fbpx

Vælg side

MessyWeekends nye goggles: Derfor er vi vilde med dem

MessyWeekends nye goggles: Derfor er vi vilde med dem

Danske goggles. En af sæsonens bedste nyheder. Vi har testet et par. Find ud af hvorfor vi er vilde med dem.


 

Interesserer du dig bare en smule for skisport og skigear, så kan du næsten ikke undgå at have hørt om MessyWeekend en gang eller to i løbet af det seneste halve års tid.

I efteråret sprængte virksomheden MessyWeekend skalaen med en crowdfunding kampagne for deres nye goggles – og selv samme kampagne slog rekord som den kickstarter kampagne, der har samlet flest penge sammen nogensinde.

Efterfølgende, i det nye år, samlede de mere end 150 danskere til en dag i sneen i Ulricehamn ved CPH Open Snow ‘19. Et arrangement, som ifølge MessyWeekend, kun var det første af sin slags.

Alt imens har de haft travlt med først at producere og senest sende MessyWeekend goggles til mere end 70 lande. Blandt andet til de mange mennesker, som støttede crowdfunding-kampagnen i efteråret.

Man kan vist godt sige, at de har haft god sne under skiene. Og ambitionsniveauet blandt de to danske gutter (og hele deres crew) er meget højt.

 

Hvis du har haft hovedet begravet i den dybe powder i denne sæson, og stadig ikke ved hvem MessyWeekend er, så er de kort sagt den første danske virksomhed som producerer skigoggles. Cool, ikke?

 

Hos Skiers er vi allerede ret vilde med dem. Og vi er vist ikke de eneste. Men hvorfor er folk så vilde med dem?

 

Det er der flere årsager til. Lad mig bare give dig et par:

 • De producerer de første danske goggles
 • De sælger dem til en ekstremt fair pris (800 kr. for et par goggles inkl. en ekstra linse og en lækker hard case)
 • De går ikke ned på kvalitet
 • De har et bæredygtigt mindset og hjælper med oprydning i verdenshavene

 

Der kan vist ikke være tvivl om, at udgangspunktet for MessyWeekend er rigtig godt. Men lever produktet så op til vores høje forventninger til dem? Og er det lykkedes dem at producere en skibrille af høj kvalitet til bare 800 kr.?

 

Anmeldelsen kort: Kvaliteten holder

Vi testede: XE-ONE Green Revo Mirror Black

Den grønne goggle med sort rem – inklusiv en ekstra gul snelinse. Brillen blev testet i vinterferien i en uge med både snevejr og høj solskin.

Den hurtige bedømmelse er, at MessyWeekends skigoggles holder til prisen. I sin prisklasse finder du ikke en goggle i bedre kvalitet og design. Der er ikke sparet på funktionalitet, teknologi og kvalitetsfølelse.

Du får en brille med XE-ONE™ linse der nemt kan skiftes, et fuldt funktionelt antidug system og et bredt synsfelt – alt sammen i et super stærkt design og til en pris på bare 800 kr.

 

Hvad er der i boksen?

Du modtager din MessyWeekend goggle i en super lækker hard case – en brilleboks, som er inklusiv i prisen (sådan en skal du mange steder betale ekstra for at få med, så det er et stort plus efter min mening). Allerede på indpakningen virker produktet til at være af høj kvalitet.

I boksen finder du din skibrille og en ekstra linse – hver i sin lækre, beskyttende stofpose. Produktet er lækkert at pakke op og både indpakning og produktet selv giver et godt førstehåndsindtryk.

Det er fedt at se, at der på trods af prisen på 800 kr. ikke er sparet på ‘de små ekstra ting’ som hard case og stofposer til din brille og linse, som faktisk er super vigtige detaljer for at opbevare og beskytte din goggle under skiløbet. Det gør hele oplevelsen af produktet meget fuldendt og du møder ingen irriterende ekstraudgifter.

Med både hard case og stofposer kan du have dine goggles med på pisten lige som du vil – i tasken eller i lommen, sikkert opbevaret.

Brillen vejer ikke særlig meget, og plasticrammen er lavet af et letvægtsmateriale, som er super bøjeligt og holdbart. Det er i udgangspunktet godt for brillens ydeevne og generelle holdbarhed – for hvem har lyst til at have en super tung brille på som hurtigt bliver slidt? Men med den meget lette vægt kan produktet i første omgang godt føles lidt ‘billigt’ – men det skal du ikke lade dig snyde af.

 

 

En skigoggle med stort synsfelt og XE-ONE™ linseteknologi

Brillen her er designet med et stort glas i en smal plasticramme, så du har så bredt et udsyn som muligt. Designet er meget klassisk blandt top goggles i markedet. Ved at minimere brillekanten forstørres dit udsyn hele vejen rundt. MessyWeekend er med deres brille lykkedes godt med at sikre et stort udsyn, så du ikke føler at dit syn er begrænset.

 

Form og størrelse

Brillen passer naturligvis til enhver hjelm og formen er tilpasset til de mest almindelige hjelme, så brillen flugter med hjelmens kant, slutter helt til og lukker for vind. Vi testede både på Anon og Salomon-hjelme, hvor brillen passede helt perfekt.

Remmen kan strammes ind så den kan gå både udenpå og indeni hjelmen alt efter præference – og så du kan have brillen på og se smart ud på afterski.

Brillen virker en smule stor henover næsen på et lille hoved, men ikke noget der generer meget – og den vil sandsynligvis passe på de fleste.

Brillens mål: 18 x 10 cm i rammen

 

Linse

Som sagt får du en XE-ONE™ linse, der er fremstillet af et særligt materiale, der fremhæver kontrasterne og sikrer den optimale sigtbarhed på bjerget. Linserne giver samtidig 100% UV400 beskyttelse, så dine øjne holdes i tip-top form på trods af mange solskinsdage.

 

8 forskellige kombinationer

Du kan vælge mellem 8 forskellige MessyWeekend goggles:

 • 2 forskellige farver på remmen – sort og hvid
 • 4 forskellige linser: Blå, grøn, sølv og orange-rød

 

Til alle 8 slags briller medfølger altid en ekstra gul snelinse, naturligvis også med XE-ONE linseteknologi, revo-mirror og 100% UV400 beskyttelse.

 

De 5 linsetyper

 • Blå til all-round
 • Grøn til all-round
 • Orange-rød til solskin
 • Sølv til solskin
 • Gul til snevejr (inklusiv i alle pakker)

 

Rem

Udover den udskiftelige linse er det også muligt at skifte remmen. Remmen er fastgjort i en glideskinne på rammens kant.

 

Anti-dug

Derudover har brillen også indbygget et anti-dug ventilationssystem, som sikrer dig mod duggede ruder (Of course).

 

Performance under en uge med sne og sol

Vi havde et par MessyWeekend goggles med på vinterferie i uge 7. Ugen bød på al slags vejr; fra høj solskin til powder og dage med blandet vejr. Det vil sige perfekte forhold til at teste hvad MessyWeekends goggle i virkeligheden kan.

Den første dag på bjerget bød på blandet vejr – sol og skyer skiftevis, og skiløb på både sol- og skyggesiden af bjerget. En klassisk skidag, hvor din goggle skal kunne fungere i flere slags vejr og lysforhold. Her havde vi den grønne linse på – og den klarede det til topkarakter. Allround-linsen fungerede godt både i sol og skygge, på og uden for pisten. Alle konjunkturerne på pisten stod skarpt frem og leverede en super skioplevelse.

 

MessyWeekend i powder

 

På dag 2 med powder og total white-out måtte vi give den gule snelinse et forsøg.

Den ekstra linse er helt klar gul og skal bruges netop i snevejr, hvor sigten er dårlig. Her hjælper det helt klare gule glas på sigtbarheden og lyser pisterne op.

Linsens helt klare glas giver dig en super god sigt. Det kan ikke give dig sigt på flere hundrede meter under whiteout conditions, men det er en klar hjælp. Så selvom den grønne linse gjorde et godt stykke arbejde i snevejret, så var vi nu alligevel glade for at have den ekstra snelinse med i pakken.

Den gule linse giver så stærkt og klart et lys, at hvis du har den på i solskin, så er lyset meget skarpt for øjnene. Så den leverer virkelig varen når det gælder lys og sigt! Do not use in sunlight 😉

Der var en smule udfordringer med dug i snelinsen på trods af anti-dug-ventilationssystemet.

 

MessyWeekends XE-ONE skibrille med gul snelinse

Med den gule snelinse

 

Alt i alt, med det vejr, vi oplevede i ugen her, var vi meget glade for at have en goggle med mulighed for at skifte linse. Den gule snelinse var perfekt til de 2 meget seriøse powderdage – omend den grønne linse faktisk klarede arbejdet rigtig godt, selv i tåge og heftigt snefald.

På dagene med høj sol performede den grønne linse til højeste karakter. Ingen dug i linsen hverken på de kolde eller varme dage – ej heller i lifter eller efter en pause i solen.

 

Linseskift: simpelt og hurtigt efter et par gange

Brillen kommer som sagt med 2 linser; en blå/grøn/orange/sølv linse og en ekstra klar gul linse, som skal bruges i snevejr.

Linseskiftet kan gøres hurtigt og simpelt – men man skal lige lære tricket at kende.

Først skal du have glasset ud af plasticrammen. Det gør du nemmest ved at hive let i rammens øvre og nedre kant, indefra. Så popper glasset lige så fint ud af rammen. Herefter skal du have det nye glas i. Fidusen her er at starte med at skubbe glasset på plads ved næsen og fortsætte rundt langs rammen indtil hele glasset er skubbet ind. Rammen er meget fleksibel, så du skal ikke hive hårdt eller mase for at få det på plads.

Rammen er lavet af et særligt holdbart materiale, så du skal ikke være bange for at den går i stykker. Og den store fleksibilitet gør, at man ikke slider på rammen, når linsen skal skiftes.

Efter et par ganges træning sidder linseskiftet i fingrene 😉 og glasset kan skiftes hurtigt mens du står på pisten eller sidder i en lift, hvis vejret pludselig ændrer sig.

MessyWeekends goggle får selvfølgelig point for bare at have en udskifteligt linse. Det foretrækker de fleste, så man kan skifte linse alt efter vejret. Og deres linseskiftesystem består også testen. Det virker som en solid og holdbar løsning. Intet fancy pancy magnet eller andre smarte teknologier – men det virker som det skal, og så er det jo super.

 

Den komplette pakke til en stærk pris

800 kr. for et par goggles er i sig selv en helt fair pris. Du kan finde andre goggles på markedet til samme pris – også blandt nogle af de bedste udbydere på markedet. Men så får du højest sandsynligt ikke en komplet pakke, som du gør med MessyWeekend.

Her får du for bare 800 kr. en skibrille inkl. en ekstra snelinse og en hard case. Linsen er i sig selv 350 kr. værd og hard casen nogenlunde samme prisleje.

Det er et super stærkt produkt!

 

Efter en uge med det nye par goggles til test er vi stadig meget positive, og vi vil klart anbefale MessyWeekends goggles!

På trods af et par udfordringer her og der består den nye goggle stadig testen med en rigtig god karakter.

Vi kan ikke få armene ned over at vi nu har en dansk spiller på banen i et stærkt game af goggles producenter. Samtidig er vi spændte på at se hvad næste sæson bringer for MessyWeekend – og videre frem. Måske der er et par ting der skal optimeres på brillen, eller nogle nye varer eller tilbehør på hylderne.

 

Hvor kan du få fat på MessyWeekends goggles?

Du kan stadig nå at hoppe med på bølgen og bestille et par MessyWeekend goggles.

Det gør du lige her via deres egen webshop: https://messyweekend.dk/collections/goggles

 

MessyWeekend XE-ONE goggle med grøn linse

MessyWeekends nye skigoggle - få anmeldelsen her

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...