fbpx

Vælg side

Mød den danske shaper bag X-Games banen i Norge

Mød den danske shaper bag X-Games banen i Norge
Foto: Jesper Grønnemark

X-Games er et kæmpe show, og bag ved det vi ser på vores TV-skærme ligger tusindvis af arbejdstimer. Èt af de steder, hvor der især bliver brugt mange kræfter er på opbygning og vedligeholdelse af slopestylebanen. Èn af de folk der har været med til dette arbejde er dansker.

Den danske park-shaper Carsten Wiegand-Hansen, eller i skimiljøet i Danmark bedre kendt som Carsten ”Selleri”, arbejder til dagligt som park-chef i det norske skisportsområde Myrkdalen. Men i de sidste dage har han været revet ind af Snowpark-firmaet Scheestern, da de pludselig desperat stod og manglede erfarne shapere, til at hjælpe med opbygning og vedligeholdelse af X-Games slopestyle banen i Hafjell.

IMG 1645

Carsten har i mange år arbejdet som shaper i diverse europæiske parker, men i de sidste år har han udelukkende arbejdet i det norske. I første omgang hjalp han Christoffer Hove med at få en god start, da han købte Ringkollen for et par år siden. Siden da har han været både maskinfører og shaper på Varingskollen ved Oslo, og er altså nu parkchef i Myrkdalen.

Hør om hvordan det er at være shaper for X-Games, og om problemerne med slopestylebanen i vores videointerview her: 

{Vimeo}208016426{/Vimeo}

Jesper Grønnemark

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...