgår de store sponsoraftaler altid havner i top-10. Men ofte er der riders med i toppen, som lader skiene tale og som i sæsonen måske har været mere anonyme i miljøet. Jeg har ikke noget bud på favoritter og upcomers, men jeg ved at niveauet er højt igen i 2016.”.

Freeride dm1 1(Malene “Turbo” Madsen fejrer titlen som Danmarks bedste kvindelige freerider. Foto: Niels Jakob Børre)

Læs også: DANMARKS HURTIGSTE FREERIDER

Freeride DM for alle

Freeride DM er et mangfoldigt event, hvor der er plads til alle uanset om man vil konkurrere eller ej. Søren Christensen har også et klart svar på, hvorfor man bør pakke skitasken og vende snuden mod Frankrig i påsken: ”Tignes i uge 12 er for det føste to meget spændende konkurrencedage, hvor deltagerne leverer på højt niveau til glæde for de mange deltagere, som sidder i solen og spiser burgere og drikker rosé. Og så er Tignes jo fyldt med fantastiske pister og fede offpiste faces, der bare venter på at blive kørt af os danskere. Sidst men ikke mindst, så er Freeride DMs officielle bar – Dropzone – klar med afterski og lækre fester.”, tilføjer Søren.

Program for Freeride DM 2016

Lørdag d. 19. marts:

Danskerne indtager påskesolens snerige i Tignes.

Søndag d. 20. marts:

Kl. 17.00 – Afterski, velkomstinfo og tilmelding på Drop Zone – obligatorisk for alle deltagere

Kl. 21.30 – Velkomstfest med DJs og ild og rosé på Drop Zone

Mandag d. 21. marts:

Kl. 09.00 – det klarer op, og der er powder overalt

Kl. 17.00 – der fortælles røvere på terrassen på Drop Zone

Tirsdag d. 22. marts:

Kl. 08.30 – Riders meeting ved bunden af Tichot liften

Kl. 10.00 – Freeride DM KVALIFIKATION

Kl. 11.00 – Grillen er tændt, Danski serverer burgere, musikken spiller, baren er åben og solen skinner

Kl. 17.00 – Afterski på Drop Zone

Kl. 21.00 – Resultater fra kvalifikationen offentliggøres på Drop Zone

Kl. 21.02 – PARTY PARTY PARTY på Drop Zone

Onsdag d. 23. marts:

Kl. 17 Afterski på Drop Zone

Skærtorsdag d. 24. marts:

Kl. 08.30 – Riders meeting ved bunden af Tichot liften (Obligatorisk for alle finaledeltagere)

Kl. 11.00 – Freeride DM LA GRAND FINALE

Kl. 17.00 – Præmieoverrækkelse på Drop Zone

Kl. 21.30 – PARTY PARTY PARTY – the big one

Langfredag d. 25. marts:

Kl. 17.00 – Afterski på Drop Zone for dem, der stadig har kræfter til det…

Lørdag d. 26. marts:

Vi ses i påsken 2017


Skiers.dk vil dække eventet via Instagram og Facebook i uge 12. Og som videre optakt, vil vi sætte fokus på nogle af Danmarks største freeride-profiler her på siden i den kommende uge.

Har du ikke købt turen til Tignes endnu? Du kan gøre det via Danski lige her (link)

Freeride dm2 1(Alexander Hundegger tog overraskende sejren sidste år. Foto: Niels Jakob Børre)

 

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...