fbpx

Vælg side

Test af SIC RS SUP

Test af SIC RS SUP

Jeg hedder Jørgen og som 44-årig prøvede jeg nogen forskellige SUP boards hos venner og fandt på den måde min ”hjertesport” – det resulterede i mit første køb, og som hos så mange andre så blev det et oppusteligt board.  Det har jeg brugt i 1½ år og med flere venner på ”raceboards” har jeg altid været den langsomste og også den som har været mest i vandet. Skiftet til fast board var kun et spørgsmål om tid – en helt naturlig udvikling, for mig som ønsker at følges med mine turvenner. Vi øver, træner, leger, har det sjovt og udvikler os når vi er afsted sammen på turene.

Valget faldt på SIC MAUI og model RS i størrelsen 14 fod lang og 24,5” bred – hvilket jeg i praksis, og efter at have taget det i brug, vurderer væsentligt mere stabilt end det bredere 26” oppustelige board jeg kom fra. Stabiliteten kommer i høj grad af formen på boardet som både klarer sig fint i lidt bølger og så er det ”sultent” efter dem i medvind, boardet fanger dem let på downwind så man får oplevelsen af at surfe.

Når der er helt fladt vand, så fortryder jeg nogle gange at jeg ikke gik smallere end de 24.5” jeg har valgt – men lige så snart der er mulighed for at fange bølger så nyder jeg bredden som gør det nemmere at fange en bølge. Balance kan trænes – og på bredere end de 24,5” jeg bruger, som eksempelvis 26” vil jeg mene det er noget alle kan bruge, lære og udvikle sig på.

Det der er væsentligt at have for øje er, at et fastboard ligger anderledes i vandet end et oppusteligt som flyder på overfladen og ikke er i vandet på samme måde som et fast board – det faste board er langt mindre bølgefølsomt.

Jeg er på ingen måde en elitetype – men nyder sporten som den træning der samtidig er tid i naturen for mig – at tage længere ture, hvor netop længden og farten på turen betyder noget. Jeg kan ikke løbe 5 kilometer – men tager stort set kun ture på vandet mellem 7 og 15 kilometer. Betegnelsen ”race” mener jeg ikke man må lade sig skræmme eller holde sig tilbage på grund af – det indikere mest af alt at det er et board som indbyder til det og ikke kun til afslapning.

Turene omkring Århus byder på mange muligheder – oftest helt afhængig af vindretning og styrke. Jeg selv holder mest af at sejle fra inderhavnen og ud mod Risskov med lysthavn, badeanstalt, skov og strand og alle de naturoplevelser der følger med. Turene tracker og måler jeg med en APP: Paddle Logger og lægger dem løbende op på min instagram profil, hvor I selvfølgelig er velkomne til at følge med – Her er det også muligt at skrive til mig og stille eventuelle spørgsmål.

www.instagram.com/eskesen

Du kan finde SIC SUPs hos den danske importør af SIC Maui ved at klikke her.

Surfline i Aarhus er den danske importør af Sic SUPs og har et kæmpe lager i butikken i Egaa lige nord for Aarhus. Her finder du både service og knowhow når det kommer til SUPs.  Se Surflines SUPs ved at klikke her

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...