fbpx

Vælg side

Ny helårsskibakke åbner i Sønderjylland

Ny helårsskibakke åbner i Sønderjylland

En 20 meter lang og 5 meter høj kunstig skibakke blev i weekenden indviet i Sønderjylland. Bakken er belagt med et underlag, som giver mulighed for at stå på ski året rundt. 

Det er Sportsefterskolen SINE, som er beliggende i Løgumkloster i Sønderjylland, der står bag den kunstige skibakke. Bakken gør, at SINE som den første skole i Danmark nu kan tilbyde deres elever helårsskiløb lige uden for døren.

Ideen bag bakken blev født i sommer af Janus Hecht. Janus er hovedunderviser på SINE Efterskoles skilinje. Han fremlagde overfor Kasper Heilmann, viceforstander på SINE, at en helårsbakke er en nødvendighed, for at give skilinjens elever de optimale rammer for at udvikle deres skiløb. 

Kasper Heilmann sagde god for ideen, og et par måneder senere begyndte etableringen af SINE-Bakken. SINE-Bakken er bygget op i jord og belagt med et kunstigt underlag kaldet Mr. Snow.

SINE BYGNING
Eleverne på efterskolen hjalp til med byggeriet af bakken.

Til at hjælpe med at vælge det rigtige underlag og komme med yderligere vejledning til etablering af SINE-Bakken, blev den lokale freestyle-skiløber Simon Storgaard hentet ind.

”Mr. Snow er et tysk firma, der laver tekstile måtter til alpint skiløb. Underlaget kræver hverken vand eller sne for at være brugbart. Dette gør Mr. Snow til det optimale underlag for en kunstig skibakke. Jeg har selv prøvet diverse kunstige skibakker rundt omkring i Europa – små som store. Disse har været belagt med alt fra kunstgræs til presenninger med sæbe. Men ingen af disse underlag fungerer nær så godt som Mr. Snow”, udtaler Simon Storgaard.

Den nye bakke ved Sportsefterskolen SINE bliver både for skilinjens alpine elever, som på bakken kan øve basal skiteknik langt fra sneklædte bjerge, men hovedsageligt bliver bakken for skilinjens freestyle-elever, der nu har mulighed for at øve deres tricks på rails og bokse året rundt. Jib-setup’et består lige nu af et rail, en tube og en boks, så det er muligt for alle niveauer at prøve kræfter med freestyle ski og snowboard.

SINE ALPIN
En efterskole elev slår sine første sving på SINE-Bakken. 

SINE-Bakken er henvendt efterskolens elever, men det betyder ikke at vi andre ikke får mulighed for at prøve kræfter med det nye ”bjerg” i det sønderjyske. Efterskolen arbejder nemlig allerede nu på at arrangere en række offentlige events, hvor alle er velkomne. Vi her på Skiers.dk skal selvfølgelig nok holde jer opdateret på det.

Fremtidsplanerne for SINE-Bakken er store, og allerede nu arbejderes der på at få sat et lysanlæg op og investere i flere rails og bokse, så jib-mulighederne bliver endnu flere. Den store indsats Sportsefterskolen SINE lægger i projektet skyldes, at de gerne vil gå forrest i Danmark og tilbyde den bedste og mest komplette skilinje i Danmark.

Til slut vil jeg overlade ordet til Simon Storgaard, som i sidste weekend indviede SINE-Bakken sammen med Jakob Ahlers og Rasmus Dorph Søgaard:

”Skud ud til Rasmus ”Dyret” Dorph Søgaard og Jakob ”Gucci” Ahlers, for at tage turen til det sønderjyske og teste set-uppet på SINE-Bakken sammen med mig. De er to af de sejeste og dygtigste skiløbere i det danske freestyle miljø, og de viser, at der i Danmark er beundringsværdi passion for skiløb. Vi brugte en lørdag på SINE-Bakken, og det blev til én af de bedste skidage jeg nogensinde har haft. Vi tog kameraet med ud og filmede lidt lækkert til folket. Tjek det ud her:” – Simon Storgaard. 

Simon Storgaard, Jakob Ahlers og Rasmus Dorph smider tricks på SINE-Bakken

{Vimeo}193245206{/Vimeo}

Simon Storgaard

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...