fbpx

Vælg side

Nu kan alle komme helt tæt på Københavns højeste bjerg

Nu kan alle komme helt tæt på Københavns højeste bjerg

Allerede inden det står færdigt har CopenHill, bedre kendt som Amager Bakke, fået massiv international omtale og ikonisk status herhjemme. Ikke nok med at det er en af verdens længste kunstige skipister, der er placeret på toppen af et forbrændingsanlæg – det bliver også Nordeuropas højeste klatrevæg, et koncertsted, en del af børns skoleskema samt en sky bar med byens bedste udsigt. Lørdag den 16. september får offentligheden for første gang mulighed for at komme helt tæt på Amager Bakke.

Den lille havfrue, Carlsberg, Tivoli – alle er kendte og ikoniske for Danmark, og snart kommer der en mere til samlingen. Lørdag den 16. september bliver det for første gang muligt at få en forsmag på, hvad Amager Bakke kommer til at byde på – og det er ikke kun skientusiaster, der kan glæde sig.

– CopenHill bliver meget mere end en skibakke. Det bliver et nyt fysisk samlingssted for ude-aktivitet, som København i den grad mangler. Et sted hvor man med familie og venner, kan være aktive sammen. Det brede tema vil også skinne igennem lørdag den 16. september, når folk for første gang kan opleve CopenHill helt tæt på, siger Christian Ingels, direktør for CopenHill, og fortsætter:

– Skipisten er ikke færdig, men der bliver mulighed for at komme op på toppen via konkurrencer, og hele dagen kan både familier og outdoor entusiaster gratis være med. Og så har vi inviteret L.I.G.A til at slutte dagen af på bedste vis ved at indvie vores Open Air koncept.

Stafet, rulleski, is-udhugning, ski-simulatorer, off-road jordvold, mobil klatrevæg med videre
Når CopenHill for første gang inviterer offentligheden helt tæt på Amager Bakke, vil det være tidligere OL-deltager i skiløb Sophie Fjellvang-Sølling og tv-værten Joakim Ingversen, der vil stå for at lede gæsterne igennem dagen med hjælp af frivillige fra Københavns skiklub og Hareskov skiklub. Det bliver med masser af gratisaktiviteter, der skal vise de mange alsidige formål, Københavns første bjerg kan bruges til. Lige fra rulleski og klatring til stafetløb og off-road kørsel. Tanken er at skabe et community, der skaber fokus på at være aktiv sammen.

– Med CopenHill ønsker vi at skabe et community – omdrejningspunktet er outdoor livet, ski, løb, hiking og klatring – gerne i rammer der også indbyder til fælles middage, skoleundervisning og større Open Air koncerter, hvor man vil opleve en location lidt ud over det sædvanlige, fortæller Christian Ingels.

Efter åbningen er det muligt at blive medlem af SKI365, der er navnet på CopenHills community. Det vil åbne op for en hel del fordele, der ikke kun er tiltænkt skiløbere.

Fakta
CopenHill, Kraftværksvej 25, 2300 Kbh. S.
Lørdag den 16. september fra kl. 10-18.

– For første gang vil det være muligt at opleve Københavns nye vartegn helt tæt på. Alle aktiviteter på dagen vil være gratis og indbyder til aktiv outdoor påklædning. 

CopenHill OpenHouse Program 16Sept

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...