fbpx

Vælg side

Nu mangler vi bare sneen: Ny skilift i Hedeland

Nu mangler vi bare sneen: Ny skilift i Hedeland

I starten af september kunne Hedeland Skicenter melde klar til skisæsonen 16/17; da stod den nye skilift nemlig færdig. 

______________________________________________________________________________________________

Hedeland Skicenter har hen over sommeren arbejdet hårdt på at få bygget og klargjort en helt ny lift. Den nye skilift erstatter den ene af de to lifter der går helt til toppen. Det forventes at den nye skilift vil betyde en større komfort og sikkerhed for især begynderskiløbere. Den gamle skilift var mere end 40 år gammel og det kunne mærkes.

Mads Dydensborg fra Hedeland Skicenter siger: “Vi forventer at brugerne vil tage rigtigt godt imod vores nye lift, og at de kan komme på toppen med langt større komfort end tidligere.”

Den nye skilift har teleskopstænger, som vi kender det fra mange skianlæg i udlandet – også kendt som en tallerkenlift. Denne type lift er meget lettere for børn og nybegyndere at stige på, og komforten på vej op er langt bedre. Samtidig er den også mere driftssikker end den gamle lift.

Arbejdet med klargøring til installation af den nye lift har forløbet sig henover hele sommeren. Siden Skicentret fik byggetilladelse i juni måned er der blevet knoklet hårdt for at få den nye lift klar til sæsonen. Det har krævet både frivillige hænder samt hjælp fra lokale virksomheder i form af sponsorater, maskiner og arbejdskraft. Endelig, da der var klargjort og liften leveret fra den tjekkiske leverandør, tog det kun fem dage at opsætte liften og færdiggøre installationen. Derefter manglede kun en række praktiske færdiggørelser, før Hedeland Skicenter endeligt stod klar til den kommende sæson d. 5. november. 

Klargøring 1Klargøring

Det har dog taget meget længere end sommermånederne at få en ny lift til Hedeland. Roskilde Skiklub, som driver Hedeland Skicenter, har gjort et stort forarbejde i at undersøge hvilken lift, der ville passe bedst til forholdene i Hedeland. Det endte ud med et samarbejde med en tjekkisk leverandør, som kunne levere hurtigt og effektivt. Så nu står der en spritny lift og venter på at blive taget i brug – og vi glæder os!

Se denne video, der viser hele klargøringsprocessen samt opsætning af den nye lift. 

Om Hedeland Skicenter

Hedeland Skicenter er Danmarks største skianlæg for alpinskiløb. Området har alle de faciliteter, som vi forbinder med alpint skiløb; både lifter og pister, snowpark, snekanoner, skiudlejning, varmestue og mere.

Skibakken i Hedeland er kunstigt anlagt, og har på den første tredjedel en hældning på 27,42%. Hældningen falder gradvist på vej ned af bakken. Bakken kan alt i alt betegnes som en let blå piste. Skicentret har med den nyåbnede lift nu 3 lifte; to tallerkenlifte og en børnelift. Se pistekortet i fuld format her.

Pistekort

På Hedeland Skicenters hjemmeside kan du altid tjekke om skibakken er åben. Bakken holder kun åben, hvis sneforholdene tillader det. På hjemmesiden har du også mulighed for at tjekke sneen via deres live webcamera. På den måde kan du altid holde dig opdateret på forholdene inden på tager af sted.

Læs mere om Skicentret på deres hjemmeside her, og tjek om bakken er åben.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...