fbpx

Vælg side

Laila Friis-Salling stopper på toppen

Laila Friis-Salling stopper på toppen

2018 var året, hvor Laila Friis-Salling blev et velkendt navn blandt danskerne. I først omgang på grund af Vinter-OL i Pyeongchang, og i endnu højere grad på baggrund af hendes medvirken i TV2-programmet ’Vild Med Dans’. Skiers.dk har fået en snak med Laila Friis-Salling, der nu har lagt skistøvlerne på hylden.

Væddemålet der resulterede i et OL

Hvad der startede som et væddemål, sluttede som en OL-deltagelse. Laila Friis-Salling indgik for knap syv år siden et væddemål med en af sine venner, der mente, at hun ikke kunne lære at stå på ski. Laila havde nemlig stået på snowboard hele sit liv. Samme dag bestilte hun et par ski, og to måneder senere deltog hun i DM i halfpipe på Ski. “Og så var det væddemål ligesom afgjort”, udtalte hun tidligere på året i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Seks år efter væddemålet blev indgået, deltog hun i de 23. Olympiske Vinterlege. Laila kom dog på ingen måde sovende til Vinter-OL. Hun deltog ved sit første DM et par måneder efter, at hun startede på ski, og derefter gik det op for hende, at skiløb skulle have et skud. (Du kan høre en lille bid af interviewet i boksen til højre)

”Efter mit første DM kunne jeg faktisk godt lide at stå på ski, og så tænkte jeg, at jeg ville tage på sæson. Så jeg tog til Frankrig, og lige pludselig var det blevet til fem år. De to første år var mest bare for sjov, hvor de sidste tre år blev mere fokuseret”, fortæller hun.

Laila i halfpipen under Vinter-OL 2018. Hun er en af de få, der står uden stave. Det skyldes, at hun var vant til at stå uden stave fra snowboard-tiden. 

Blot 10 dage inden Vinter-OL 2018 i Pyeongchang, Sydkorea, blev Laila kvalificeret. Det betød, at hun nu skulle stå på den helt store scene ved siden af hendes store idoler, Kelly Clark og Shaun White. To atleter med snowboard under fødderne, i modsætning til Laila, men det er alligevel disse to, hun nævner, da hun fortæller om, hvor stort det egentlig var. Noget hun i dag stadig beskriver som værende helt surrealistisk.  

Laila beskriver processen frem mod OL som et eventyr, hvor hun tog én måned ad gangen. Et eventyr, der drog hende til den absolutte elite. Et eventyr, der placerede hende på toppen af halfpipen i Bogwang Phoenix Park i Pyeongchang den 19. februar 2018. Et eventyr, der gav hende en oplevelse, som de fleste drømmer om, men kun de færreste oplever. Et eventyr, der nu er slut.

 

Slut med ski

Laila Friis-Salling er 33 år, og hun har derfor besluttet sig for, at hendes dage som professionel skiløber er et overstået kapitel. En beslutning der ikke var specielt svær, men en beslutning der blev taget med en stor frygt for, at hun ville komme til at savne sneen og skiene. De seneste mange måneder har hun som bekendt medvirket i ’Vild med Dans’, og af den årsag har hun endnu ikke mærket et savn efter skiene.

Nu er danseeventyret overstået, og hvad fremtiden bringer, er hun stadig usikker på, men lige nu tyder alt på, at hun gerne vil flytte til Aalborg. Med et smil på læben fortæller hun, at det er på grund af Jomfru Ane Gade, at hun ser sin næste destination som Aalborg. Den egentlige årsag, som hun forklarer, findes nu nærmere i det faktum, at hendes forældres virksomhed, Polar Seafood Greenland, har et kontor i Aalborg.

Om hendes fremtid ligger der, det ved hun ikke. For hun vil også gerne bo på Grønland, og hun fik heller aldrig færdiggjort sit psykologi-studie. Hun ved faktisk overhovedet ikke, hvad fremtiden byder på. ”Som du kan høre, så er jeg meget sådan, at man jo aldrig rigtig ved, hvad der skal ske. Jeg ved fandme ikke, hvad jeg vil”, griner hun.  

”Jeg har et par brede ski liggende derhjemme. Dem har jeg ikke prøvet endnu, så det tror jeg, at jeg godt kunne tænke mig at prøve”

Laila Friis-Salling

Det ovenstående citat er noget, som Laila afslutningsvis fortæller mig. Hun kan ikke helt lægge skiene fra sig, men fremadrettet bliver det kun til skiture med vennerne. Og da jeg spørger hende ind til, om hun muligvis ser en fremtid med brede planker under skistøvlerne, beder hun mig pænt om ikke at indgå et væddemål med hende. 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...