fbpx

Vælg side

N.A.F.F. Award priser

N.A.F.F. Award priser

Dette  års omgang af N.A.F.F. (Nordic Adventure Film Festival) blev afviklet i sidste uge fra tirsdag til søndag. Programmet var pakket med spændende, udfordrende og livsbekræftende film. Til deres award-show uddelte N.A.F.F. 12 forskellige priser til de film, de mente kunne noget helt specielt – og dem kan du læse mere om samt finde trailers til nedenfor. Har du ikke fået helt nok af den eventyrlystne vibe eller bor du på den anden side af broen, så fortsætter festivalen heldigvis lidt endnu. På lørdag og søndag bliver et udvalg af filmene nemlig vist i Øst for Paradis i Århus.

“Best short film of the year”        

Evolution of Dreams                

 

I denne film er “girl-power” og lidenskaben for skiløb dominerende, når hovedpersonerne Eva Walkner og Jackie Paaso udforsker noget af det vildeste og fedeste freeride-skiløb og -terræn, der findes, samt tackler de udfordringer det medfører.

 

“The filmic prize”                           

Omveje

 

Navnet på filmen kommer helt banalt af, at man – i modsætning til rigtig mange andre sportsgrene – går efter omvejen fremfor smutvejen, når man klatrer. Dette efterlever Andreas Thaulow i filmen, hvor han bestiger Trælleklippen i smukke omgivelser på Færøerne. 

 

“Best adventure expedition film”

DugOut

 

Filmen efterlever hele ideen med, at der ikke skal mere end en god ide til at skabe et eventyr. Benjamin Sadd og James Trundle tager et par skridt tilbage i tiden – ca. 8000 år til dengang, man brugte stammebåde.  De fælder et træ, udhuler af det en kajak og oplever livet ved Amazonas-floden. Simpelt og helt sikkert adventerous!

“Best adventure serie”                

Jagten På Den Sidste Dinosaur 

 

En myte om en nulevende Dinosaur, Mokele Mbembe, i den congolesiske jungle fører til, at Christoffer Knuth drager med et hold afsted for at opklare, om det virkelig kan passe. Til Award-showet blev det afsløret, at holdet finder noget, som menneskeheden endnu ikke har set – men om det er en dinosaur, det må man se serien for at finde ud af (som i øvrigt bliver vist på DR2 fra i dag, d. 27. november). 

“The debutant prize”                    

Gobi     

 

Henrik Majdal Kaarsholm kastede sig ud i et vildt projekt, da han sagde ja til at dokumentere hovedpersonen, Simon Grimstrups, mentale og fysiske færd gennem den kinesiske ørken, Gobi. Løbet lyder på 400 km, og filmen viser Simons forberedelser til samt kamp med at fuldføre Gobi Ultra. 

“Special mention”                        

Addicted to Altitude

 

Denne film har vundet flere priser rundt omkring i verden. Addicted to Altitude handler om slovakisk Himalaya-bjergbestigning og  fremstiller i den forbindelse den snævre forskel på succes og nederlag. 

“The jury special prize”                  

Edie     

 

Dette er den eneste af de medtagede film til festivalen, som er en fiktiv historie. Der er fokus på det faktum, at alder ikke skal være det, der stopper én for at opleve eventyr. til trods for, at filmen er fiktiv, må bonus info være, at hovedrollen, Edith Moore på 83 år, faktisk bestiger et af de højeste bjerge i Skotland,  Mount Suilven,  in real life. 

“Best action movie of the year”                

The Empire of Winds 

 

Patagonia er et af de steder i verden, hvor vejret er allermest omskifteligt. Vinden spiller, som titlen antyder, en stor rolle. Ikke desto mindre er det netop her, at hovedpersonerne i filmen kaster sig ud i noget rimelig vildt skiløb ned gennem Argentina med endemålet El Chalten, byen ved verdens ende. 

“Danish film of the year”            

Fædre og Sønner        

 

En far med en mystisk opdagelsesrejsende bagrund? Sådan en havde Søren Haslund-Christensen – og hans søn, Michael, sætter derfor gang i et fantastisk eventyr, hvor han sammen med sin far drager til Asien for at finde de manglende brikker i puslespillet omkring, hvem hans farfar egentlig var, og hvad han lavede.  

“Danish film of the year”                  

There’s Always Next Season 

 

Denne film er helt unik og sætter fokus på venskab, snowboarding gennem en periode på 20 år og drømme – de falmende af slagsen samt forsøget på at gøre disse om til success.  

“Best film of the year”                    

Free Solo  

 

Er det lige over stregen at klatre rundt på bjergvægge uden sikkerhedsudstyr? Ikke ifølge Alex Honnold, som i filmen Free Solo forsøger at fuldføre sin livslange drøm om at bestige et af verdens farligste faces, El Capitan i Yosemite National Park.

“Best mountain culture film”                       

This Mountain Life

 

En mor på 60 år og hendes datter på 30 år  beslutter sig for at krydse British Colombia på ski. Turen tager 6 måneder, strækker sig over  2.300 km og går gennem Alaskas landskab, hvor kvinderne møder mange usædvanlige og unikke mennesker på deres vej. En enestående rejse og en livsbekræftende historie.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...