fbpx

Vælg side

Hvem er de bedste skihoppere i historien?

Hvem er de bedste skihoppere i historien?

Det er svært at vurdere, hvem der er den bedste skihopper nogensinde. De fleste skihop-entusiaster vil kunne diskutere dette emne dagen lang uden at blive enige, da der er meget delte meninger. Vi kigger her på nogle af de bedste skihoppere gennem tiden, og nogle af dem er stadig aktive den dag i dag.

Kilde: Pixabay

Enhver skihopper har haft op- og nedture karrieren igennem, men som tommelfingerregel gælder det dog typisk, at hvis formkurven først går ned ad bakke, så er det typisk sværere at vende tilbage til toppen. Det samme mønster går nemlig igennem de fleste skihoppere, hvor de ofte viser gode takter i starten af karrieren, mens de senere hen forsvinder helt fra landkortet.

Martin Schmitt

Skihop er meget populært i Tyskland, hvor de fleste kender til Martin Schmitt. Vi behøver bare at kigge på tilskuertallet til “Four Hills Tournament”, hvor Martin Schmitt har haft mest succes i Oberstdorf. Han er blevet kåret til verdensmester to gange i 1998/99 og 1999/00. Højdepunktet i hans karriere er dog guldmedaljen med Team Germany ved OL i Salt Lake City i 2002. Han stoppede hans aktive karriere i 2014.

Kamil Stoch

Den polske legende er en af de største legender i sporten, og han er stadig blandt verdens bedste. Han er meget populær i hans hjemland, hvor han to gange har vundet prisen som årets sportsperson. Han har ligesom Schmitt vundet VM to gange, og jagter i år således hans tredje VM-titel. Her regnes han også for at være blandt favoritterne, og kigger vi på online spil giver han odds 5.00 til at vinde kun overhalet af Ryoyu Kobayashi med odds 2.20. Så det bliver bestemt interessant at følge Schmitt under årets VM.

Kilde: Pexels

Janne Ahonen

Ahonen er en af de bedste finske skihoppere nogensinde, men han nåede aldrig at udfolde hans potentiale til fulde. Han beskrives ofte som den bedste skihopper, der aldrig vandt en individuel OL-medalje. Han forsøgte i hans karrieres efterår at komme tilbage på hesten, men hans alder holdte ham tilbage. Han stoppede således karrieren sidste år med fire Four Hills-titler og to VM-titler på CV’et. Han var kendt som en meget seriøs fyr, og gik under navnet “The King Eagle”, men de fleste skisportsentusiaster husker ham nok mere som en fyr der aldrig grinede.

Adam Malysz

Den legendariske polak Adam Malysz vandt igennem hans karriere fire VM-titler og en Four Hills. Den bedste weekend i hans karriere kom i 2007 i Planica, hvor han tog tre sejre på tre dage. Han havde foruden skisport en forkærlighed for hurtige biler, hvilket også var årsagen til at han i 2012 deltog i Rally Dakar. Han er dog aldrig sluttet højere end en 13. plads i nogen racerløb.

Gregor Schlierenzauer

Østrigeren Gregor Schlierenzauer er en af de mest succesfulde i sporten overhovedet. Han er således den skihopper med flest VM-sejre nogensinde (53). Han er desuden stadig aktiv, men hans hop er ikke længere, hvad de engang var. Han har vundet Four Hills to gange, ligesom han også har to VM-titler samt fire OL-medaljer, hvoraf en af dem er guld. Han har skuffet i de seneste år, men er stadig ung, så han har stadig tid til at vende det rundt igen.

Skihop har i mange år været en populær sportsgren for ski-entusiaster, og sporten udvikler sig stadig år efter år. Så mon ikke der kommer mange flere succesfulde skihoppere på listen i fremtiden. Lidt ekstra fakta at slutte af på: Den nuværende rekord for det længste hop ejes af Stefan Kraft, der i 2017 hoppede 253,5m i Vikersund I Norge.

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...