fbpx

Vælg side

Nordic Adventure Film Festival (N.A.F.F.) 2018 – Danske adventurefilm på programmet

Nordic Adventure Film Festival (N.A.F.F.) 2018 – Danske adventurefilm på programmet

Photo credit: Manuel Meurisse

Når Skandinaviens største adventurefilm festival åbner dørene tirsdag den 20. november kan du opleve action, adventure og adrenalin på det store lærred. Få vakt din eventyrlyst og tag ind og se en af de mange spændende film på programmet.


Nordic Adventure Film Festival (N.A.F.F.) er Skandinaviens største adventurefilm festival. Igen i år åbner festivalen dørene til et action packed program og bringer danske og internationale adventurefilm på det store lærred.

 

Årets program byder på de bedste adventurefilm inden for ski og snowboard, bjergbestigning, klatring, eventyr, surf, havsvømning og løb. Fællesnævneren er, at de alle hylder eventyret og lysten til at ville ud i naturen og udfordre sig selv.

 

Oplev festivalen i København og Aarhus

København:

20. til 25. november i Cinemateket

 

Aarhus:

1.-2. december i Øst for paradis

 

Se traileren til NAFF 2018 og få en forsmag på, hvad du kan opleve.

 

7 kategorier med fantastiske filmoplevelser

Der er 7 forskellige temaer på programmet, så der er noget for enhver eventyrlyst. Find hele programmet her.

 

Ski og snowboard:

7 film med freeride og freestyle og ren overlevelse og udholdenhed på sit livs ekspedition. Oplev den danske film ‘Spor i Mørke’ om Arne Christensen, den første blinde, som nogensinde har gennemført verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race. Vi lover dig, at filmen efterlader dig i fuld af begejstring og sejrsfølelse – og måske mod på at kaste dig ud i nye udfordringer, for når Arne viser verden, at det er muligt at gennemføre verdens hårdeste skiløb uden at kunne se, så er der ingen grænser for, hvad man kan klare. Oplev også filmen Zabardast – en rejsedagbog fra en freeride-ekspedition ind i hjertet af Karakoram-området i Pakistan. Zabardast er lavet i samarbejde med Picture Organic Clothing og vises pt. rundt omkring i Europa i forbindelse med filmfestivalen Mountains on Stage. Du behøver dog ikke vente på, at Mountains on Stage-festivalen rammer København i December, for du har allerede chancen for at opleve den store produktion under N.A.F.F. lørdag den 24. november i København eller søndag den 2. december i Aarhus.

 

Surf og vand:

4 film og ikke mindre end 3 af dem er danske. Oplev blandt andet ‘Mit vand – mit Eventyr’ om Christina Hedegårds mål om at krydse Kattegat svømmende. Hun vil svømme fra Danmark til Sverige, nærmere bestemt fra Asaa i Nordjylland til Hönö ved Göteborg. Er du mere til girlpower og surfin kan du opleve filmen ‘Paige’ om den bedste kvindelige wave surfer i verden og hendes rejse til Hawaii.

 

Klatring:

2 udgaver af danske Andreas Thalouw og David McKenzie Grans ekspedition til Færøerne og rejsen op af den stejle Trælleklippe.

 

Bjergbestigning:

3 film om sejre og nederlag og bjergbestigningens udfordringer. Oplev blandt andet den prisbelønnede film ‘Addicted to Altitude’ om en gruppe Slovakiske bjergbestigeres drømme om at bestige Himalayas med udfordrenge bjergside.

 

Mountainbike:

3 film. Oplev adrenalinen ved downhill MTB når nogle af de mest frygtløse mountainbikeryttere giver den alt hvad de har, eller kom med ud i den Canadiske natur og overvældende landskaber.

 

Løb:

7 film om udholdenhed og løbeverdenens mange mål, udfordringer, sejre og nederlag. Oplev den danske film ‘Gobi om den 42-årige efterskolelærer, rejseleder og eventyrer Simon Grimstrup, der efter flere podiepladser til store internationale ultraløb bliver inviteret til at deltage i det kinesiske løb Gobi Ultra.

 

Eventyr:

5 film, heriblandt 2 danske og åbningsfilmen ‘This Mountain Life’. Oplev at eventyret aldrig behøver at slutte, og at du uanset alder kan flytte grænser og udfordre og udforske dig selv og dine evner. Filmene i kategorien her kan med garanti inspirere dig til at kaste dig ud i dit eget eventyr og følge din drøm.

 

Med hele 9 danske film på programmet viser vi os som tidens nordiske hjemsted for adventurefilm.

 

De danske film er

 • Spor i mørke i kategorien skiløb (vises i Kbh)
 • My home, your paradise i kategorien surf og vand (vises i Kbh og Aarhus)
 • Mit vand – mit eventyr i kategorien surf og vand (vises i Kbh og Aarhus)
 • Go swim i kategorien surf og vand (vises i Kbh)
 • The Moment – kortfilm om klatring (vises i Kbh)
 • Omveje – længere udgave af The Moment (vises i Kbh)
 • Gobi i kategorien løb (vises i Kbh)
 • Fædre og sønner i kategorien eventyr (vises i Kbh)
 • Jagten på den forsvundne dinosaur i kategorien eventyr (vises i Kbh)

 

Kom med og bliv inspireret, overvældet og opløftet

Der er stadig billetter til de fleste visninger til årets filmfestival, så skynd dig ind og tjek hele programmet ud.

Find programmet og book dine billetter her.

 

Særarrangementer for de, som vil have mere med

Kan du ikke få nok af action, outdoor og eventyrlystne danskere? Så kom med til særarrangementet ‘Outdoor Moments’, hvor der vises ikke mindre end 5 af de danske adventurefilm. 5 kortfilm – 100% outdoor.

Tag med til arrangementet ‘Outdoor Moments’ den 22. november kl. 19.15 eller søndag den 25. november kl. 19.00 i Cinemateket i København, og oplev filmene Go Swim; Mit Vand – Mit Eventyr; Omveje; The Moment; My Home, Your Paradise. Udover filmvisninger vil der være Q&A med instruktørerne og de medvirkende bag filmene.

 

Der er også tre andre særarrangementer på programmet, for dig som uden tøven vil dedikere til hel aften til action og adventure.

 • Jenter på eventyr: En aften af girlpower på det store lærred. Fredag den 23. november kl. 19.30.
 • En aften med løbefilm: 4 film der vil inspirere og motivere dig og dine løbsudfordringer. Se blandt andet den danske film Gobi. Onsdag den 21. november
 • Awardshow 2018 lørdag den 24. november kl. 17.30.

 

Awardshowet 2018: Hvem løber med priserne for de bedste film?

Igen i år afholdes awardshowet, hvor de bedste film i en række kategorier skal kåres. I løbet af aftenens show vil du se udklip af filmene og møde folkene bag. Der uddeles priser i kategorierne

 • ‘Årets bedste film’
 • ‘Årets bedste danske film’
 • ‘Årets bedste kortfilm’
 • ‘Årets actionsportsfilm
 • ‘Årets danske actionsportsfilm’
 • ‘Den filmiske pris’
 • ‘Årets nye genre’
 • ‘Årets talentpris’
 • ‘Debutantprisen’
 • ‘Juryens specialpris’

 

Kan du ikke vente? Se vinderne fra Awardshowet 2017 og få en forsmag på hvad du kan forvente.

 

Om N.A.F.F

Nordic Adventure Film Festival er Skandinaviens både største og ældste adventurefilm festival. Den startede i 1996 og bringer hvert år store adventurefilm til de danske biografer – med klatring og bjergbestigning både med og uden ski, surfing og bølger, action og adrenalin. De bringer outdoorlivet til det store lærred, og du kan helt sikkert hente inspiration her til dit næste eventyr.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...