fbpx

Vælg side

’One&More’: Bedste danske ski- og snowboardfilm nogensinde

’One&More’: Bedste danske ski- og snowboardfilm nogensinde

Dansk ski- og snowboardfilm er tilbage på landkortet. Det er et faktum. Frederik Højgaard og Anders Von Holck har med deres ’One&More’ skabt et 25 minutters mesterværk med internationalt potentiale. 


Skærmbillede 2016 09 10 kl. 11.24.04 (6 ud af 6)
Medvirkende: Frederik Højgaard, Johan Duus, Malik Berthelsen, Thomas Trads, Sune Busch, Tobias Himmelstrup, Rasmus Nielsen, Simon Houlind
Hovedproducere: Frederik Højgaard og Anders Von Holck
Spilletid: 28 minutter


Foran det store hvide lærred står 320 forventningsfulde gæster fra det danske skimiljø. Jazzhouse er fyldt til bristepunktet. Lyset sænker sig i jazzkælderen, og op på scenen springer Frederik Højgaard og Anders Von Holck og byder velkommen til publikums store begejstring. ”Det er mit og Højgaards lille barn, som vi skal vise i aften, så jeg er også ret nervøs – står og tripper lidt frem og tilbage,” fortæller Anders med et kæmpe smil på læben, inden han giver mikrofonen til Frederik. Publikum hujer og klapper. Her står de. Tre år efter, at de første gang snakkede om at lave en ski- og snowboardfilm sammen. De ville gøre noget ved det, tage skeen i egen hånd og udfylde det tomrum af mangel på danskproducerede skifilm, der har været de seneste fem år. Det har de gjort nu. Med hjælp fra sponsorer, venner, familie og ikke mindst hinanden har de to unge københavnere skabt en 25 minutter lang film, der sætter fokus på, hvad det vil sige at leve og ånde for en sportsgren, som er væsentligt udfordret i Danmark.

Drengene hopper ned fra scenen og filmen starter, ventetiden er forbi. – BOOM! Fulde ølkrus kastes op mod loftet, publikum råber og skriger og forreste række hopper voldsomt til den tunge bas, der pumper ud af højtalerne – filmen er i gang!

”Det er mit og Højgaards lille barn, som vi skal vise i aften, så jeg er også ret nervøs – står og tripper lidt frem og tilbage” 

One&More er på mange måder den bedste danske skifilm nogensinde. Trods sin korte længde (25 minutter) viser filmen Danmarks bedste riders (ski- og snowboardløbere red.) i fuld vigør, og den bliver på intet tidspunkt kedelig. Særligt på tre punkter adskiller filmen sig fra tidligere danske ski- og snowboardfilm, og hæver den til et nyt og særligt niveau. 

Punkt 1: Filmen er fabelagtigt flot filmet. Kvaliteten fra Anders Von Holcks RED Epic kamera står kniv skarpt. Dét, krydret med eventyrlige scener fra Island, Norge, Frankrig og Østrig samt et sublimt dronearbejde, skaber en levende fortælling, der viser dansk action sport fra sin absolut bedste side. 

Punkt 2: Filmens deltagere har et vanvittigt højt teknisk niveau, og man kan fornemme, hvordan den danske freestyle-scene har bevæget sig tættere på internationale standarder. Intet er overladt til tilfældighederne, og alle medvirkende riders bidrager positivt på hver deres måde. Særligt skal Thomas Trads roses for sin kavalkade af doubles i filmens afslutning, og ligeledes skal Sune Bushmann have street credit og håndtegn med på vejen for sit mega ledge drop i filmens indledning.

Punkt 3: Gennem hele filmen bliver man som seer taget i hånden af Frederik Højgaards forklarende fortælling. ’One&More’ arbejder med en troværdig voice over-effekt, der skaber sammenhæng mellem scenerne, så selv min egen mor kan se filmen – og forstå hvad det handler om! Dertil sætter Frederik også ord på filmens andre deltagere, hvilket giver et bedre indblik i et miljø, som under én procent af Danmarks befolkning dyrker, nemlig freestyle ski og snowboard.

Da filmen slutter står jeg tilbage med fornemmelsen af, at jeg vil have mere. Flere halsbrækkende tricks, flere billeder af naturfænomener og filmning fra helikopter – giv mig mere action! Svaret er ”Nej.” Der kommer ikke mere action, og hvem ved, hvornår det sker? Indtil da vil jeg gense One&More, når den (lidt overraskende) udkommer i en gratis onlineversion om nogle uger.


Kort sagt:
One&More sætter nye standarder for dansk ski- og snowboardfilm. Ventetiden har været det hele værd. Hovedbagmændene Frederik Højgaard og Anders Von Holck har skabt en sublim film med højt niveau, både filmisk og teknisk, hvor seeren bliver taget i hånden fra start til slut. Underholdningen er intakt i samtlige 28 minutter.


DSC 0093
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

IMG 3664
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

IMG 3662
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

DSC 0112
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

DSC 0124 
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

DSC 0115
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

DSC 0105 
(Foto: Sebastian Himmelstrup)

 

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...