fbpx

Vælg side

Isabella Tvede-Jensen er klar på DM i Freestyle

Isabella Tvede-Jensen er klar på DM i Freestyle

DM i Freestyle Ski og Snowboard er efterhånden ved at være undervejs. Bussen er ankommet til Ringkollen og de danske riders er ved at varme op til ugens konkurrencer. 

Vi har hevet fat i endnu en af årets medaljehåb, Isabella Tvede-Jensen, som er regerende danmarksmester i både big air og slopestyle. Hør lidt om hendes sæson og stokeniveau op til DM nedenfor.


Skiers: – Hey Isabella, regerende Danmarksmester i både Slopestyle og Big Air. Hvordan er formen op til DM? Er du stoked og klar til næste uge?

Isabella: – Formen er skam okay. Jeg kom hjem fra en 3 måneders sæson i Ischgl/Kappl her i påsken og er faktisk allerede i Ringkollen nu for at hjælpe til. Men der har været meget arbejde den sidste uge, så jeg har faktisk ikke fået kørt så meget her oppe. Jeg er super stoked på næste uge! Jeg glæder mig helt vildt til, at gense en masse kendte ansigter og til få en god session på med diverse riders.

Skiers: – Hvordan er din sæson forløbet so far? Hvor har den taget dig hen og hvad har den budt på af opture?

Isabella: – Min sæson i Østrig har været for lækker! Jeg har mødt en masse nye mennesker og fået stået meget på ski. Målet var egentlig at deltage i et par konkurrencer i Europa, men pengene er simpelthen ikke til det. Mest af alt har skiløbet bare fungeret super godt for mig. Jeg har kørt meget alene, da parkmiljøet i Ischgl er lidt tamt, men det har været super sundt for mig. Jeg er virkelig blevet god til at udvikle mig på egen hånd og ikke være afhængig af, at andre personer skal presse mig ud i nye ting. Derudover har jeg fået kørt ualmindeligt meget pudder denne sæson og det er jo altid en optur.

12914733 10207613830138310 89633860 o

Skiers: – Hvordan er sæsonlivet i Europa i modsætning til USA og Australien hvor du tidligere har været bums?

Isabella: – Altså generelt set er det jo et svært spørgsmål. Men det som jeg har oplevet er, at der er to forskellige slags ‘bumser’ ligemeget hvor du tar hen; der er dem som hovedsageligt er kommet for at feste og på den måde være sociale. Og så er der dem som er kommet for at stå på ski og være sociale. I både USA og Australien er der ret mange af begge slags bumser og det skaber et super fedt og bredt socialt liv både i parken og derhjemme. Men i Østrig (Europa) er der et kæmpe overtal af dem der er kommet for at feste og stort set ingen, der er kommet hovedsagligt for, at køre i parken. Så min sæson i Østrig har skilt sig meget ud fra de to andre rent socialt eftersom der ikke var så mange bumser med de samme interesser som mig. De lokale gutter er dog super seje og flinke. Det at vi ikke var så mange skabte et super fedt miljø i parken hvor alle kender alle og er stoked på hinanden. Lidt ligesom til DM eller på Camp. Men når jeg var derhjemme gik det ret stille for sig med film og hygge eftersom jeg ikke er interesseret i at feste hele tiden.

12953230 10207613830338315 1180743221 o

Skiers: – Hvordan træner du her op til DM? Hvor er du i verden lige pt?

Isabella: – Jeg er lige pt i Ringkollen, hvor jeg som sagt arbejder ret meget i disse dage. Jeg træner ikke så meget anderledes end normalt. Det er vigtigt for mig ikke at piske en stemning op omkring konkurrencerne, for så slår jeg mig selv ud af kurs. Målet ved DM er at have det sjovt og vise, at jeg har udviklet mig fra sidste år. Så min træning er baseret på det samme nemlig, at have det sjovt og udvikle mig.

12716330 957469117663931 7663057297684684743 o

Skiers: – Som regende dansk mester i to dicipliner, føler du da et ekstra press for at præstere? Nogle nye tricks i posen du glæder dig til at smide under konkurrencen? Og hvem synes du eller vi bør holde øje med i næste uge?

Isabella: – Jeg prøver da på at overbevise mig selv om, at det ikke betyder noget, men når folk har visse forventninger til en, så føler man da en smule pres. Dog er mine egen forventninger bare at gøre mit bedste og måske nå ud til nogle af de piger som sidder hjemme i stuen og ikke ved, at dette også er en kvindesport! Jeg har da lært en ting eller to denne sæson men om de kommer på bordet til denne konkurrence må tiden jo vise. Med hensyn til at holde øje med folk så skal i helt klart holde øje med Andreas Secher som jeg var i Mammoth med sidste år.

Skiers: – Til sidst ønskes du bare alt held og lykke her fra Skiers.dk. Nogen shoutouts?

Isabella: – Tusinde tak! Og ja det er da på sin plads lige takke mine sponsorer som hjælper mig langt på vej i denne ellers dyre sport og tak til mor Sussi og far Urt

Vi glæder super meget til at se Isabella køre hele DM ugen og se hvilke tricks hun har at hive op af posen i år.

Følg med i Isabellas skiløb på: https://www.facebook.com/isaseventyr/ og: https://i.instagram.com/isabella_tvede/

Tjek her hendes season edit fra Perisher i Australien: 

{vimeo}140165851{/vimeo}

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...